Hírek

Utazó fesztivállal érkezik a Tristania

Öt jól ismert érzéki metalzenét játszó csapat sorakozott fel a 2011-es „Out Of The Dark” fantázianévre hallgató turné zászlajai alá, hogy estéről estére Európa-szerte pompás élményben részesítse a dallamos fémzenék kedvelőit. Az október 2-án Budapestre is eljutó kompániában az „A Capella Metal” német hősei, vagyis a Van Canto, a norvég gótikus metal csapat, vagyis a Tristania, továbbá három szimfonikus metalt játszó együttes, a Serenity, a Xandria és az Amberian Dawn vesz részt. A csapatok bemutatkozó videója itt látható: http://youtu.be/egqtZFXjwoE

Tizenkét évvel a nagysikerű debütálás, és három évvel a legutóbbi hanghordozó után végre új lemezt jelentetett meg tavaly a norvég gothic metal Tristania. A kreatív munka során ugyanúgy jártak el, ahogy azt mindig is tették: hűen a hagyományokhoz, mindazonáltal szem előtt tartva a fejlődést és az albumjaikon hallható sokszínűséget. A zenekarra jellemző páratlan, olykor komor hangulatot és bonyolult harmóniákat tökéletesen egészítik ki a csodálatos énekdallamok. Az előrelépés során természetesen a gótikus irányvonal maradt a meghatározó – mint ahogy az mindvégig markánsan végigkísérte pályafutásukat.

A Van Canto zenekar hangzásvilágát nehéz elképzelni addig, amíg valaki nem hallotta vagy látta a teljesítményüket: a világ egyetlen a capella metal zenekara javarészt sokszínű énekkel és dobbal adja elő szerzeményeit. A meghökkentő és páratlanul újító megközelítés a nyitott szellemű metal és zenerajongók körében hamar ismertté tette a zenekar nevét. Az öt énekessel kiálló csapat előszeretettel játszik feldolgozásokat is – minden bizonnyal mi is hallhatunk néhány klasszikust ebben a nem mindennapi tálalásban: http://youtu.be/pYdoFtPtFKU

Annak ellenére, hogy az osztrák Serenity már 2001 óta létezik, a kiemelkedésükhöz szükséges lökést egy nemrég bekövetkezett tagcsere adta meg: Fabio D’Amore csatlakozásával a kezdetben dallamos death metalt játszó csapat mára érett, többszólamú énektémákat és nagyzenekari betéteket is felvonultató együttessé vált. A banda ráadásul egyre sikeresebb: például pár éve abban a megtiszteltetésben részesülhettek, hogy a legendás Dio előtt szerepelhettek. Az idén megjelent lemezük – Death & Legacy – erőteljes és titokzatos szimfonikus metal album, amely lenyűgöző történelmi utazásra visz elmúlt korok személységeinek megidézésével.

Az említett három zenekar fellépését a német Xandria és a finn Amberian Dawn fogja teljessé tenni. Mindkét csapat a női énekessel kiálló szimfonikus metal bandák sorát erősíti. Az előzetes hírekkel ellentétben, Floor Jansen sajnálatos betegsége miatt a ReVamp nem tud részt venni a turnén, de ilyen felhozatal mellett aligha lehet bárkinek is oka panaszkodni. Az öt csapat szereplését a budapesti Club 202-ben tekinthetjük meg, az eseményre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is.

A Concerto Music bemutatja Out of The Dark Festival Tour 2011:

2011. október 2., vasárnap 17.00 óra

Budapest, Club 202

Tristania, Van Canto, Serenity, Xandria, Amberian Dawn koncertek

Belépő: 4900 Ft. elővételben, 5900 Ft. a koncert napján 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.tristania.com

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu

Közösségi oldalak:

https://www.facebook.com/event.php?eid=116102148473728

https://www.facebook.com/pages/Tristania/107322432630498

https://www.facebook.com/vancantoband

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Tristania – „Darkest White” – Full Track

KMZ

Hot News: Tristania reveals artwork to „Darkest White”

KMZ

Hot News: Tristania – Album Teaser

KMZ

Tristania, Van Canto, Serenity, Xandria, Amberian Dawn – Koncertbeszámoló

Gwanath

TRISTANIA – Rubicon

Southpeace

TRISTANIA – Illumination

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek