Hírek

Tristana feat. Mats Levén

A svéd énekes, Mats Levén, a legendás gót Therion volt énekese összeállt a szlovák alternatív metálbandával, Tristana-val. Tristana feat. Mats Levén névvel megerősítették nyári fellépéseiket.

Mats Levén 1986-ban kezdte karrierjét a Swedish Erotica-ban és a Treatben. 1997-ben jött első világsikere, mikor összeállt gitáros Yngwie Malmsteennel a „Facing The Animal” című album felvételére és promóciós világturnéjára. 2002-ben csatlakozott a Krux nevezetű doom metál projekthez és az At Vance német power metálosokhoz. 2003 végén a szimfonikus metál banda, Therion megkérte Levént, hogy csatlakozzon hozzájuk a „Lemuria” és „Sirius B” felvételére. 2007-ben Therion kiadta a „Ghotic Kaballah”-t és felvette a „Worlds Collide” című Apocalyptica album háttérvokálját. Mats jelenleg a Candlemass lead énekese és együtt dolgozik Ozzy Osbourne gitárosával, Gus G-vel. Mats énekelte a legtöbb dalt Gus „I Am The Fire” című albumán és több akusztikus koncertet is adott 2014-ben.

Tristana egy alternatív metálbanda Szlovákiából, aki most jelenteti meg várva várt harmadik albumát „Virtual Crime” címmel. „Back To The Future” debütjük 2003-ban jelent meg. Második albumukkal, a „Zircon Street”-el (2010) szerezték meg hírnevüket Szlovákiában. Olyan legendák előzenekarai voltak, mint a Scorpions (2011) és Iron Maiden volt tagjai mint Blaze Bayley és Paul Dianno a Legendary Voices Of Iron Maidenen (2012). Tristana modern alternatív metálja a hangulatos „hard’n’heavy” átmeneteket keveri az ütemes death metál morgással és elektronikus billentyűsökkel.

Matt remek énekes. Először az 1998-as „Double Live!” Malmsteen-i élőkoncertes DVD-n láttam. Még tizenéves voltam és akkor kezdtem énekelni az első bandában. Fel sem tudtam fogni milyen erővel és milyen könnyedén énekelte ki a magas hangokat. Alig várom a koncertjeinket.” mondta Peter Wilsen (Tristana).

Tristana feat. Mats Levén a szlovák banda legújabb albumáról, a „Virtual Crime”-ról fog dalokat játszani. Mats a tiszta énekes részeket veszi át, Peter Wilsen a morgásokért felel majd. Egyúttal idén Tristana egy új dalt és zenevideót vesz fel Mats-al!

Kapcsolódó cikkek

Tristana – ‘Fallen’ official video

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek