Hírek

VálaszÚt: Álompolgár – új kislemez, valamint különleges Beatles feldolgozás

2015. november 9-én jelent meg a VálaszÚt együttes harmadik CD-je, Mindenen át! címmel az EDGE Records /  Hammer Music gondozásában, melynek szerzeményei ismét az igényes pop és a modern rock határán egyensúlyoznak. Ez első szöveges videó a zúzósabb jellegű címadó dalhoz készült.

Az új album kiadásával párhuzamosan, novemberben elindult az összes korábbi VálaszÚt dal digitális terjesztése. Tehát az új korong mellett hamarosan az összes digitális áruházban elérhetővé válnak a korábban magánkiadásban kiadott Titok és a Van még esély VálaszÚt CD-k szerzeményei, utóbbiak frissen remaszterizált, újraénekelt változatban is.

A VálaszÚt zenekar legújabb, “Mindenen át!” című albumáról az első, lemezelőzetes single azEgy jó nagy korty az életből lett, mely a banda poposabb, rádióbarátabb oldalát domborítja ki. A kislemezdalhoz tartozó hivatalos werkfilm-klip a stúdiómunkálatok elmélyült és vicces pillanataiba enged betekintést.

A dal albumváltozatához nemsokára egy második, kicsivel komolyabb hangvételű, -a “Ments meg”kisfilmjéhez hasonló- sztoris-videót is készít majd az együttes.

A “Mindenen át!” CD-hez tartozó második VálaszÚt kislemez, az “Álompolgár” 2015 december 12-én jelent meg, mely a banda keményebb, rockosabb oldalát prezentálja.

Időközben a srácok egy különleges feldolgozással is előrukkoltak. Nemrégiben a The Beatles “Eleanor Rigby“ című klasszikusát stúdiózták fel a maguk egyedi módján, melyet a YouTube-on osztottak meg rajongóikkal.

A dedikálással egybekötött lemezbemutató koncert a budapesti Trafik Klubban lesz megtartva 2015. december 20-án, vasárnap. Vendég: a Szerda zenekar.

Facebook event: www.facebook.com/events/880094118779643/

A VálaszÚt zenekar 2009 novemberében alakult Budapesten. Az együttest Szebelédi Zsolt (P. Mobil, ex-Papp-Sárdy NBB, ex-Mégiscsak) énekes-gitáros és Móczár László (ex-Historica, ex-Papp-Sárdy NBB, ex-Mégiscsak) gitáros hozta létre azzal a céllal, hogy az angol-magyar pop-rock hagyományokat követve modern és igényes zenét alkossanak. Kezdetben duóként adtak akusztikus koncerteket, mely műsorukkal országszerte sikerrel mutatkoztak be a klubokban. Közben bővült a banda, lassanként kialakult a végleges hangszerelés és a kvartett felállás.

A VálaszÚt együttes első lemeze 2011 őszén jelent meg. A “Titok” című CD-t a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban mutatták be. A koronghoz tartozó videóklipet a “Ments meg” című dalra forgatták, melynek premierje 2012 novemberében volt.

A 2013-as év az aktív koncertezésről szólt, közben pedig gőzerővel dolgoztak a második lemez dalain. A “Van még esély” CD az év végén jelent meg, melynek címe híven fejezi ki a VálaszÚthitvallását. A korong tanulsága alapján zenei világuk az első lemez óta letisztultabbá, merészebbé vált. Az együttes az új album anyagával három teltházas budapesti lemezbemutatót tartott.

2014-ben a VálaszÚt több határontúli helyszínen is koncertet adott, ezzel párhuzamosan egyre több híres zenész is megfordult náluk vendégként. Az “Együtt a világ ellen” című turnéjuk lezárásaként a zenekar megtartotta az első nagyobb volumenű, 5 éves jubileumi nagykoncertjét. Arra jutottak, hogy jótékony céllal szeretnének ünnepelni, ezért felkeresték az Autisták Országos Szövetségét, és felajánlották nekik a koncert teljes bevételét.

A MagyaRock Hírességek Csarnokában lezajlott születésnapi-jótékonysági koncerten olyan neves zenészek voltak a vendégeik, mint Takáts Tamás, Kékesi ”Bajnok” László, Ézsiás Péter és Baranyecz János.

2015-ben megnyerték a Nemzeti Kulturális Alap egyik pályázatát, majd az akvít koncertezés mellett elkészítették a “Mindenen át!” címet viselő nagylemezüket, melynek megjelenése november 9-én volt.

Zenéjüket az érzelem, dinamika és lélek jellemzi. Izgalmas és egyéni hangzású dalaik hangulata és dallamvilága egyaránt széles skálán mozog. Mély gondolatvilágú szövegeik -amik egy huszonéves fiatal szemszögéből láttatják a világot- minden korosztályhoz szólnak.

Műsorukban elsősorban magyar nyelvű saját szerzeményeket játszanak, de az általuk kedvelt neves előadók (The Beatles, Foo Fighters, Ismerős Arcok, Sting) egyes számait is megszólaltatják.

A zenekar jelenlegi felállásában Fekecs Ákos (ős-P. Box, Infinity, Mood Makars Trio, Loyal, Move, Zanza, Marsal Project, Manökken Proletárz, Weekend Mood, Koktél, stb.) és Szabó Gergely(Infinity) alkotják a ritmusszekciót.

további VálaszÚt info:
zenekari weboldal: www.valaszutzenekar.hu
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/valaszutzenekar
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Az új VálaszÚt album már elérhető minden fontos zeneáruházban:
iTunes: itunes.apple.com/hu/album/mindenen-at!/id1057581888?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album/V%C3%A1lasz%C3%9At_Mindenen_%C3%A1t?id=Bym6q34pvn33wybpqobno5hdh5m
Deezer: www.deezer.com/album/11644542
Spotify: open.spotify.com/album/6Ptd0tEZiwoGrqscJdlzhz

Kapcsolódó cikkek

VálaszÚt: Kezdődik – új EP, márciusban indul a turné

KMZ

VálaszÚt: Mindenen át – megjelent az új album, kislemez és lemezbemutató decemberben

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek