Hírek

WAMI – „Wild Woman” a Youtube-on

Óriási hír WAMI rajongóinak. A banda feltöltötte a „Wild Woman” hivatalos videóját Youtube-ra!

Ez egy történet a zenéről, szerelemről, rock’n’rollról, gyönyörű nőkről és kemény motoros srácokról. Ja meg ami a legfontosabb – Iggy gitár iránti szerelméről.”

A videót a Mania stúdióban lőtték, a fényképeket pedig javarészt Iggy szülővárosában, Goleniow-ban készítették. Vendégszerepben (Iggy anyukájaként) Lidia Popiel, a kiváló lengyel fényképész látható. Az animációt a Bialkowscy testvérek készítették.

WAMI – az ide tartozó nevek a hard rock színtér igazi legendái: énekes Doggie White (Rainbow, Michael Schenker, Yngwie Malmsteen), dobos Vinny Appice (Black Sabbath, Heaven & Hell, DIO) és basszusgitáros Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) egyesítették erejüket, hogy betársuljanak a ’97-es születésű fiatal gitáros, Igor „Iggy” Gwadera mellé.

A közös album ötlete egy lengyelországi Thin Lizzy koncert után jött. Marco Mendoza – akit lenyűgözött a Thin Lizzy előzenekaraként, Anti Tank Nun alatt zenélő Iggy – vetette fel a közös lemez ötletét. Ez az ötlet, ami jó ideig érlelődött bennük, végül ekként a legendás zenészeket összehozó projektként valósult meg. 2013 novemberének végén, miután Vinny Appice és Marco Mendoza felvették a basszusgitár és dob részeket, Donnie White a lengyelországi felvételi sessionök során mérte össze énekesi tehetségét Iggy gitártudásával. Eme session igazán lenyűgöző eredménye a „Kill The King” formájában hallható!

A „Kill The King” egyetlen, minden kétséget kizáró tényt erősít – ez a több nemzetet és több generációt összefogó hard rock WAMI projekt működőképes. De ami még fontosabb, ez a tehetséges lengyel zenészekből és három rocklegendából álló csapat méltánytalanul alulértékelt lenne, ha csak valami érdekességként lenne említve Appice vagy White méretes diszkográfiájában. Ennek számtalan oka van – nem csak a Rainbow, Dio vagy Whitesnake zenészeinek borítékolható minősége, de egyben a Cugowski testvérek kreatív duójának írói tehetsége is. A színtér igazi bitorlója viszont gitáros Iggy Gwadera – még annyi idős sincs hogy szavazhasson, mégis teljesít egy ilyen kihívást. Egész albumot átjáró tehetsége és virtuózsága meglepő ilyen fiatalon, az pedig biztos, hogy erről a rátermett fiatalemberről hallani fogunk még a jövőben – talán ismét a zeneipar nagy nevei mellett megemlítve. Reméljük, hogy a „Kill The King” nem az utolsó album lesz a WAMI név alatt – mondjuk nehéz lesz átugrani az elsőn felállított színvonalat. Ajánlott darab.

A „Kill The King” elérhető CD DG, LP és iTunes letöltés formájában: https://itunes.apple.com/pl/album/kill-the-king/id869283672

www.facebook.com/WAMIband
twitter.com/WAMIBand

Kapcsolódó cikkek

WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – debütáló album bakeliten!

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – Japanese release of the debut album

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – „One More For Rock’n’Roll” video premiere!

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – debut album out today, also on iTunes!

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – another track available for streaming!

KMZ

Hot News: Marco Mendoza discusses WAMI (video)

KMZ

Hot News: WAMI – recording session with Doogie White – short clip from the studio

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – an extensive interview with Vinny Appice!

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) reveal the first single from their forthcoming debut release

KMZ

Hot News: WAMI reveal the artwork and tracklist of their forthcoming debut

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) reveal the title of their debut album! Check their official pages on Facebook and Twitter

KMZ

Hot News: WAMI (White Appice Mendoza Iggy) – Doogie White records vocals in Poland!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek