Hírek

Venom Inc. és Vader koncertek a Dürer Kertben

Old-school klasszikusokkal találkozhatunk október 15-én a Dürer Kert színpadán: először játszik Magyarországon a Mantas – Demolition Man – Abaddon felállású Venom Inc. A műfajteremtő angol zenekar előtt a legendás lengyel death metal csapat, a Vader tér vissza egy múltidéző szettel, az estét pedig két angol zenekar, a Divine Chaos és a Dead Orbit nyitja.

Az idén januárban tartott Obituary koncert nem csak a headliner zenekar miatt számított különlegesnek: a vendégként meghívott előadók között ugyanis ott találtuk 1979-ben alakult legendás heavy metal együttes, a Venom tagjait is. Mantas és Demolition Man (az angol zenészeket a mai napig így ismerik) M:Pire Of Evil néven adott koncertet ezen az estén, nem egy Venom klasszikust is elővéve.

Azoknak, akik ott voltak ezen a lehengerlő energiákat felvonultató, és kiváló hangulatú koncerten, bizonyára nincs is szükségük túl sok győzködésre az október 15-ei Venom Inc. fellépésével kapcsolatban. Ezen az estén ugyanis Mantas és Demolition Man a Venom alapító dobosával, Abaddonnal együtt tér vissza a Dürer Kertbe, ráadásul főzenekarként!

A Venom stílusalapító, sőt afféle proto-zenekarnak tekinthető, mely sok szempontból megelőzte korát, és voltaképpen a heavy metal zenészek egy teljes generációjára volt közvetlen hatással. Különösen igaz ez a Welcome To Hell (1981) és a Black Metal (1982) című lemezeik esetében – utóbbi már a címével is előhírnöke volt a később önálló műfajjá váló extrém zenei irányzatnak. Számtalan világhírű zenekar tekint inspiráló elődként rájuk, köztük a nagy thrash négyes tagjai: Tom Arayáék és Steve Hetfieldék már a ’80-as évek első felében is turnéztak a Venommal.. persze akkor még előzenekarként.

A budapesti koncert évtizedes hiánypótlónak tekinthető, hiszen most először hallhatjuk a Venom klasszikusokat a zenekar egykori tagjaival a színpadon. A Mantas – Demolition Man – Abaddon trió megegyezik 1989-92-es felállással: ekkor adták ki a Prime Evil, a Temples Of Ice és a The Waste Lands albumokat, de az este folyamán nem csak ezt a korszakot érintik, hanem egy komplett Venom klasszikusokból álló műsort mutatnak be. A banda a Keep It True Fesztivált követően Kínában, Japánban és Tajvanon is játszott, ősszel pedig egész Európát bejárják. Ezen a Pekingben készült rajongói videón éppen a Black Metal és a Countess Bathory című klasszikusokat adják elő: https://youtu.be/ZE0NTvHNGec

A legendás brit zenészekhez egy nem kevésbé old-schol death metal zenekar csatlakozik az európai turnén: a lengyel Vader immár 32 éve működik, és hazánkban is jól ismert. A Piotr „Peter” Wiwczarek énekes-basszusgitáros által alapított zenekar a rendszerváltás előtti lengyel undergoundból nőtte ki magát a régió legismertebb metal zenekarai közé. Legutóbbi albumukat a műfaj egyik legnagyobb kiadójánál, a Nuclear Blastnál jelentették meg 2014-ben, Tibi et Igni címmel. A lengyelek ezúttal egy old-school műsorral készülnek, úgyhogy ez a koncert is beleillik majd az október 15-ei este múltidéző, metal klasszikusokat felvonultató tematikájába.

A nyitást viszont két fiatalabb angol zenekar vállalja magára: az apokaliptikus hangulatú, darabolós death/black metalt előadó Dead Orbit, valamint a thrash metalban utazó, öt tagot számláló Divine Chaos, akiknek A New Dawn In The Age Of War című albuma tavaly jelent meg. A Death Toll Rising című nótához egy videó is készült: https://youtu.be/eCNJsZSrJXk


a Concerto Music bemutatja:
2015. október 15., csütörtök 18 óra
Venom Inc. – Iron & Steel, Vader, Divine Chaos, Dead Orbit koncertek
Belépő: 4900 Ft, október 1-től jegyértékesítő hálózatokban, valamint a koncert napján 5900 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu/
http://venom-inc.tripod.com/
http://www.vader.pl/
http://www.divinechaosmetal.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/1602705683306474/

Kapcsolódó cikkek

Vader, Bio-Cancer, Warside – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

VADER – Solitude In Madness

Azagtoth

Venom INC és Suffocation egy estén a Barba Negrában

KMZ

Holnap este thrash / death csapás a Barba Negrában: Kreator, Vader, Dagoba

KMZ

VENOM INC. – Avé

Georgius

A Decapitated helyett a Vader lesz a Kreator turné vendége a Dagoba mellett!

KMZ

Venom Inc. Interjú

Georgius

VADER – The Empire

Menegroth

A Vader ősszel közös turnéra indul a Venom Inc. bandával

KMZ

A klasszikus Venom visszatér – Venom Inc. – Iron & Steel

KMZ

VADER – Tibi Et Igni

Menegroth

Hot News: Vader – »Tibi Et Igni« out now!

KMZ

Hot News: Vader – third track-by-track trailer online

KMZ

Hot News: Vader – new song “Triumph Of Death” released

KMZ

Hot News: Vader – second track-by-track trailer online

KMZ

Hot News: Vader – first track-by-track trailer online

KMZ

Hot News: Vader – new lyric video released / tour with KREATOR announced

KMZ

Hot News: Vader –”Tibi Et Igni” album teaser online

KMZ

Hot News: Vader – Cover artwork and tracklist of „Tibi Et Igni” revealed

KMZ

Hot News: Vader – New single `Go To Hell´ to be released on April 18th!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek