Hírek

The King Is Blind – A debütáló album felvételei elkezdődtek

Egy sikeres 2014-et zárva, mely alatt megjelent debütáló EP-jük és olyan neves fesztiválokon is felléptek, mint a Hammerfest vagy a Bloodstock, a THE KING IS BLIND csapat tagjai keményen dolgoznak debütáló albumuk felvételein.

A tavalyi, The Deficiencies of Man című EP a Mordgrimm kiadó által jelent meg, jó kritikai fogadtatással. A Kerrang! magazintól KKKK besorolást és „izzó szándéknyilatkozat” jellemzést kaptak, a Metal Hammer Dom Lawsonja szerint pedig a számok „egyediek és elengedhetetlenek”.

A négyes jelenleg is Essexben stúdiózik Tom Donovan producerrel debütáló teljes albumuk felvételeihez. Maga a banda szerint az anyag “egy sötét, koncepciós album”. Beható és rémisztő narratívájával a debütáló anyag nem csak az ember tökéletlenségeit kutatja, hanem az emberiség és a bűn kapcsolatának igazi természetét és annak eredetét is, mindezt minőségi extrém metál kompozíciókkal megtoldva.

Az énekes, Steve Tovey tovább boncolgatja:
“A The Deficiencies of Man a fejlődésünk kezdetleges szakaszát jelképezi, úgy zeneileg, mint koncepció téren. Amit a debütáló albumon jelenleg is megvalósítunk, az a bebábozódásból való kirobbanásunk, és ötleteink beteljesülése. 

“Ez egy összetett és teljes album, mellyel a metál súlyosabb végének normáján is túlmutató anyagot akarunk létrehozni. Változatos, sokoldalú és agresszív koncepciós album, ami reményeink szerint a legnagyobb brit metál albumok sorai közé is bekerül majd.”

A THE KING IS BLIND hírneve gyorsan nő súlyos riffjeiknek, erőteljes grovvejaiknak és dinamikusan epikus kompozícióiknak köszönhetően, melyek a múlt és jelen szcénáinak legjobb elemeit ötvözik egy önfejű és egyedien kortárs hangulattal.

A banda fellép a bristoli Temples Fesztiválon május 31-én.

THE KING IS BLIND Facebook
THE KING IS BLIND Bandcamp
THE KING IS BLIND Website
THE KING IS BLIND Twitter

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek