Hírek

thisquietarmy – Az “Anthems for Catharsis” című album meghallgatható az Exclaim! oldalon!

A legújabb thisquietarmy stúdió album, az “Anthems for Catharsis” május 15-ei kiadását ünnepelve a TQA Records és a Consouling Sounds Kanada fő zenei hatóságával, az Exclaim! oldallal karöltve bemutatja a rajongóknak az egész albumot online meghallgatásra.

Az “Anthems for Catharsis” meghallgatása: ITT.

Ha pedig eddig lemaradtál volna róla, nézd meg a “Purgation/Purification” titokzatos klipjét ITT.

A thisquietarmy mindeközben Európában koncertezik a brazil Labirinto társaságában. Fennmaradó helyszínek:

May 21 – Bulle, Switzerland @ Ebullition
May 22 – Winterthur, Switzerland @ Gaswerk
May 23 – Innsbruck, Austria @ PMK
May 24 – Bologna, Italy @ Freakout Club
May 25 – Milano, Italy @ Rock N Roll Club
May 26 – Ljubljana, Slovenia @ Channel Zero
May 27 – Maribor, Slovenia @ Gustaf Pekarna
May 28 – Budapest, Hungary @ Dürer Kert
May 29 – Bratislava, Slovakia @ whoneedslyrics?! Festival
May 30 – Prague, Czech Republic @ 007 Strahov
May 31 – Berlin, Germany @ Tiefgrund (Halle)

Az “Anthems for Catharsis” a thisquietarmy legutóbbi teljes stúdióalbumának a “Rebirths”-nek folytatása, mely az élő fellépések újra átdolgozott számainak reprezentatív gyűjteménye. Az Európa és Ázsia között leadott koncertjei mellett, valamint a Noveller, Aidan Baker/Hypnodrone Ensemble, André Foisy/Locrian, Syndrome/Amenra zenekarokkal közös munka után a thisquietarmy-s Eric Quach visszatért montreáli stúdiója tervezőasztalához 2014 végén.
Az ambient és drone repetitív műfaján belül a thisquietarmy folyamatosan fejlődik és próbál új textúrákat és szerkezeteket zenéjébe építeni – gondoljatok csak a “Resurgence” kraut rockjára, vagy a “Hex Mountains” poszt-rock doomjára. Folyamatos megújulása és a már leharcolt behatások levedlése érdekében Quach csontjáig csupaszítja zenéjét. Az “Anthems for Catharsis” nagyon összpontosított és egyben extrém sötét, pont mint egy rituális megtisztulás vagy méregtelenítés. Hangzása lecsupaszítása közben a thisquietarmy majdnem black metál vénát szakított, melynek eredménye egy sötét és jéghideg eresztés lett védjeggyé vált drone-jából.
A Consouling Sounds örömmel dolgozik együtt a TQA Records kiadóval ennek a durva és hangulatos drone-nak a kiadására, 10 évnyi thisquietarmy-t ünnepelve és a Labirinto-val közös európai turnéval párhuzamosan.

http://www.thisquietarmy.com
http://thisquietarmy.bandcamp.com
http://www.facebook.com/thisquietarmy

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek