Hírek

Újratöltve! Vadonatúj kiadásban a HitRock, Kormorán hangjaként ismert Mr. Basary vezette Mr. Basary Group 1996-os debütáló albuma

2016. augusztus 15-én, hétfőn jelenik meg a Mr. Basary Group formáció „A csend fogságában”című albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. Az idén 25 éves fennállását ünneplő csapat jubileumi turnéjára készült el a zenekar bemutatkozó – első kiadásakor, 1996-ban, csak kazettán, kis példányszámban megjelent – anyagának újramaszterizált, felújított változata.

A Csend Fogságában: www.youtube.com/watch?v=iZr-fTgFepo

Az 1991-ben Babári József, ismertebb nevén Mr. Basary énekes (Torzonborz, Orient, HitRock, Wastaps, Missió, Metal Company, Bill és a Box Company, Sybille, Telegram, Kormorán, Grand Funk Retro, Örökség, Atilla Fiai Társulat) által alapított együttes eleinte a ‘70-es, ‘80-as évek klasszikus külföldi hard rock zenéjét játszotta eredeti nyelven (Deep Purple, Uriah Heep, Rainbow, Led Zeppelin, Queen, Scorpions, Toto, stb. szerzemények), majd idővel a legendás dalok magyarul is megszólaltak, hála Ghyczy Irén műfordításainak. A ‘90-es évek közepén már saját zenei anyagok is készültek. Ghyczy Irén szövegeit Mr. Basary zenésítette meg a csapat hangszerelésével. A most kiadásra kerülő CD-n szereplő dalok ekkor születtek, és az eredeti felállás – Mr. Basary-n kívül Tihanyi „Tánci” Gábor gitáros (Orient, HitRock, T-Modell, Missió, Millennium, stb.), Talabér László basszusgitáros (Carat, HitRock, Kormorán, Atilla Fiai Társulat, Kalapács és az Akusztika, GT Projekt, stb.), Magyari András billentyűs (Siesta), és Jóvér Imredobos (Treff, Missió) – játéka hallható rajta. A korongon nyolc saját szerzemény, és bónuszként négy külföldi átirat kapott helyet.

A Mr. Basary Group augusztus 18-án, a Legenda Sörfőzde Centerben tartja hivatalos lemezbemutatóját. A koncerten vendégként, a lemezt feljátszó csapatból Jóvér Imre dobos is fellép.

Az esemény oldala: www.facebook.com/events/799437103524705

A Mr. Basary Group Facebook-oldala: www.facebook.com/MrBasary-Group-204995666201871

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az első részlet a HitRock történetét feldolgozó zenés riportfilmből – Pénteken ismét dedikálnak a vén csavargók

KMZ

Hitrock – különleges dalokkal és ritkaságokkal érkezik a második jubileumi kiadvány

KMZ

HitRock – Megjelent a négy évtizedes jubileumot ünneplő HitRock 40 – Nem az én világomban élsz című nagylemeze

KMZ

HitRock – dalpremier a “Nem az én világomban” élsz című új lemezről, mellyel 40 éves évfordulóját ünnepli a zenekar

KMZ

HitRock: Rock nemzedék – koncertvideó a 30 Live! CD-hez

KMZ

HitRock: Ikarusz – kamionos himnusz a külvárosi rocklegenda „elveszett albumának” felvételei között

KMZ

HitRock – új rádiós single, novemberben archív album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek