Hírek

The Gentle Storm leszerződött az InsideOutMusic-kal

Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, Guilt Machine) és Anneke van Giersbergen (The Gathering, Devin Townsend Project) nemrég bejelentette, hogy egyesítették erőiket új bandájukban, a THE GENTLE STORM-ban, most pedig azt is bejelenthetik, hogy leszerződtek az InsideOutMusic-kal debüt albumuk jövő év elejei megjelenésére.

Arjen így kommentálja: „Izgatottan várjuk, hogy megerősítsük kapcsolatunkat az InsideOutMusic-kal.” Anneke így egészíti ki: „Épp lenyűgöző új dalaink felvételének közepén vagyunk és nagyon örülünk, hogy a kiadó ugyanennyi bizalmat ad kiadványunknak. Alig várjuk, hogy meghallják az emberek és jó érzés, hogy ilyen kiváló csapat fog segíteni terjeszteni az igét.

Eredetileg 1998-ban dolgoztak együtt Ayreon „Into The Electric Castle” albumán, majd megint Ayreon hetedik albumán, a „01011001”-en, a THE GENTLE STORM-mal a duó egy teljes dupla nagylemez erejéig fog együtt dolgozni, mely jövőre jelenik meg. Anneke 2015-ben útra kel majd az új zenével különféle dán zenészek kíséretében, azonban Arjen nem fog részt venni.

Arjen Lucassen nemrég megkapta az idei Progressive Music Awards ’Virtuoso’ díját olyan közönség előtt, melyben helyet foglalt több progresszív legenda mellett Peter Gabriel és Rick Wakerman. Tavaly Ayreon projektjének megjelent legújabb szerzeménye, a „The Theory Of Everything” melyben a fentebb említett Wakeman mellett Steve Hackett és Keith Emerson is vendégszerepelt.

Anneke Van Giersbergen az elmúlt egy évben rettentő elfoglalt volt legújabb szóló albumának, a „Drive”-nak megjelenése után több élő koncertjével a világ különböző pontjain szóló bandájával, a Devin Townsend Projecttel és Daniel Cavanagh-al (Anathema). Novemberben egy különleges évfordulós koncerten is fel fog lépni volt bandájával, a The Gatheringgel, valamint részt vett Devin Townsend közelgő albumán, a „Z²”-en.

THE GENTLE STORM online:
www.facebook.com/TheGentleStorm
www.twitter.com/gentlestormband

Kapcsolódó cikkek

The Gentle Storm – Heart Of Amsterdam (Official video)

KMZ

The Gentle Storm – „The Diary” borító

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek