Hírek

Tovább dübörög a Magor: Duplán a Barba Negra Trackben a Sepulturával és a Roaddal, plusz a legjobb fesztiválokon

Márciusban jelent meg a jászberényi alapítású, de hatvani kötődéssel is rendelkező Magor első lemeze a Hammerworld mellékleteként. Az album több ezer keményzene rajongóhoz eljutott, a közönség rendkívül pozitívan fogadta, és a szakma is elismerően nyilatkozott róla.

A lemezről elsőként bemutatott, Fontosabb mint az életem instant koncert kedvenccé vált, a tavasszal megjelent animációs, szöveges videó, mely a lemez egyik legbrutálisabb tétele, a Nem kértem című hoz készült, szintén sok új kedvelőt hozott a zenekarnak.

A lemez megjelenés napjától kezdve aktív koncertezésbe fogott a Magor, hiszen nem csak a Road és az AWS vendégeként járták az országot, de önálló klubbulikat is tartottak, testvérzenekaruk a HCHC társaságában.

A nyár beköszöntével pedig indul a fesztiválszezon: a Magor visszatér a Rockmaratonra, a Hegyaljára, a Rockpartra, de idén először meghívást kaptak az EFOTT-ra, ahol közvetlenül a Road előtt léphetnek fel az egyik nagyszínpadon, a felvidéki Rockfesztre a közönség szavazata által jutottak be, a Szabadszállási Amatőr Rockfesztiválon (na jó, Sz.A.R. feszten…) pedig egyből a Depressziót követően állhatnak a deszkákra.

A nyári körút talán két legfontosabb állomása pedig Budapest, július 11, amikor is a Road vendégeiként, illetve július 21, mikor a Cadaveres társaságában a Supultura előzenekaraként mutathatja be a Magor, hogyan is szólalnak meg élőben az új lemez dalai, és a korábbi klipes szerzemények a Barba Negra Track színpadán.
Eddigi szakmai vélemények a Magor Testamentum című új lemezéről:

„A kezdő Fejjel a falnak beindulásával (…) nyugodtan dőltem hátra, hogy igen, így kell ezt! Ezért a nótáért 15-16 évesen a fél vesémet odaadtam volna, de mai fejjel is megállja a helyét. A zenekar minden erősségét felvonultatja a nóta: ütős szöveg, állat gitártémák, és a hab a tortán Inges Zoli basszusgitáros fantasztikus hangja! Az a fajta metal zene ez, amire jót zúzhatsz koncerten, de otthon is szívesen hallgatod, belemerülve a szövegekbe. (…) Modern zúzós metal, amely tele van király témákkal, ragadós refrénekkel, de mindezt úgy, hogy megmarad az egésznek a súlya.”
(heavymetal.hu, 10/9)

„Ez egy nagyon egységes lemez lett, ami ráadásul egy olyan stílust, világot képvisel, ami hiányzik a mai palettáról. A Magor ugyanis metal. Nem hagyományos, régisulis metal, viszont nem is modern metal. Egyszerűen csak jóféle zúzós metal. Igazi. Vannak kegyetlen nagy riffjeik, érezni, hogy a hardcore és a metalcore vonal is hatott rájuk. Ugyanakkor vannak óriási szólóik, és a kiabálós/üvöltős ének mellett hallható tiszta ének sem céltalanul van ott, hanem okkal és joggal.
Olyasfajta zsigerből jövő durvulat ez, ami nem csupán a kemény riffekből, a gyors, vad tempókból nyeri erejét, hanem a gondolatokból, a mondanivalóból, ami a zenével szerves egységet képez. Nincs ma ilyen zene a hazai színtéren.”

(Hammerworld Magazin, 10/8)

„Jászberény eddig nem a rock/metal fővárosaként volt ismert, de mostantól talán megváltozik a helyzet, mert a jászkunsági városban működő Magor első nagylemeze alaposan feladta a leckét mindenkinek, aki húzós-zúzós, jó értelemben vett modern metalt akar játszani, mégpedig olyan magyar szövegekkel, melyekre nem lehet nem figyelni, mert szinte az emberbe marnak, és hosszan megmaradnak a fejünkben. Felnőtt emberek játszanak felnőtt hallgatóságnak: a Magor muzsikája és mondanivalója bizony nem tiniknek való. (…) Sorra fedezhetjük fel a thrash, death, skandináv melo-death hatásokat, a sokszor groove-os riffeket. Az egész egy nagyon súlyos egyveleggé áll össze, de ez korántsem jelenti azt, hogy dirib-darabokból, mozaikszerűen összerakott lenne a korong. A saját stílus kialakítása hallhatóan nagyon fontos volt a Magor számára, és ezt első hallásra is egyértelműen siker koronázta.”

(Felvidéki Rock magazin – 10/8,5)

Nyári turnédátumok:

  1. 20. Vadfeszt, Gyöngyös
  2. 11. Barba Negra Track, Budapest + ROAD
  3. 16. Kingdom of Hegyalja, Tokaj
  4. 17. EFOTT, Velence
  5. 18. Rockmaraton, Dunaújváros
  6. 21. Barba Negra Track, Budapest + SEPULTURA, Cadaveres
  7. 24. Sz.A.R. Fesztivál, Szabadszállás
  8. 25. Grave Grinder Clothing II. Születésnap, Sajószentpéter
  9. 07. C+ fesztivál, Gyenesdiás
  10. 07. Rockpart, Balatonszemes
  11. 14. Rockfeszt, Nagyudvarnok

Kapcsolódó cikkek

“Nem elég belőled egyetlen élet…” – Magor dal- és klippremier: Egy perc

KMZ

Magor – Új klipes dal: Túl késő – Két nagykoncerten látható hamarosan a zenekar!

KMZ

Magor – új dalok, vendégek és különleges látvány – jövő héten koncert a Barba Negra Trackben!

KMZ

“A menedék” címmel megjelent a jászberényi Magor zenekar második nagylemeze

KMZ

Magor – Dal- és klippremier: Ígérj Holnapot

KMZ

Tovább folytatódik a Magor lemezbemutató turnéja!

KMZ

Magor – Új klip a Testamentum lemezről és koncert a Barba Negrában a Road-dal!

KMZ

Magor nagylemez a márciusi Hammerworldben, turné a Roaddal

KMZ

Magor – Új, klip és új dal a gyermekekről

KMZ

Magor hírek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek