Hírek

The Neal Morse Band – „The Grand Experiment” bejelentése; európai turnédátumok Beardfish-el

A THE NEAL MORSE BAND büszkén jelenti be új albumát, a „The Grand Experiment”-et, mely 2015. február 16-án jelenik meg, valamint 2015. márciusi európai turnéját. A világon először a prog ikon Neal Morse régi barátaival és segítőivel, Mike Portnoy-al, Randy George-al, Bill Hubauerrel és Eric Gilette-el elvonult a felvételi sessionre… ahol nem volt SEMMI! Egyáltalán nem készült anyaggal.

Neal így kommentálja: „Meg akartam nézni, hogy hogyan szárnyal majd a képzelet szabadon, ha nincs semmilyen előzetes elképzelés. Kockázatos volt!”. Előző albumain, például a „Testymony”-n Morse előre elkészítette az albumot. „Kifejezetten paranoiás voltam azzal kapcsolatban, hogy minden úgy sikerüljön ahogy kell ilyen rövid idő alatt… így ezt az időt előre megterveztem!”. Ez az album viszont teljesen más „Hatalmas mozgásteret hagytam a srácoknak az alkotásra és önmaguk kifejezésére, a végeredmény pedig hihetetlen! Kísérletezni akartunk, egy kicsit mást csinálni, megnézni, hogy mire vagyunk képesek… és megláttuk… BIZONY MEGLÁTTUK!”. Az eredmények magukért beszélnek! Ez volt a „nagy kísérlet”, aminek eredménye mindenki elképzeléseit felülmúlta! A lemezen öt dal van – két hosszú prog eposz, ami biztos mindenkinek nagy kedvence lesz, valamint három rövidebb dal, mint például a „The Grand Experiment” kapós címadó dala – melyek biztosan lesodorják majd a prog szerelmeseit a lábaikról, és melyek tetszeni fognak azoknak, akik értékelik a kapós riffes dalírást és a virtuóz előadást a világ néhány legjobb zenészétől. A „The Grand Experiment” mixelését Rich Mouser végezte.

A banda jövőre európai lemezbemutató turnéjára indul. A svéd progresszív rocker Beardfish fogja kísérni őket, aki közelgő új albumáról, a „+4626-COMFORTZONE”-ról fog dalokat játszani, mely 2015. január 12-én jelenik majd meg.

Teljes dátumlista:

5/03/15 Z7, Pratteln, Switzerland
6/03/15 De Boerderij, Zoetermeer, Netherlands
7/03/15 Islington Assembly Hall, London
8/03/15 Spirit of 66, Verviers, Belgium
9/03/15 Divan du Monde, Paris, France
11/03/15 Colos-Saal, Aschaffenburg, Germany
12/03/15 Alte Seilerei, Mannheim, Germany
13/03/15 Markthalle, Hamburg, Germany
14/05/15 Matrix, Bochum, Germany

Tagok:

Neal Morse – vokál, gitár, billentyűs
Mike Portnoy – dob
Randy George – basszusgitár
Eric Gilette – gitár, vokál
Bill Hubauer – billentyűs, vokál

www.nealmorse.com
radiantrecords.com
nealmorsefans.com
facebook.com/nealmorse

Kapcsolódó cikkek

The Neal Morse Band – Agenda (Official video)

KMZ

The Neal Morse Band – „The Grand Experiment” videó

KMZ

The Neal Morse Band – „The Grand Experiment” részletek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek