Hírek

Vendetta Inc. – Bristle With Rage trailer

A banda alapötlete 2011 elején fogant, de a teljes formáció csak 2012 nyarán született meg József Mátyás csatlakozásával. Innen számítjuk a megalakulást is. Tagok: József Mátyás – Vokál Bartha Barna – Gitár Salgó Norbert – Dob Nemes Nimród – Basszusgitár

Néhány bemelegítő buli után két demó dallal jelentkezett a csapat, cím szerint a Taste Of Power-rel és az Entangled-del. A rengeteg próba végett összeállt egy stabil repertoár, mellyel jó néhány budapesti bulit megjártak, majd vidékre is ellátogattak a srácok.

Eredetileg thrash/groove vonalon indult a banda, majd időközben egyre több stílust integrált zenéjébe, s a riffcentrikus témák mellett nem ódzkodnak a számolósabb progresszív és a lassabb doom témáktól se. Mivel meglehetősen beskatulyázhatatlan a zenéjük, az egyszerűség kedvéért Groove Metalként titulálhatók.

A most megjelent kislemez, a Bristle With Rage egy gondosan megtervezett folyamat egyik lépése. Az EP érdekessége, hogy a hallgató betekintést kap a zenekar stílusbeli fejlődésébe a hat nótán keresztül, tehát érezni a lemezen a fokozatosságot. Általában angol nyelven íródnak a szövegek, de természetesen akad magyar szöveg is, mint például a lemezen szereplő Fertő c. dal.

Fontos megemlíteni, hogy a lemezfelvétel, a keverés és a master Erminél készült, aki a Rómeó Vérzik zenekar hallatán lehet ismerős. Segítségükre volt Csurgai Sándor a Vaktöltény Rokkbendből, aki a záró tétel, Earthbound-nál közreműködött. Emellett a lemezborító munkálatokat Alapi Zsolt (Lowlife Prod) végezte.

A közeljövőben várható egy lyric videó az Earthbound c. szerzeményhez, és egy videóklip a címadó dalhoz. Az EP hamarosan fizikai formátumban is megjelenik, ám ingyen és bérmentve letölthető a zenekar soundcloud és bandcamp oldaláról, valamint a youtube-on is meghallgatható.

Lemezbemutató buli Április 12-én a Showbarlangban a Mandibular és a Kotniehl társaságában.

A buli facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/1416984908549375/

www.facebook.com/vendettaincband

Kapcsolódó cikkek

Mini Alpárfeszt a Rocktárban – Dungaree, Vendetta Inc, Let the cigar die, Burning Full Throttle

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek