Hírek

Thrash ikon érkezik a Rockmaraton színpadára

Kevesebb, mint 20 hét és kezdődik a világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja – még messze nem teljes a fellépők száma, ahová egy thrash metal legenda is csatlakozott. 

Július 8-17. között Dunaújvárosban eléggé tartalmas 10 nap elé nézünk – a legutóbb bejelentett Testament és Toxic Holocaust mellé a thrash metal nagy négyesének (BIG 4) oszlopos tagja, a Megadeth is visszatér! Dave Mustaine csapata két évvel ezelőtt lemondani kényszerült az akkori turné egy részét – így a magyarországi koncertet is -, most viszont elhozzák nekünk a klasszikusok mellett a januárban megjelent 15. stúdióalbumuk dalait is. A Dystopia című korong a csapat egyik legsikeresebb lemezének számít az eladások tekintetében – a Billboard 200 harmadik helyén debütált a megjelenés hetében, ezt az eredményt pedig korábban csak a United Abominations album múlta felül 2007-ben.

A dunaújvárosi rockparadicsom napi bontása is megszületett az eddig bejelentett névsor ismeretében: július 9-én az első napot a Toxic Holocaust, a Sodom és az At The Gates nyitja, a második nap fellépői egyelőre még nem ismertek a nagyközönség számára. Július 11-én a Behemoth, 12-én a The Casualties és a Bad Religion szórakoztat majd, 13-án a Testament és a Battlecross neve a biztos eddig. Július 14-én elég erős este lesz a Dog Eat Dog, a Madball és az Ignite hármassal a nagyszínpadon, másnap a Varg, az Airbourne és az Amon Amarth mellett sem lesz sok pihenés – aznap játszik a Megadeth is. A fesztivált a Battle Beast, a Sonata Arctica majd legvégül az Epica zárja – ezek persze csak a most bejelentett fellépők ismeretében tudható nagyszínpados adatok. Jövő héten újabb bejelentés várható, hamarosan érkeznek a hazai nevek is.

A Rockmaratonra a napokban elfogytak a 10 napos eairly bird bérletek, de már kaphatóak a heti és a napijegyek is. A fesztivál teljes idejére május 1-ig 18 990 Ft-os áron, utána 19 990 Ft-ért válható elővételes bérlet, ugyanez hat napra (július 11-17.) 14 990 Ft, május másodikától 15 990 Ft lesz. Az 1. hétvégére (július 08-10.) szintén május 1-ig mindössze 9 990 Ft-ért válható belépő, azt követően egy ezressel drágul – csakúgy, mint a második hétvége (július 15-16.) esetében, ahol a május elsejéig tartó kedvezményes időszakig 10 990 Ft, majd 11 990 Ft lesz a beugró. Ha valaki csak a két hétvége erejéig tudna leruccanni Dunaújvárosba, tud kombinált hétvégi bérletet is váltani 14 990 Ft-os áron. A napijegyek elővételben egységesen 6 990 Ft-ért válthatóak, a helyszínen 7 990 Ft lesz a belépés. Július 8. a be-, 17. pedig a kiköltöző nap, ezekre a napokra nem elérhető külön belépőjegy.

A korábban ígértek szerint a limitált darabszámú VIP PASS-ok is elérhetőek 14 990 Ft-os áron. A belépőjegy mellé válható opcióként a VIP területre való belépésre és a VIP kemping használatára jogosítják fel a fesztivállátogatót. Jegyek a Rockmaraton weboldalán és a Ticketportál hálózatában kaphatóak.

Weboldal: http://rockmaraton.hu
Facebook: https://www.facebook.com/rockmaraton
Facebook esemény: http://on.fb.me/23Tf0AG

Kapcsolódó cikkek

Rockmaraton – teljes a jubiluemi fesztivál fellépőinek listája, de lesz még itt valami…

KMZ

Teuton thrash, melodikus death és mexikói hardcore punk – újabb nevek a Rockmaratonon

KMZ

Hardcore punk, death/grind és viking metal kuriózumok a Rockmaratonon

KMZ

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon

KMZ

Hétfő óta dübörög a 27. Rockmaraton, a félidőhöz érkezett a fesztivál

KMZ

Punk legendával erősít tovább a Rockmaraton

KMZ

Közeleg az év hazai Rock/Metal eseménye!

KMZ

Rockmaraton Fesztivál 2013 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Rockmaraton Beszavazó show

KMZ

Zenekari beszavazás – Rockmaraton Fesztivál

KMZ

Rockmaraton Fesztivál 2010 – Koncertbeszámoló

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek