Hírek

Tankcsapda a Főnix Csarnokban, de mégsem

Dupla DVD-vel és CD-vel jelentkezik október közepén a Tankcsapda, majd külföldi turnéra Angliába, az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába indulnak – mondta el a zenekar csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben. 

A tavalyi, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncert teljes anyaga két-két DVD-n illetve CD-n egyben, kizárólag a MOL kutakon kapható majd. A négy lemezes kiadvány nem csak csomagolásában lesz exkluzív és egyedülálló, hanem árképzésében is, mindössze 1490 forintos áron kerül forgalomba. A minőségre a felvételnél és az utómunkálatnál használt csúcstechnika a garancia, illetve a koncertfilmet az a Király István vágta, aki Antal Nimród mellett, a Metallica filmen is dolgozott. A dupla DVD-nek továbbá filmes intrója is lesz, amit több országban vettek fel. Forgattak Magyarország mellett például Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és a Magyar Honvédség szolnoki helikopter bázisán is. Fejes Tamás szerint ez még izgalmasabbá teszi az októberben érkező Tankcsapda-anyagot.

Sidlovics Gábor gitáros elmondta, a kiadvány megjelenése egy jól sikerült klippel egészül még ki, ami a „Koponyák és csontvázak” című dalhoz készült. A dalban vendégénekes az Ektomorf frontembere Farkas Zoli, a videót az Alvin és a Mókusokból Alvin rendezte.

A jubileumi év után februártól intenzív koncertezésbe kezdett a Tankcsapda. Idén száznál is több koncertet ad a trió, számos külföldi országot érintett eddig a lemezbemutató turné. A csúcspont még hátra van, októberben Angliában öt, novemberben pedig az Egyesült Államokban és Kanadában nyolc koncerten játszanak.  Újdonság továbbá, hogy elmarad a hagyományos év végi nagykoncert a Főnixben, de a rajongók nem maradnak Debrecenben Tankcsapda nélkül, egy helyett három koncertet tartanak: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban, és a Kassai úti Lovardában lépnek fel.

„”Ilyet még nem csináltunk, de reméljük, jól fogadják a mini debreceni turnét a Tankcsapda rajongói” – fűzte hozzá Lukács László. „Újdonsággal, számunkra is friss dologgal szerettünk volna előállni, ami túlmutat a bevett sémákon. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy nagyszabású koncert helyett idén három kisebb helyszínen, egymást követő három napon zárjuk le az egész éves turnénkat. Mindhárom helyszín befogadóképessége jóval kisebb ugyan, mint a Főnixé, de szerintünk a közönségnek tetszeni fog, hogy emberközelibbek lesznek ezek a fellépések.”

www.tankcsapda.com
www.facebook.com/tankcsapda

Kapcsolódó cikkek

A Tankcsapda dalban és klipben emlékezett meg a rajongóiról

KMZ

T30 – Boldog születésnapot Tankcsapda!

KMZ

Kovács Patrícia és Janklovics Péter is az új Tankcsapda klipben

KMZ

Jön Lévai Balázs Tankcsapda filmje – Itt az új dal és klip

KMZ

25 év rock ’n’ roll a Főnix Csarnokban- Itt a Tankcsapda jubileum vége

KMZ

Jön a három legjobb Tankcsapda lemez egyike

KMZ

Tankcsapda, Verismo – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

TANKCSAPDA – Minden Jót

KMZ

3. Metal Karácsony – Koncertbeszámoló

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek