Hírek

Voice Of The Soul – Debutalbum megjelenés

A dubai extrém metálos VOICE OF THE SOUL bejelentette „Catacombs” című debütalbumának megjelenését, melyet a Hell’s Hammer és a Transcending Obscurity ad majd ki 2015. március 27-én.

A bandát 2007-ben Kuwaitban alapította az akkor 17 éves Kareem Chehayeb és a 16 éves Monish Shiringi, akik 2009 júliusában adták ki első EP-jüket, a „Winds Of Apprehension”-t, melyet következő nyáron követett második EP-jük, az „Eyes Of Deceit”. 2011. január óta rengeteg koncertet adtak, így a banda úgy döntött áthelyezi magát az Egyesült Arab Emirátusokba mielőtt kiadná harmadik EP-jét, az „Into Oblivion”-t, mely kétségtelenül a banda legsikeresebb lemeze lett világszerte.

2014 áprilisában a banda beköltözött a Haven stúdióba Hadi Sarieddine producer társaságában hogy felvegye debütnagylemezét, a „Catacombs”-t.

Kareem Chehayeb így kommentálta: „Bár a banda dallamos death metál bandaként kezdte, a „Catacombs” más irányt vett. Ezen az albumon a thrash gyakorlatilag eltűnt a hangzásból, a riffek pedig kicsit „színesebbek” lettek, amire olyan bandák ihlettek, mint az Opeth, Gojira, Daylight Dies és különféle jazz bandák, akik arra inspiráltak hogy megint metált írjak. A „Catacombs” egyben behozza a fel-felbukkanó tiszta vokálokat és néhány dalon a doom metált.

A borítót, melynek ötletét a „Pendulum” nevű album egyik dala ihlette, Hamood Hallak készítette az MHD Graphics-tól.

Kareem így egészítette ki: „Bár egyértelműen látszik, hogy egy pap/alak látható rajta, aki a bárányokat vezeti, a szikla amiről épp lesétálnak magában a templomban van. Nem mondjuk hogy vallási témájú-e vagy sem, mivel nem csak a vallásra fókuszál. A politikát és a szociális helyzetet is érinti.

„Catacombs” tracklist:

1) Desolation
2) Perpetual De…
3) Pendulum
4) Quarantine
5) Cold Rupture
6) The Mist
7) Perdition
8) Defiled
9) Images Subside

‘Catacombs’ Teaser videó: http://youtu.be/bzkRnCxAspc

www.facebook.com/votsband

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek