Hírek

Teltház A Slayer Koncertjén A Hegy’en

25 ezer nem csak Slayer-rajongó lepte el pénteken a Hegyalja nagyszínpada előtti területet: Tom Araya és csapata rekordszámú fesztiválozónak adta az év koncertjét. A finn Korpiklaani különleges plusszal, a Dalriadával közös számmal készült a fesztiválozóknak. Az Irie Maffiára sokezren lendítették egyszerre a magasba a kezüket, a Genesis gitárosa, Steve Hackett pedig a Djabéval játszott a fesztivál legújabb színpadán. Szombat estére a Ladytron szállít újhullámos elektropopot Tokajba, a Kosheen pedig drum ’n’ bass-es, trip-hopos ütemeket oszt a fesztiválozóknak.

A Hegy’ két nagyszínpapada közt összefüggő emberszőnyeg hullámzott péntek este: az amerikai metállegenda, a Slayer erősen megdolgoztatta a huszonötezernyi hegyaljás fejbiccentő- és csápolóizmait. A legek estéjén a thrashmetál egyik legrégebbi ikonjának legdurvább riffjeire ugrált az eddigi legtöbb hegyaljás. A rekordot hozó koncerten a zenekaralapító Kerry King masszív gitárjátéka mellett a közönségnek dobott pengetőkkel adott örök emléket a magyar rajongóknak.

A reggae, hiphop, funk, rock, dancehall, cumbia tökéletes elegyével az Irie Maffia pörgette fel a zenerajongókat – Sena a kedvenc fesztiválján felejthetetlen koncertet adott. A Korpiklaani a finn erdők misztikus világát idéző színpadképpel és fémzenével ötvözött népzenével érkezett északról, és igazi különlegességgel lepte meg a fesztiválozókat: a Dalriadával közösen zenéltek.

Hegyalja a Facebookon
Jegyvásárlás

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek