Hírek

Symphony X – Első szám és dalszöveges videó: ‘Nevermore’

A prog metálos SYMPHONY X készen áll vadonatúj, sorban kilencedik albumuk kiadására »Underworld« címmel július 24-én a Nuclear Blast Records által.

A SYMPHONY X bemutatja a ‘Nevermore’ című nyitó szám dalszöveges videóját: https://www.youtube.com/watch?v=_z3AHbjeb1U

A SYMPHONY X győzedelmeskedett, album rock élményt hozva egy olyan korszakba, melyben a figyelmet egyre nehezebb fenntartani. “Ez az új darab a dalokról szól, minden egyes számra nagy hangsúlyt fektetve, olyan erőteljesre alkotva őket, amennyire csak lehetséges” mondta Michael Romeo, a banda fő dalszerzője.

“Zeneileg az »Underworld« a banda korábbi albumaira emlékeztet, de saját maga egyediségében,” mondta Michael. “Minden hozzátett mozzanat a dalt szolgálta, így az album folytonos, és elejétől a végéig egész élményt nyújt. Minden szám finomra hangolt, mi pedig nagy hangsúlyt fektettünk a csúcsokra, a vokálra, riffekre, és az energia és figyelem magas szinten tartására az album teljes hosszán. Állatira súlyos és agresszív ahol annak kell lennie, máshol mégis érzelmes. Azt hiszem pont eltaláltuk az egyensúlyt. Minden olyan elemnek benne kellett lennie, amit máskor is csinálunk, csak éppen feljebb téve a mércét. Tudod, az iparban sokan mondták hogy nem fogunk még egy teljes albumot kiadni, meg ilyenek. Meg akartam védeni az album hírnevét, tényleg teljes hallgatói élményt nyújtani az »Underworld« egészén. Ez az, amit szeretek az egyedi számokban, és mégis teljes album élményt nyújt. Nem akarok prédikálni, de ezt mi be akartuk bizonyítani. A teljes lemez felépüléséről szólt. Itt felgyorsul, ott lelassul. Együtt az egésznek van értelme, jól működik, és folyamatosságot ad.”

Bár az »Underworld« nem egy koncepciós album, Michael szerint “az elmúlt pár lemezhez hasonlóan egy téma követi végig, mégsem történetmondás az egész. Próbálunk mindig valami kulcsötletet keresni aztán rápaprikázni, a cél pedig valami sötét dolog létrehozása volt érzelmi töltettel. Elkezdtem Dantét és Orpheus túlvilági utazását olvasni, ahol lemegy Hádészba, hogy megmentse ezt a lányt. Így a téma a pokolba való alászállás ahhoz, hogy megtaláld ami számodra fontos.” Az olasz költő, Dante Alighieri által markánsan inspirált »Underworld«  témáit az »Isteni színjáték«-ból meríti, főként az »Inferno«-ból. Dante a hármas szám és annak szorzatainak bűvöletében élt, így a banda felhasználja ezt a motívumot zenéjében vagy lírikusan, vagy dallamaiban. Az első dal három szótagos, három hangjegyes dallamfordulat, és három utalást tartalmaz a banda harmadik, »The Divine Wings Of Tragedy« három számára. „A lemez tele van ilyen királyságokkal,” mondta Romeo.

Az »Underworld« borítójával kapcsolatban a SYMPHONY X megmaradt régi jó illusztrátoránál, Warren Flanagannél (Watchmen, The Incredible Hulk, 2012), aki szintén rá van állva a “titkos tudás” vibe-ra, amit Michael és a banda a lemezbe épített. “Warrennek tetszett a maszkos koncepció, mely az első lemezen is feltűnt,” magyarázta Romeo. “De amikor Dantéről és a túlvilágról beszéltünk, ő is utánanézett, és kidolgozta saját szimbolizmusát a pokol kilenc bugyrának mindegyikére. Így kerültek a képbe ezek a kis geometriai szimbólumok, melyek mind jelentenek valamit. Ő így csinálja. Megtalálja ezeket a dolgokat amiket talán rajtunk kívül talán senki sem tud mit jelent, mégis jelentéssel bír.”

»Underworld« számlista:

 1. Overture
 2. Nevermore
 3. Underworld
 4. Without You
 5. Kiss Of Fire
 6. Charon
 7. Hell And Back
 8. In My Darkest Hour
 9. Run With The Devil
 10. Swansong
 11. Legend

Az »Underworld« előrendelése: http://nblast.de/SXUnderworldNB

SYMPHONY X online:

www.SYMPHONYX.comwww.facebook.com/SYMPHONYX I www.nuclearblastde/symphonyx

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

SYMPHONY X – Underworld

Dehumanizer

A Symphony X kiadja ‘Without You’ című digitális singlejét és dalszöveges videóját!

KMZ

Symphony X – Ünnepi albumhírek

KMZ

SYMPHONY X – Iconoclast

Dehumanizer

Hot News – Symphony X: European Tour!

KMZ

Hot News – Symphony X: First Tourdates Announced

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek