Hírek

Vesania „Dismay” dal debüt a Revolver magazinon

A lengyel VESANIA kiadta új dalát közelgő „Deus Ex Machina” albumáról. „Dismay” című daluk streamje meghallgatható a RevolverMag.com oldalán. A lengyel szimfonikus metál banda, ami a Behemoth, Dimmu Borgir, Vader és Decapitated volt és jelenlegi tagjait tudhatja magáénak, lassan egy évtizede turnézik és ad ki lemezeket Európában. Negyedik nagylemezük lesz az első 2007 óta, megjelenése október 28-ára várható a Metal Blade Records-on keresztül.

Orion így kommentálta a „Dismay”-t: „Gyakran hallom ezt, és egyetértek vele – az albumnak nincs „single” dala, mindegyik dal más, saját hangulattal és egyformán fontosak az összbenyomáshoz. A „Dismay” az a dal, amivel a felvételeket kezdtük és ez határozza meg leginkább a „Deus Ex Machina” „rockos” hangzását. A dal relatíve lassú, hangzásra inkább progresszív mint black metál és egy kis levegővételt ad a hevesebb dalok között. Ez az a dal, ahol a címbeli „isten a gépezetben” említésre kerül és leszáll a földre.

Az „Innocence” streamje és az album előrendelése itt lehetséges: metalblade.com/vesania

Tagok:

Orion – gitár és vokál
Daray – dob
Siegmar – szintetizátor és sample
Heinrich – basszus
Valeo – gitár

VESANIA gyökerei Lengyelországból erednek, de időközben elértek a világ minden pontjára. A banda tagjainak együttes tapasztalata tökéletesen bemutatja tudásukat és világklasszisok létrehozására való hajlamukat.

A „Deus Ex Machina”-ban nincsen egy átfogó lírai elgondolás, azonban van egy fő téma, egy összefüggő és szándékos szál ami a címtől a dalig fut. A cím maga a görög „isten a gépezetben” kifejezésből ered. Az alapötlet itt, hogy egy gép, általában valamilyen egyszerűbb emelőszerkezet beemeli az istent alakító színészt, aki megoldja a látszólag megoldhatatlan konfliktust. A modern szórakoztatásban a kifejezés leginkább a gyengén megírt történetekben vagy novellákban alkalmazott ötlettelen megoldást jelenti. A „Deus Ex Machina” egy segélykiáltás, hisz mindegyik dal reménytelen, a szereplők pedig olyan helyzetben vannak, ami felett nincs semmi hatalmuk. Az egyik dalban a valószínűleg istent alakító színészt beemelik, hogy szembesüljön a válaszokat kereső korrupt emberrel. Ehelyett a színészt a nyakán átvetett kötélen lógatják be, holtan. A szövegek komor képet festenek, főleg ha a hasonlóan kopár zenét is figyelembe vesszük. A felvételeket a Sound Division stúdióban készítették, a masterelést Scott Hull (Visceralsound Studios) végezte.

https://www.facebook.com/VesaniaOfficial
http://vesania.pl

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Manimal, The Apex, Devil You Know, Billion Dollar Babies, Brainstorm, Vesania, Zygnema, Sólstafir, Degradead, Soulbound, Wisdom, Luca Turilli’s RHAPSODY

KMZ

Vesania „Deus Ex Machina” bejelentése, új dalok streamje

KMZ

VESANIA – Distractive Killusions

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek