Hírek

VálaszÚt: Kezdődik – új EP, márciusban indul a turné

2016. március 1-én jelent meg a VálaszÚt zenekar legújabb “Kezdődik” című EP-je, a EDGE Records / Hammer Music gondozásában, digitális formában. A zenekar 2016-os tavaszi klubturnéjának nevét viselő minialbumon három dal hallható.

A címadó “Kezdődik” erőteljes és markáns hangzásával már ismerős lehet a srácok tavaly megjelent “Mindenen át!” című nagylemezéről.

Az EP-n helyett kapott még egy régebbi VálaszÚt sláger, a “Van még esély” új, akusztikus változata, mely a koncertek kihagyhatatlan darabjává vált.

A harmadik dal, a The Beatles “Eleanor Rigby” című klasszikusának feldolgozása, ami a VálaszÚt felfogásában teljesen más hangulatot és dinamikát kapott.

Szebelédi Zsolt
gitáros, énekes a következő gondolatokat osztotta meg a felvétellel kapcsolatban:

„Az évek folyamán hallottam pár Eleanor Rigby feldolgozást, főleg angol-amerikai bandáktól. Az a tapasztalat, hogy a bandák többsége vagy nagyon zúzóssá, vagy nagyon nyálassá formálta a dalt. Mi megpróbáltuk az eredeti dallamvezetést és hangulatot is úgy megtartani, hogy közben zeneileg valami pluszt is hozzá lehessen tenni, rockosítani. Szerintem ütős lett!”


https://youtu.be/9uelkj0F_0c

A “Kezdődik” klubturné 2016 március 4-én indul a budapesti BackStage Pub-ban és a tervek szerint május végéig fog tartani. A VálaszÚt honlapjára folyamatosan kerülnek fel a koncertdátumok. A „kettő az egyben” jellegű turnényitó buli egy akusztikus műsorral indul majd, ahol a líraibb, bensőségesebb dalok szólalnak meg, majd ezután jön a szokásos hangos rock koncert, benne az új EP dalaival.

Facebookfacebook.com/events/431469540382242

A VálaszÚt zenekar a közeljövőben egy az új albumhoz kapcsolódó klipet, az év második felében pedig már új felvételeket ígér a rajongóinak.

Az új VálaszÚt EP már elérhető minden fontos zeneáruházban:

Spotify: open.spotify.com/album/7bAKpvtOJkGIuwSGNvELxz
Deezer: www.deezer.com/album/12500010
Google Play: play.google.com/store/music/album/V%C3%A1lasz%C3%9At_Kezd%C5%91dik?id=Bcnf33ddmmn2mnotxiik5kd2gke

további VálaszÚt info:

zenekari weboldal: www.valaszutzenekar.hu
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/valaszutzenekar
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

VálaszÚt: Álompolgár – új kislemez, valamint különleges Beatles feldolgozás

KMZ

VálaszÚt: Mindenen át – megjelent az új album, kislemez és lemezbemutató decemberben

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek