Hírek

Új videóklipjében a Sárkányok földjén kalauzol végig a Mobilmánia

Vadonatúj dallal, és a hozzá készített látványos, de egyben elgondolkodtató videoklippel jelentkezett a Mobilmánia. A Fonogram-díjas zenekar – Zeffer András – Horváth Attila által jegyzett – Sárkányok földje című szerzeménye egyfajta markáns állásfoglalás a világban jelenleg zajló, de a múltban is szinte állandóan jelenlévő negatív eseményekkel kapcsolatban.

Zeffer András zenekarvezető, billentyűs a dalról és a forgatásról:
“Lassan egy éve megírtuk már ezt a dalt, koncerteken néha többször elő is vettük. A világban zajló eseményekre próbálunk vele reflektálni. Mi ezt egy abszolút háború és erőszak elleni ‘nyilatkozatnak’ szántuk, mert a nyugalom és a béke megteremtése a legfontosabb a Földön. A klipben igyekeztünk a minden korban jelenlévő háborút megjeleníteni egy folyamatosan haladó katonával, aki a végén csak rájön arra, hogy teljesen felesleges a küzdelem, az élet lényege a szeretet és a békesség. Mivel én a zeneszerző vagyok, a szöveget csak saját magam részéről tudom értelmezni. A dal szövegét Horváth Attila barátom írta, akivel a művészetről, a rock ’n’ rollról alkotott véleményünk megegyezik, ugyanakkor politikai, vallási nézeteink sokban különböznek, de abban biztosan egyetértünk, hogy az agresszió semmire sem lehet megoldás.
Attila dalszövegei azért is zseniálisak, mert ugyan utat mutat, de nem erőszakol rád semmit. Meghagyja, hogy a hallgató saját életére formálhassa a dalt. Így a ‘Sárkányok földje’ véleményem szerint nem csak az örökös, értelmetlen háborúkról szól, mert lehet a sárkányok földje egy család is, ahol erőszak, agresszió, vagy lelki terror teszi pokollá az életet, de lehet a sárkányok földje azokban az emberekben is, akik szenvedélybetegek, és ettől nem tudnak szabadulni. Remélem, ezek mindannyian el tudnak oda jutni, ahogy a dalszöveg végén is szól: „Eljött a pont: most elég!”.A zenekari vágóképeket egy gödöllői raktárépületben rögzítettük, a külső helyszínes jelenetekhez pedig az ország több pontjára utazott el a stáb, hogy az éppen adott korhoz illő környezet jelenjen meg a kisfilmben. Nem volt egyszerű!”

A közeljövő megmozdulásairól, terveiről:
“A múlt szombati volt az idei utolsó Mobilmánia bulink, mert utána egy kicsit elvonulunk próbálni, ugyanis január 13-án, és 14-én egy dupla koncertet adunk a nemrég megnyitott Barba Negra Red Stage-ben. A pénteki napon 100% MOBIL – ahol csak a régi P.Mobil dalainkat játsszuk, szombaton pedig 100% MÁNIA – amikor is a 2008-tól elkészült Mobilmánia dalaink lesznek műsoron! Mindkét napra kétórás, nagyszabású koncerttel készülünk, ráadásul két különböző színpadképpel állunk majd a rajongóink elé. Ehhez az eseményhez időzítve szeretnénk megjelentetni a tavalyi Arénás koncertünk DVD változatát. És ha még egy picit előre tekintünk, elárulom, hogy 2023-ban érkezik majd egy új Mobilmánia sorlemez, és ehhez kapcsolódó bejelentés, hogy január 1-től Szijártó Zsolt is a zenekar tagja – tehát visszaáll a kétgitáros felállás – így az új albumot is vele készítjük majd el. Valamint év végén újra az Arénába megyünk – legalább is így szeretnénk.” (nevet)

2023. január 13. Barba Negra Red Stage – 100% Mobil
www.facebook.com/events/659302002206800

2023. január 14. Barba Negra Red Stage – 100% Mánia
www.facebook.com/events/1561388467651083

Mobilmánia FB-oldal:
www.facebook.com/mobilmaniaofficial

Mobilmánia honlap:
http://www.mobilmania.rockband.hu/

Kapcsolódó cikkek

2024-ben új énekessel és dobossal megy tovább a Mobilmánia!

KMZ

Masszív box szettel jelentkezik a Mobilmánia – Holnap este fővárosi nagykoncert a Barba Negrában!

KMZ

Mobilmánia – Megjelent a tavalyi Aréna koncert felvétele, ma délután dedikálás a Liquid Rock-ban!

KMZ

Mobilmánia – nézz meg két felvételt a “Vikidál 70 / Zeffer 60 / Mobilmánia 10” nagykoncertről

KMZ

Mobilmánia – Itt az első koncertklip az év végén érkező DVD-ről, készülőben az angol nyelvű új lemez

KMZ

70 éves az ország “Koppánya” – Kereken 1 hónap múlva tripla jubileum az arénában: Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10

KMZ

Márciusban indul a Mobilmánia tavaszi turnéja – Vendégzenekarok: Cherokee & Rocksystem

KMZ

Nagyszabású Mobilmánia – Kalapács közös koncert a Barba Negra-ban, Mobilmánia Fénypokol DVD+CD megjelenés!

KMZ

Bő másfél órás koncertélmény otthon: Mobilmánia – Fénypokol koncert DVD

KMZ

Mobilmánia: megjelent a Fénypokol DVD, budapesti nagykoncert 2016 július 16-án!

KMZ

Új Mobilmánia album és lemezbemutató koncert a Barba Negra Music Clubban

KMZ

Whitesnake, Mobilmánia – Koncertbeszámoló

Verebelyi_Gabor

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek