Hírek

VOLT Fesztivál 2012 hírek

JÖN A CHILDREN OF BODOM

Kik ők?

Alexi Laiho és Jaska Raatkainen zenekara a skandináv metálkultúra világhírű és megkerülhetetlen védjegye, hazájának legsikeresebb alakulata, és minden idők legenergikusabb metál bandája. A Helsinkihez közeli Espooból elszabadult együttes a kilencvenes évek közepe óta szinte megállás nélkül ontja magából a remek extrém metál albumokat.

Legfontosabb pillanat

Az 1993-as ébredése óta a power, a speed, a progresszív, a black és a dallamosabb death metál műfajában is alkotó Children Of Bodom eddig hét, a közömbös hallgatóknak nem kegyelmező albummal taglózta le a világot: ezek közül a leghíresebb a Dimmu Borgir legjobb munkáit idéző Something Wild, a metálkörökön túl a mainstream világában is taroló Hate Crew Deathroll és a viszonylag rövid, kilenc erőmetál hajrát tartalmazó 2005-ös Are You Dead Yet?.

Amit érdemes tudni

A metál zene legnagyobb alakjaival (Alice Cooper, Ozzy Osbourne, Rob Zombie) és a legnagyobb metál együttesekkel (Cannibal Corpse, Megadeth, In Flames, Slayer, Lamb Of God) rendszeresen együtt mutatkozó, tizenöt éve Alexi Laiho énekes-szológitáros, Roope Latvala ritmusgitáros, Janne Wirman billentyűs, Henkka Seppälä basszeros és Jaska Raatikainen dobos testvériségéből álló metál istenek 2009 szeptemberében egy Sepultura-, Suicidal Tendencies-, Iron Maiden-, Slayer-feldolgozásokat, sőt Britney Spears és egy Billy Idol-covert is tartalmazó albummal, a Skeletons in the Closettal jelentkeztek, majd októberben stúdióba vonultak, hogy elkészítsék hetedik nagylemezüket. A Relentless Reckless Forever felvételei alatt még a természet erői, jelesül egy a stúdió közelében tomboló tornádó sem tudta a Children of Bodom útját állni, akik legfrissebb anyagukat tavaly márciusban dobták piacra. Hőseink ezzel a több mint százezer példányban eladott új lemezzel érkeznek a 2012-es VOLT-ra. 

Legfontosabb számok

In Your Face, Are You Dead Yet?, Needled 24/7, Everytime I Die

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek