Hírek

Tommy Rogers kiadja új Thomas Giles albumát jövő hónapban; új dal stream

Between The Buried And Me énekese/billentyűse, Tommy Rogers november 21-én fogja kiadni második szóló albumát a Metal Blade Records-on keresztül. Az új album ismét THOMAS GILES álnév alatt fog megjelenni „Modern Noise” címmel. Saját hangjának természetes határait próbálgatva Roger gyönyörű falsettoja és dinamikus hangtartománya szorongás, pusztulás és vég történeteit meséli az analóg szisszenések, ambient ismétlések és bizonytalan dörmögések táguló, felemelő és érintetlen háttere előtt. A post-rock és electronic túlhajszolt műfajainak ötvözését fedezi fel, zenéjének érzelmes mégis tartalmas hangzása olyanokat idéz, mint Radiohead, Smashing Pumpkins, The Verve, Beck, Oasis és Spiritualized, megtartva az egyensúlyt a rock és electronic között. Hallgassátok meg az első single-t „Mutilated World” címmel itt: metalblade.com/thomasgiles

Bár Rogers több hangszeren is kiválóan játszik (előző albumán majdnem mindent ő vett fel), az új albumhoz volt bandatagjának segítségét kérte fel. A rajongók biztosan felismerik majd Will Goodyeart, aki a „Modern Noise”-on dobol (Grohg, ex-Between the Buried and Me, ex-Prayer for Cleansing). Természetes összhang van kettejük között, melyet csak erősített Between the Buried and  Me régi producere, Jamie King a The Basement Studios-ban. Rogers szerint „Annyira jó volt, hogy Will játszott a lemezen. Régre visszanyúlik közös történetünk és örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ismét együtt hozzunk létre valamit. Tökéletes kiegészítése a lemeznek. Mindegyik dalt természetesen tette jobbá, tényleg életre keltette az albumot. Hihetetlenül kreatív elme.

Mi a „Modern Noise”? A cím csak azt mutatja, mit csinálnak: az ő megközelítésük a modern rock hangzásnak. Tommy Rogers így magyarázza a zenét és a címet: „Ezen a lemez annak az eredménye, hogy dalokat csinálok anélkül, hogy túlgondolnám a zenét. Azokat a dolgokat akartam felvenni, amik maguktól jöttek, emiatt pedig úgy érzem ez a lemez természetes kiterjesztése saját magamnak. Rockos megközelítést alkalmaztam és az egyszerű de lendületes dalok írására fókuszáltam. Szövegileg szerintem remek keveréke a történetmesélésnek és a személyes tapasztalatoknak. A „Modern Noise” gyakorlatilag az én jelenlegi hangom a világban. Mindannyian csak rövid ideig vagyunk itt, a zaj amit keltünk pedig az emlékeink.

Ezt a túlzások nélkül kiválóan megírt, egyedi és szenvedélyes modern rock/progresszív albumot mindenki élvezheti, aki szereti Tommy munkásságát vagy netán kerül mindent, ami metál. Tommy így látja a zenét, vagy ahogy ő mondta: „A zene mindig „modern zaj”. Én csak egy ember vagyok a jelenben, aki valami újat próbál csinálni.

http://www.thomasgilesmusic.com
http://www.facebook.com/thomasgilesmusic
https://twitter.com/tommybtbam

Kapcsolódó cikkek

Thomas Giles „Siphon The Bad Blood” debüt

KMZ

Az új Thomas Giles album felvétele megkezdődött

KMZ

THOMAS GILES – Pulse

Golysz

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek