Hírek

The Curious Kind – négy dalos kislemezzel mutatkozik be a hazai prog-rock színtér új reménysége

(b-j) Sebők Péter (gitár), Fekete Andrea (dob), Kovács Greg (ének), Glowacz Dorina (billentyű, vokál), Nagy Dániel (gitár), Köge (basszusgitár)

A The Curious Kind 2020. év végén kezdett el testet ölteni, akkor még név nélkül. Kőrös “Köge” Gergely basszusgitáros (Autopilot) és Fekete Andi dobos (ex-Hellburnt, ex-Autopilot) Sebők Péter (ex-Fuge) gitárossal kiegészülve kezdte el a közös gondolkodást egy új projektről. Végül Nagy Dániel ritmusgitáros (Berber, ex-Red Swamp), Kovács “Greg” Gergely énekes (Red Swamp) és Glowacz Dorina billentyűs-vokalista érkezésével lett teljes a zenekar. A tagok progresszív rock iránti szeretete volt a közös nevező; olyan bandák ihlették például őket, mint a Tool, a Muse, a Faith No More, a Karnivool vagy a The Perfect Circle.

Mostanra készült el első, Here in the Deadlights című négy dalos kislemezük, mely 2023 február elsején debütál. A dalok a budapesti Pinewood Studióban készültek, a keverés és a master pedig Köge keze munkáját dicsérik.

Az EP-n szereplő tételek a jelenlegi magyar néplélek fanyarságát, reménykedő keserűségét járják körbe. A tört ütemeken komplex gitártémák fonódnak össze, a dallamcentrikus éneket pedig éteri billentyűjáték és ízléses elektronika foglalja keretbe. Greg szövegei egy megcsömörlött társadalom képét festik le, ahol a múltban rekedt önmarcangolás a vezetőtől való vak függésben teljesedik ki; ahol a bizakodás és az egymásra támaszkodás szomorú és sanyarú végkifejletet jelent.

Összességében egy telt, színes hangzást felvonultató, ám keserédes, a zenekar nevéhez valóban hű anyag született. Hallgassátok meg ti is bemutatkozó EP-jüket!

https://www.facebook.com/thecuriouskind.band

https://www.instagram.com/thecuriouskind.band

https://www.youtube.com/channel/UCKolAnE8w3-Pd3jfF20bdcw

EP-bemutató koncert: https://www.facebook.com/events/735346404820429

Kapcsolódó cikkek

The Curious Kind – első klipjével jelentkezik a prog-rock szcénában frissen bemutatkozott banda

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek