Hírek

Wisdom: Rise Of The Wise – dalpremier a Sabaton énekesével, februárban itt az új album

2016. február 29-én jelenik meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában a Wisdom zenekar negyedik albuma. A “Rise Of The Wise” címre keresztelt anyag három évvel az előző CD után lát majd napvilágot. Az új nagylemez egyik érdekessége, hogy a címadó dal a Sabaton énekes Joachim Brodén vendégszereplésével készült.

Kovács Gábor gitáros, a lemez címadó daláról:

„Nálunk a címadó dal esetében már hagyomány, hogy egy neves énekest kérünk fel vendégszereplésre. Jelen esetben Joakimot hívtuk a Sabatonból. Most volt ez első olyan eset, amikor a vendég személye előbb volt meg, mint maga a dal, ezért teljesen az ő hangjára tudtuk formálni a részeit.

A Rise Of The Wise nóta alapriffje egy nagyon régi témából származik, ami egy picit Sabatonos hangulatú volt, de nem nagyon terveztem úgy vele semmit. Amikor kiderült, hogy Joakim elvállalja a dolgot, egyből beugrott, hogy valahol nekem van egy pont hozzá passzoló hangulatú ötletem, amiből ki lehetne indulni.

Ami még egy érdekes dolog, hogy Joakim éneke volt a leges legelső rész, amit véglegesen felvettünk a lemezhez, mert még nagyban a dalírási stádiumban voltunk, amikor itt játszottak Budapesten. Ez logisztikai szempontból tökéletes lehetőség volt a stúdiózásra. Végül is ő még csak a félkész demóra tudott ráénekelni, de nyilván a végeredményt ez egyáltalán nem befolyásolta.”

Molnár Máté basszusgitáros:

„Gábor az ilyen dalokon halálra unja magát, én viszont nagyon élvezem! (nevet) Minden lemezünknél azt várom a legjobban, amikor a címadót készítjük. Eleve ott nem kell agyalni a témán, mert adott, hogy Wiseman életének aktuális fejezetéről szól, arról, ami éppen a borítón történik (Havancsák Gyula műve). Aztán pedig ezek valahogy sokkal monumentálisabbra sikerülnek, mint a lemez többi dalai. És akkor még ott van a vendégénekesek személye… Mindig hatalmas megtiszteltetés, hogy elvállalják a szereplést a lemezeinken.

Ebben a dalban a Sabaton frontembere, Joakim Brodén a lázadók hangja. Tökéletesen úgy, ahogy elképzeltük! Mint ahogy a többi címadót is, ezt is sokáig formáltuk, de úgy érzem megérte, mert pontosan azt a hangulatot adja, amit ki akartunk hozni belőle. Valamennyire ezt is egy kicsit másnak érzem, mint eddigi dalaink bármelyikét. Nem annyira mondjuk, mint a My Heart Is Alive-ot, de mégis új színt hoz a zenénkbe. Amúgy az egész lemeznél az az érzésem, hogy változatosabbra sikerült, mint a Marching For Liberty, és talán minőségileg is jobb nála.”

NG énekes:

„A címadó tétel az egyik nagy kedvencem az új lemezről. Igaz, kicsit lassú, kicsit monoton a felépítése, de azok a kórusok… wow. Szerintem ez ütni fog, mint a buszkerék, vagyis hogy remélem… A felvételek közben ez volt a másik nagy poén, ugyanis Joakim főénekére kellett vokáloznom, és ő annyira máshogyan szótagol, és máshogy ejti a szavakat, hogy külön művészet volt ehhez illeszkedő vokálokat gyártanunk. Ha külön sávon hallgatjuk, amit én toltam Joakimra, akkor szem nem marad szárazon. Joakim tribute lettem!” (nevet)

Az új felállásban készült CD előzeteseként a “Ravens’ Night” jelent meg digitális kislemezként, melyből szöveges videó is készült 2015 decemberében.

A srácok következőket üzenték az új albummal, a koncepcióval és az előzetes dallal kapcsolatban:

„A lemez borítóján
Wiseman és követői éppen áttörik a gonosz birodalom falait, éppen úgy, ahogy mi szeretnénk betörni a hallgatók szívébe az új dalainkkal. Ha tetszik a “Rise Of The Wise”borítója, biztosan szeretni fogod a dalokat is, ha nem tetszik, akkor csak adj egy esélyt az új lemezünknek!

A
“Ravens’ Night” a Wisdom 2016-ban. Speed, power, nagy kórusok és dallamorgia. Ezért választottuk ezt a dalt az első videónak. Azonban az album tartogat meglepetéseket is, néhány dal a zenekar egy eddig nem ismert, új oldalát mutatja. Reméljük, hogy tetszeni fog Nektek!”A “Rise Of The Wise” albumhoz tartozó első klip a tervek szerint a “Hunting The Night” című dalhoz készül, ezt követi majd a “My Heart Is Alive” és a “Believe In Me” videója.

Az új CD közvetlenül a bandától is megrendelhető, akár a két-két féle, csak az előrendelés ideje alatt beszerezhető Wisdom pólóval együtt is, a zenekar hivatalos honlapjáról.

www.wisdom.hu

Az új kislemezdal már elérhető az összes fontosabb digitális terjesztőnél:

iTunes: itunes.apple.com/hu/album/ravens-night-single/id1064062683?l=hu

Google Play: play.google.com/store/music/album/Wisdom_Ravens_Night?id=Brmhybg5kxxktqlwhz2gvhlx2u4

Deezer: www.deezer.com/album/11995142

Spotify: open.spotify.com/album/6qdajejpTnfpXa49zBAiml

további info:
zenekari weboldal: www.wisdom.hu
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/wisdommusic
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

A Hammer Concerts bemutatja: Keep Wiseman Alive X. – Wisdom, Delain, Evergrey, Kobra And The Lotus

KMZ

Wisdom: Rise Of The Wise – a sikerlista élén nyitott az új CD

KMZ

Wisdom – Rise Of The Wise

KMZ

KME videók: Manimal, The Apex, Devil You Know, Billion Dollar Babies, Brainstorm, Vesania, Zygnema, Sólstafir, Degradead, Soulbound, Wisdom, Luca Turilli’s RHAPSODY

KMZ

Keep Wiseman Alive – november 14. szombat

KMZ

Wisdom – Keep Wiseman Alive IX.

KMZ

Wisdom – Újra van Facebook oldal; közeleg az új lemez

KMZ

Wisdom – Anton Kabanen besegít gitáron

KMZ

Wisdom – Őszi turné + Keep Wiseman Alive

KMZ

Wisdom, Powerwolf: videóüzenet Attila Dorntól

KMZ

Wisdom – Marching For Liberty / Keep Wiseman Alive

KMZ

Wisdom – Fabio Lione vendégszereplése az új albumon

KMZ

Hot News: Wisdom – Unveil new front artwork and announce album title and release date!

KMZ

Sabaton, Eluveitie, Wisdom – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Sabaton, Eluveitie, Wisdom – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Wisdom + Sabaton + Eluveitie tour

KMZ

Wisdom – Keep Wiseman Alive, december 8.

KMZ

Wisdom – Judas + Swedish Empire Tour + Keep Wiseman Alive

KMZ

Wisdom – Judas világpremier, majd turné a Sabatonnal

KMZ

Wisdom Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek