Hírek

The Tumor Called Marla – Magyarország első 360° metál videoklipje!

Nem akármilyen videoklippel premierezik a The Tumor Called Marla. Itt az ország első 360 fokos metálvideoklipje! Remek koncerthangulat és kézzel fogható füstfelhő az éterben. Eddig csak nagyon kevés előadó – így Ákos – készített videót ilyen technológiával, szóval a Basement Tapes című dalra felvett anyag abszolút korai fecske! A megszokottakkal ellentétben, most nem is akarok nagy megfejtésekről filozofálgatni, hanem jöjjön egyből a cucc. A hajtás után pedig a banda tagjait – Gerő András, azaz Hekkky és Burai Anna (ének), Lauter Attila (gitár), Farkas Krisztián (gitár), Jegyinák Roland (dobok), valamint Kneif Geri (basszusgitár) – jól kifaggattam a klipforgatásról és erről a 360 fokos őrületről, illetve a videót készítő Tomanovics Gergelyt (Greyhound „látványképség”) is megkértük, írja le, mi fán terem ez az egész.

https://youtu.be/q7f4xVHvKtM

– Honnan jött az ötlet, hogy 360-as videoklipet lőjetek? S adja magát a kérdés, mivel tud mondjuk többet ez a hagyományos videoformátumoknál? Ergo, volt-e konkrét cél, vagy jópofa dolog, és kész?

Hekky: Szeretünk nyitni az új dolgokra, ezért szerettük volna a trance korszakot egy utolsó, izgalmas keretbe zárni. Úgy érzem, még idejében cselekedtünk, azaz Magyarországon egyedülállóan készíthettünk 360-as videoklipet.

– Miért épp erre a dalotokra gondoltátok, hogy jó lenne ráhúzni ezt a megoldást?

Geri: A technológia miatt arra gondoltunk, hogy az állna jól neki, ha sokan lennénk, és az egész klipnek egy házibuli, házi koncert jellege lenne. A kislemezünkről ez a legpörgősebb dalunk.

– Az egész forgatást fél nap alatt lezongoráztátok. Mennyi időt emésztett fel ugyanakkor a logisztika, hogy összekürtöljetek mindenkit, összeszervezzétek a dolgot?

Geri: A forgatás valóban rövid ideig tartott, ugyanis ott már csak annyi feladatunk volt, hogy mindenki jól érezze magát, amit, azt hiszem, ki is maxoltunk. Az egész leszervezése viszont nem volt egyszerű: nagyjából fél évig tartott, amelybe beletartozott rengeteg tárgyalás, utánajárás, két próbaforgatás, pár ősz hajszál… Az emberek összekürtölése egyszerűbben ment, mivel rengeteg király arc haverunk van, akik a legnagyobb örömmel jöttek segíteni nekünk. Plusz sokat segített az ingyen sör marketingkampányunk is, haha!

– Bemutatkozó anyagtok még novemberben jött nálunk. Azóta eltelt egy fél év, hogyan alakul a korong sorsa? Mennyit koncerteztek majd a nyáron, hol láthatnak benneteket?

Anna: A megjelenés óta volt jó néhány koncertünk, vittük a dalokat például Leander búcsúturnéjának egyik állomására is, de legutóbb a Jinjer előtt játszhattunk a Dürer Kertben. Ez volt az utolsó show a szezonban, nyáron nem lesz koncertezés. A zenekar elvonul számokat írni és stúdiózni.

Megkértük a klip készítőjét is, meséljen kicsit a dologról. Tomanovics Gergely (Greyhound „látványképség”) így vallott a dologról: „Bár maximalista vagyok, és kritikus a saját munkámmal szemben, ebben a videóban is van hiba bőven, de kicsit mégiscsak büszke vagyok arra, hogy ez így sikerült (nagyjából olyan, mintha egyedül állnék a focipályán a Real Madrid ellen, és így sikerült volna gólt lőni kisebb-nagyobb botlások után), és hatalmas köszönet a The Tumor Called Marla csapatának, hogy önként vállalják a kísérleti nyúl szerepét – ez ugyanis erősen kísérleti projekt, élesben most először csináltam ilyet, méghozzá úgy, hogy kizárólag internetes tutorialok álltak rendelkezésre. Fogadjátok hát szeretettel Magyarország tudtommal egyik első 360 fokos videoklipjét: hangerőt fel, teljes képernyő, és hadd zúzzon. […] A videó egyébként 6 darab Xiaomi Yi Sports akciókamerával készült, amiket egy egyedi tervezésű 3D-nyomtatott tartó fog össze. A 6 kamera 6 különálló felvételt készít, melyeket egy speciális szoftverrel (brutális mennyiségű munkával és nagy teljesítményű Core i7 processzor használatával is több 10 órát igénybe vevő renderelésre – amikor a gép lejátszható videofájlt állít elő a projektből – várakozás árán) lehet összeilleszteni. Azért esett a választásom a Xiaomi kamerára, mert kedvező árához képest meglepően kiváló képminőséget nyújt, ráadásul „hekkelhető” a szoftvere, és a 360 fokos videóhoz szükséges beállítások is előcsalogathatóak belőle.” Gergely egyébként saját blogjára is feltette beszámolóját.

Balogh Roland, mno.hu/igeretestitanok

http://www.thetumorcalledmar.la
http://www.facebook.com/thetumorcalledmarla
http://www.instagram.com/tumorcalledmarla

Kapcsolódó cikkek

Közös miniturnéra indul a The Tumor Called Marla és az 58

KMZ

The Tumor Called Marla – Ötödik születésnapjukat ünneplik a Dürer kertben a Dystopia, a Tiansen és a Waiting for Violet társaságában

KMZ

The Tumor Called Marla – Megjelent a Limbo City album!

KMZ

The Tumor Called Marla klippremier – “Tmesis”

KMZ

KVLT – Hatalmas metal fesztivál Budapesten

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek