Hírek

Többek között Derek Sherinian is játszik Ziskó Olivér készülő lemezén

Tavaly óta dolgozunk egy több szempontból is rendhagyó albumon. A megjelenés előtt több single-lel jelentkezem majd, amelyek egy részéről tavaly már leforgattuk a videó felvételeket. A „Rise and Fall” volt az első megosztott dal, most pedig egyszerre 2 klip is felkerült a webre.

A „Carnival Of Abundance” egy prog-rockos beütésű, modern, fúziós d«n«b dal lett. A felvétel különlegessége, hogy a dobot, basszust és gitárt egyszerre rögzítettük és a take-et lefilmeztük. Editálás nélkül készült a hang, tehát ami látszik és hallatszik a klipen, az történt a valóságban is. Abban hogy ez így szólal meg, igen nagy szerepe van a két nagyszerű zenésznek, akikkel ez a trió felvétel készült: Mike Gotthard gitározik és Erdei Péter basszusgitározik. Ők a lemez több számán is közreműködnek majd. Eszméletlen jó játékosok. Sokat dolgoztunk ezen a videón a rendelkezésre álló valamivel több, mint 1 napon és a srácok nagyon odatették magukat. A videót, – ahogy az összes készülő klipet is – Tóth Tamás (Eyeline Film) rögzítette és szerkesztette. Audio mix és master: Scheer „Max” Viktor. Ők az egyike a legjobbaknak a szakmában.

Carnival Of Abundance:

A” Ghost Notes” band verziója egy ideje már fut a Basstheworld yt csatornán és most felkerült a saját csatornámra a dal eredeti verziójával együtt. Tehát két klip egy dal két variációjára. Ezekben a klipekben a stúdió „élő” take-jeit rögzítettük, ami egy bizonyos live jelleget ad a felvételeknek. Persze itt nem egyszerre vettük a hangszereket, mert a band verzió a világ 3 távoli pontján készült. Anthony Crawford basszusozik (Los Angeles), aki a Virgil Donati band-ből, Allan Holdsworth zenekarából vagy a Witherfall-ból lehet ismerős. A yt csatornám tartalma és a dalok demói felkeltették az érdeklődését és a kérésemre bevállalta ezt a projektet. Nagyon örülök neki, hogy dolgozhatok vele. Egyik kedvenc basszusgitárosom. Az album egy további dalában is játszik majd.

Gitáron Marius Pop barátom játszik, aki bukaresti. A „Csodaszarvas” lemezem után kötelezően szerepel ennek az új albumnak egypár dalán is. Az Ő sziporkázó gitárjátékát nagyon szeretem.

Ghost Notes band version:

Ghost Notes – original version :

A lemez koncepciója zenei szempontból egy modern hangzàsú, instrumentális, fúziós/elektronikus elegy lesz. A12 dal mindegyike saját szerzemény. Hármat ezek közül Miski Ádi barátommal programoztunk. Ritmikai szempontból sok kötött improvizáció jellemzi a dalokat. Kreáltam különböző improvizációs modelleket, sémákat, amiket modern elektronikus zenék ritmusai ihlettek, és dalonként más-más ilyen modellre építkeznek a harmóniák. Természetesen a közel 10 bitang jó fúziós zenész közreműködőnek hála: nem maradnak el a minőségi gitár, bassz és billentyű szólók sem. Jelenleg 8 dal mixe kész.

Mondanivaló szempontjàból is van koncepció, amit nem szeretnék különösebben részletezni. A jazz, fúziós és különböző improvizációs zenék nagy része kimerül az egyéni hangszeres játékban és nem kifejezetten a közönség felé közvetített mondanivalóra épül. Ha innen nézzük, akkor ez egy rendhagyó album, mert minden dalnak meglesz a maga üzenete. Alapvetően huszonegyedik szàzadi jelenségekről lesz szó, amit – énekes híján – a klipekbe vágott képsorokon és a koncerteken, a háttérben futó filmen lehet majd követni. A járvány miatt az embereknek most méginkàbb van idejük/igényük magukba fordulni és elgondolkodni rajta, hogy vajon hànyadàn is àllunk a vilàggal. Nem okoskodni szeretnék, csak feldobok egy-egy témàt abból a korból, amiben élünk és a közönségre bízom, hogy mire asszociál.

A további hangszeresek:

Papesch Péter és Gudics Martin basszusgitàr, Kaltenecker Zsolt billentyús hangszereken és nemrég kibővült egy újabb billentyűssel a lemez közreműködőinek listája. Nem is akárkivel: Derek Sherinian-nel (Alice Cooper, Kiss, Dream Theater, PlanetX. Sons of Apollo, Joe Bonamassa, de valószínűleg sokaknak nem kell bemutatnom). Már elküldte a feljátszott billentyűszólamát és dolgozunk a dalon, amiben szerepel.

Az album a terveim szerint jövőre jön ki, ha nem lép közbe más, az ideihez hasonló világméretű jelenség. Addigis dolgozunk a többi single megjelenésén, valamint az album színpadi megjelenítésén. Marius Pop és Papesch Peti lesznek mellettem a trió koncert formáció tagjai és ahol megoldható, szeretnék néhányat a többi vendégszereplő zenész közül is meghívni.

A soron következő klipekről annyit, hogy az egyik legizgalmasabbat, amiben làngoló dobverőkkel jàtszom, a Sàg-hegy vulkàni kürtőjében forgattuk. Három dalban is lesznek majd tüzes dobverőtrükkös ötletek és ha a lehetőségek engedik, élőben is úgy szeretném előadni…

https://oliverzisko.bandcamp.com/
www.facebook.com/zisko.oliver
www.youtube.com/oliverzisko

Kapcsolódó cikkek

Ziskó Olivér – „Sokkoló” dal a decemberben megjelenő lemezről

KMZ

Ziskó Olivér – 3 új videó a készülő „Global Warning” lemezről

KMZ

Megjelent Ziskó Olivér új szólólemeze

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek