Hírek

Watch My Dying, Insane, Blind Myself @ Dürer Tavaszi Fesztivál

Talán az egész idény egyik legzúzósabb koncertjével ünnepeljük nemzetünk napját, március 15-ét a Dürer Kert falain belül. A mosh-alávalót ezúttal egy tagcserén átesett, egy tagcsere előtt álló, és egy koncert-DVD-t megjelentető zenekar húzza, hét kisebb zenekar társaságában.

A nagytermi programot két fiatal metal-core zenekar fogja nyitni a Still With Soul és az Angel’s Revenge személyében. Mindkét banda az egyik legnagyobb és leglelkesebb budapesti közönségréteggel rendelkezik, akiket koncertről koncertre ki is szolgálnak.

Az ő bemelegítésük után áll a színpadra az est egyik fénypontja, a hamarosan új stúdiólemezzel jelentkező iNSANE. A készülő lemezről érdemes tudni, hogy Szűcs Szabika kezei alatt kerülnek rögzítésre a számok, majd Olaszországban zajlanak az utómunkálatok Danielle Nelli (Tasters) vezényletével. Érdekességnek számít, hogy a jövőben a banda bőgőse Berci veszi át stafétabotot a frontemberi szerepet illetően, a basszusgitárosi poszton pedig Zahorán Csabi (ex-Blind Myself, Billog) került be az őrült családba. Tehát ez lesz Molnár Bálint utolsó budapesti fellépése a csapatban. Ám ahogyan Bálintot ismerjük, szó sincs búcsúzásról, mert hamarosan egy másik produkcióban szántja tovább a színpadot!

A Fonogram-díjas zenekar fellépését a januárban új koncertkiadvánnyal jelentkező Watch My Dying performansza követi. Az extrém metál szerelmeseinek egyik kedvenc hazai előadója nemrég jelentkezett első koncert DVD-jével (http://www.youtube.com/watch?v=jjicN6tsg7M). Ezt most a közönség élőben is élvezheti, ráadásul ősbemutatóra készül a WMD, hiszen két táncművésszel fog kiegészülni a zenekar pár szám erejéig. Természetesen a szokásos kivetítés sem fog elmaradni, mint ahogy az esetenként három gitárral előadott slágerek.

Az estét a stúdiózás előtt álló Blind Myself zárja. A srácok háza táján az április új lemezen kívül is vannak történések: Zahorán Csaba basszusgitáros januárban bejelentette távozását. Emellett készült Tóth Gergő keze alatt egy Dilliger Escape Plan videó is, valamint egy új, a zenekarok fejlődését támogató csoportosulás, a Pimp My Artz. A készülő anyag három részletben jelenik meg, és ősszel cd-formátumot is ölt.

Összesen tehát majd’ 50 év zenei tapasztalat, plusz sok meglepetés még a kisteremben, mindez 1.000 Ft-os áron 16 éven felülieknek. Kapunyitás: 19.00, további infok a zenekarok elérhetőségein, a www.durerkert.com-on, awww.facebook.com/durermusic oldalon és a buli hivatalos eseményén.

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/225154800902585/

Kapcsolódó cikkek

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Watch My Dying / Nest Of Plagues – királyul éreztük magunkat

KMZ

Metal.hu évzáró turné a Watch My Dying, a Beneath The Void, a Heedless Elegance és a Nest of Plagues közreműködésével

KMZ

Watch My Dying & Omega Diatribe koncert az Akváriumban!

KMZ

Insane – nyári nosztalgia bulik

KMZ

Insane – Speciális jubileumi buli a Rockmaraton nyitónapján!

KMZ

Watch My Dying – 4.2 lemezbemutató koncert

KMZ

Koncertajánló: Watch My Dying nagykoncert

KMZ

Insane: Err – megjelent az új album a márciusi HammerWorld mellékleteként

KMZ

Koncertajánló: Nightbreaker Party / Watch My Dying / Underground United Fesztivál

KMZ

Új Watch My Dying dalpremier

KMZ

Insane – Készülnek az új dalok!

KMZ

Leander Rising, Blind Myself, Apey & the Pea, Godgiven – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Blind Myself, Neck Sprain, Cadaveres, Korog, The Idoru, Konflikt, Stubborn, Inhale Me – Koncertbeszámoló

Melciah

Watch My Dying koncert a Gozsdu Manó Klubban május 15-én

KMZ

Insane – Sikeresen tavaszi turnék

KMZ

Blind Myself – Négyszögöl megjelenés

KMZ

A Watch My Dying 2013 legjobb koncertzenekara

KMZ

WATCH MY DYING – 4.1 EP

SteveShield

XI. Stagediving Fesztivál – Koncertbeszámoló

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek