Hírek

While Heaven Wept „Suspended At Aphelion” trailer

A virginiai epic metál legenda 25. évét ünnepli hatodik nagylemezével, a „Suspended At Aphelion”-nal, melyet októberben jelentet meg a Nuclear Blaston keresztül. A banda feltette „Suspended At Aphelion” című dalának trailerét, mely a dalszövegre és a dal mögötti tartalomra épít. Nézzétek meg itt: http://youtu.be/vnbkd7aOeNM

Gitáros, billentyűs és énekes Tom Philips így kommentálta: „Végső soron MINDIG minden a zenéről szól… „WHILE HEAVEN WEPT” esetén pedig egyre nehezebb leírni 50 jelző használata nélkül. Kétség nélkül a „Suspended At Aphelion” a természetes fejlődése annak, ahonnan kezdtük, mégis az összes negyed évszázados behatás ott van épen és egyben, így ez az album tényleg megtestesítője annak, amik voltunk, és amik ma vagyunk. Minden benne van… a csavarok, a fordulatok, a kanyargós útvesztők, a váltások, a fény és sötétség éles ellentétei (vagy sötét és sötétebb)… és a legfontosabb, őszinte érzelmek, melyet szívünk-lelkünk beleadva mondunk el. Azonban fontos megérteni, hogy a „Suspended At Aphelion” egy önálló lény… a hangsúly az elmésségen, érettségen és legfőképp a dinamikán van; soha nem „The Drowning Years” vagy „Sorrow Of The Angels” szintű lerohanás volt a lényeg, valós tartalmát leginkább a komplex rétegek visszafejtésével lehet megérteni többszöri meghallgatás után – annyi minden történik az albumon, hogy elsőre tán nem is lehet érteni. Itt az album nagy részén a zene tényleg mindenfele mozog egyidejűleg… természetéből adódóan kontrapunktos, harmónia szempontjából másik világból van, amit ritkán hallunk a kortárs klasszikus zenén kívül. A „Suspended At Aphelion” többszöri átutazásában rejlik a legnagyobb jutalom – és nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos egyben befogadni az egészet… az ki sem fejezi, ha azt mondom ezen az albumon nincsenek „single”-ök!

Suspended At Aphelion:

Trailer #1: http://youtu.be/MCADIdgye1A

Trailer #2: http://youtu.be/V7AQCGfbvoA

A borítót Gustavo Sazes készítette, az LP, CD és digitális formátumokhoz pedig külön három, ezekre optimalizált audiomastert készítettek.

A „Suspended At Aphelion” kétség kívül az eddigi legnagyratörőbb, legepikusabb és legprogresszívebb album, melyen egyetlen szám van 11 részre osztva, melyet a teljes Fear of Infinity felállás ad elő olyan megbecsült vendégek mellett, mint a FATES WARNING volt dobosa, Mark Zonder és alapítótag gitáros Victor Arduini – ezzel egyesítve két korszak FATES WARNING-ját a világon először.

Icarus And I” dalszöveg videó: http://youtu.be/nxCeC3Mxqxw

Suspended At Aphelion

I: Introspectus
II: Icarus And I
III: Ardor
IV: Heartburst
V: Indifference Turned Paralysis
VI: The Memory Of Bleeding
VII: Souls In Permafrost
VIII: Searching The Stars
IX: Reminiscence Of Strangers
X: Lifelines Lost
XI: Retrospectus

A While Heaven Wept egyúttal újraegyesült producer és hangmérnök Kevin „131” Gutierrezzel (RAVEN, DECEASED, DYSRHYTHMIA) az Assembly Line Studios-ban a „Suspended At Aphelion” felvételéhez 12 évvel a klasszikus „Of Empires Forlorn” album elkészítése után, ezzel még inkább megerősítve ezt a csapatot.

Az album október 24-én jelenik meg Európában és október 27-én az USA-ban a Nuclear Blaston keresztül.

http://www.whileheavenwept.com/
https://www.facebook.com/whileheavenwept

Kapcsolódó cikkek

While Heaven Wept – Reminiscence Of Strangers / Lifelines Lost (Official lyric video)

KMZ

While Heaven Wept – Souls In Permafrost (Official lyric video)

KMZ

While Heaven Wept „Icarus And I” dalszöveg videó

KMZ

While Heaven Wept – Borító és részletek a „Suspended At Aphelion”-ról

KMZ

Hot News: While Heaven Wept – reveal new album title, celebrate 25th Anniversary

KMZ

Hot News: While Heaven Wept – 25th anniversary & headlining shows!

KMZ

Hot News – While Heaven Wept: Forecast For New Album!

KMZ

While Heaven Wept Interjú

Dehumanizer

WHILE HEAVEN WEPT – Fear Of Infinity

Dehumanizer

WHILE HEAVEN WEPT – Triumph: Tragedy: Transcendence (Live at The Hammer of Doom Festival)

Dehumanizer

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek