Hírek

Voodoo Hill októberben új albummal tér vissza a Frontiers kiadó által

A Frontiers Music Srl izgatottan jelenti be a VOODOO HILL várva várt “Waterfall” című albumát október 16-ra.

Az új VOODOO HILL album – mely a harmadik kiadvány az olasz Dario Mollo gitáros-producer és a legendás ex-Deep Purple énekes / basszusgitáros Glenn Hughes által – Mollo több, mint 30 éves zenészi karrierjének betetőzése. Dario Mollo 1981-ben kezdte a szakmát a Crossbones nevű heavy metál bandával, majd olyan zenészóriások társaságában fejlesztette tovább képességeit, mint Tony Martin (Black Sabbath), Graham Bonnet (Rainbow, MSG), Don Airey (Rainbow, Ozzy, Deep Purple) és sokan mások. A Glenn Hughes társaságában kiadott Voodoo Hill albumok azonban mindig különleges helyet foglaltak el Dario karrierjében.
A kritikusok által is elismert 2000-es első Voodoo Hill albummal Dario számára először adatott meg a lehetőség, hogy egy szélesebb körű nemzetközi közönség elé tárja zenéjét, míg a rá következő, “Wild Seed of Mother Earth” című albuma valószínűleg az általa kiadott eddigi legsúlyosabb és legerőteljesebb anyag. Mindkét kiadvány az olasz Frontiers lemezkiadó által jelent meg, akikkel Dario erős kapcsolatot épített ki az évek során.

Az új lemez Dario karrierjének „legprofibb és legkreatívabb periódusában született” – mondta ő maga. “Nagyon szűkös időn belül több, mint 35 dal ötletét vetettem papírra és vettem fel őket, abból a rengeteg tapasztalatból merítve, melyet gitárosként, zeneszerzőként és producerként gyűjtöttem. Ez a kreatív fázis még erőteljesebb lett mikor Dario Patti (billentyűs, basszusgitáros és nagyzenekari szerző) is bejött a képbe. A hangzások egészen új palettáját hozta a dalokba, valamint fantasztikus hangszerelést. Azt akartam továbbá, hogy a dalok hangzása minél frissebb legyen anélkül, hogy az az előadások hangulatának kárára menne, szóval régimódi felvételi módszereket is alkalmaztam, például akusztikus dobfelvételeket olyan helyiségekben, ahol volt természetes visszazengés.

Pont ennek a kreatív tavasznak a közepén felhívott Serafino a Frontierstől, hogy akarok-e ennyi év után végre egy harmadik Voodoo Hill albumot,” folytatta Mollo. “Azt mondta, hogy Glenn Hughes elméletileg elérhető, szóval a következő lépés az lett, hogy kiválasztottam 11 dalt, amik szerintem a legjobban illettek a projekthez. Az előző albumokhoz képest jobban be akartam vonni Glennt a művészi döntésekbe, így a végső keverések előtt mindig elküldtem neki a számokat, hogy adjon tanácsokat a végeredménnyel kapcsolatban. Nagyszerű folyamat volt, ami alapvető változásokat hozott, például a “Last Door” számba, ahol szó szerint az egész gitár riff részt megváltoztattam, hogy jobban menjen az énekhez. A végén lényegében az egész számot újraírtam és drámai mértékben felfejlesztettem. Elképesztő kreatív folyamat volt, melynek eredményét biztosan többször is meg akarjátok majd hallgatni, és amely rengeteg örömet fog hozni azoknak, akik a Voodoo Hill mellé akarnak szegődni ezen az izgalmas zenei utazáson”.
A “Waterfall” egy erőteljes és egyenes hard és heavy rock album, melyben egyaránt vannak agresszív és súlyos pillanatok, valamint csodálatos dallamok. Remek kiadvány, mely a hard és heavy rock rajongóinak mindenképpen kihagyhatatlan élmény!

Waterfall” számlista: All That Remains; The Well; Rattle Shake Bone; Underneath And Down Below; Waterfall; Karma Go; Evil Thing; Eldorado; White Feather; Sunflower; Last Door.

A VOODOO HILL:
Dario Mollo – gitár
Glenn Hughes – ének

Közreműködő művészek:
Dario Patti – basszus, szintetizátor
Riccardo Vruna – dob
Andrea Maiellano – basszusgitár a 3., 4., 6. számon
Vladimir Ruzicic Kebac – dob a 7., 9., 11. számon

Producer: Dario Mollo

Linkek: www.dariomollo.com // www.facebook.com/dario.mollo

Kapcsolódó cikkek

Voodoo Hill – Waterfall

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek