Taake – Meghallgatható egy dal az új albumról

Print Friendly, PDF & Email

2014. okt 24, 19:00 :

A TAAKE albumok közötti hagyományos három év várakozás letelt. Dark Essence Records bejelentette az ikonikus norvég banda leendő hatodik albumának első részleteit. „Strindens hus” címmel a hétdalos album december 8-án jelenik meg Németország, Ausztria és Svájc kivételével, ahol december 12-e az időpont. A kiadó egyben közzétette a „Det fins en Prins” dalt az albumról, mely meghallgatható itt: https://soundcloud.com/dark-essence-records/taake-det-fins-en-prins

A „Stridens hus” felvételi és produceri munkáit Bjornar Nilsen (VULTURE INDUSTRIES) végezte a Conclave and Earshot Studios-ban. A TAAKE albumokhoz híven frontember és alapító Hoest játsza az összes hangszert, azonban most TAAKE élő banda tagjai is hozzájárultak a felvételekhez. A borítót Nekrographie fényképezte.

Tracklist:

1. Gamle Norig
2. Orm
3. Det fins en Prins
4. Stank
5. En Sang til Sand om Ildebrann
6. Kongsgaard bestaar
7. Vinger

Több mint két évtizedes pályafutásával Hoest mindig is hű maradt rá jellemző helnorsk svartmetall hangzásához, azonban soha nem állt tétlenül egy helyben és minden egyes kiadvánnyal új életet lehelt ebbe a gyakran leragadt és másolós műfajba: egyedi és újító csavarjai biztosítják, hogy a black metál friss és korszerű marad. A „Stridens hus” sem kivétel. Az album egyik része ütemet és rockos hangzást mutat míg a másik része jellegzetesen punkos hozzáállást. Azonban az egész vitathatatlanul Hoest TAAKE-ja: változatos, heves, egyedi és kiszámíthatatlan.

TAAKE jelenleg Kulde turnéján van, mely október 26-án zárul. Egyéb koncertek:

2014
25 Oct: Mega Club, Katowice, PL
26 Oct: Progresja, Warsaw, PL
14 Nov: Black Flames of Blasphemy Festival, Helsinki, FI
05 Dec:  John Dee,  Oslo, NO
2015
14 -18 Jan, Mexico, details TBA
23 Jan:  Hulen,  Bergen , NO
01 May:  Karmøygeddon Festival, Koppervik, NO
25 Jul,  Stonehenge Festival, Steenwijk,  NL
14 Aug,  Rockstadt Extreme Fest,  Rasnov RO

http://taake.svartekunst.no/
https://www.facebook.com/taakeofficial

Ezt a cikket eddig 283 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..