Hírek

Weedeater – Első dal és új albumrészletek

A WEEDEATER most mutatja be első számát közelgő ‘Goliathan’ albumáról, melynek kiadása május 18-ra várható. Az ütős „Cain Enabler” kizárólag ezeken a médiapartnereinken keresztül érhető el:

Metal Hammer (DE)
Kaaoszine (FI)
Radio Metal (FR)
Andfari (IS)
Rock Hard (IT)
Lords of Metal (NL)
Musick Magazine (PL)
Against Magazine (PT)
Close-Up (SE)
Metal Hammer (UK)

A banda ezzel a megcáfolhatatlan közleménnyel reagált: „A ‘Goliathan’-nal kapcsolatban a hallgatók felkészülhetnek, hogy valószínűleg egyike lesz az eddigi öt legjobb WEEDEATER albumnak!”

A ‘Goliathan‘ előrendelése már lehetséges a Season of Mist shopon keresztül: http://smarturl.it/WEGoliathanshop

‘Goliathan’ Tracklist:

01. Processional
02. Goliathan
03. Cain Enabler
04. Bow Down
05. Battered & Fried
06. Claw of the Sloth
07. Bully
08. Joseph (All Talk)
09. Reprise
10. Benaddiction

A WEEDEATER már újra kiadta előző négy teljes albumát: ‘…and Justice for Y’all’ (2001), ‘Sixteen Tons’ (2002), ‘God Luck and Good Speed’ (2007), és ‘Jason… The Dragon’ (2011). Mindegyik album megrendelhető különböző formátumokban a Season of Mist shopban.

A hírhedt, WEEDEATER nevű sludge haramiák végre visszatérnek ötödik teljes ‘Goliathan’ albumukkal. Az új album az igazi déli rock és metál keresztezése a nyers humorral, régi vallásossággal, valamint a fűvel és whiskyvel. A ‘Goliathan’ a banda laza stílusának abszolút megtestesítője. Sziruposan lassú riffeiket a szakadék mélységű basszusok és a Keith Moon óta legütősebb dobok tartják fenn. Az olyan csapások, mint a „Cain Enabler”, „Claw of the Sloth”, vagy a találóan elnevezett „Bully” megmutatja, hogy a ‘Goliathan’ igazi vintage WEEDEATER hangzást hoz a déli sludge metál hamarosan klasszikussá váló remekműveként. Alapításakor a banda beszívott főnixként emelkedett fel a BUZZOV•EN hamvaiból. Amikor a kultikus sludge banda bejelentette a végét, Dave „Dixie” Collins basszusgitáros összeállt Dave „Shep” Shepherd gitárossal, és együtt megalapították a WEEDEATER bandát a Wilmington nevű kikötővárosban 1998 körül. Zúzós és masszív első albumuk, az ‘…and Justice for Y’all’ (2001) rögtön feltűnést keltett, a kritikusok pedig próbálták besorolni hangzásukat valahova. Majd’ mindenki egyetértett, hogy a stoner rock, doom, sludge és a crust elemei is fellelhetők a keverékben, amit a banda egyszerűen „weed metál” névvel illet. A debütáló anyag az elismert hangmérnök, Billy Anderson (EYEHATEGOD, NEUROSIS) munkája a második ‘Sixteen Tons’ (2002) albummal együtt. A WEEDEATER többek között a CORROSION OF CONFORMITY és ALABAMA THUNDERPUSSY bandákkal lépett fel együtt. Dixie Dave kisebb kihagyásai után, aki rövid ideig a BONGZILLA és SOURVEIN bandákkal játszott, a harmadik, ‘God Luck and Good Speed’ című albumuk 2007-ben zúdult a világra, és kissé a stoner oldalra sodorta a csapat fókuszát. Legújabb, ‘Jason… the Dragon’ albumuk kissé késve érkezett, mivel a gitáros, Shep elvesztette egyik lábujját kedvenc shotgunjával történt balesetét követően. Mikor a sludge hajtotta album 2011-ben végre megjelent, az amerikai és európai koncertek bebetonozták a banda hírnevét a kíméletlen élő bandák sorai között. A Season of Misttel való szerződés után a WEEDEATER újra kiadta teljes munkásságát új kiadója szárnyai alatt. Az amerikai Észak-Karolina állam viszont, mely az amerikai Biblia-öv államainak tagja, továbbra is a hasis és stoner rock termékeny talaja maradt. A ‘Goliathan’ miatt a Dél újra füstöl. Dőlj hátra és hagyd, hogy a szörnyeteg elsöpörjön!

Tagok
„Dixie” Dave Collins: basszus, ének
Dave „Shep” Shepherd: gitár, ének
Travis „T-Boogie” Owen: dob

http://www.facebook.com/weedmetal

Kapcsolódó cikkek

Inquisition és Weedeater januári újrakiadások

KMZ

Hot News: Weedeater sign to Season of Mist!

KMZ

Hot News: Weedeater – Confirm April Tour With ASG And Cough

KMZ

Hot News – Weedeater's "Mancoon/Turkey Warlock" Video Has Been Unleashed!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek