Hírek

Wöljager – Leszerződik az Auerbach Tonträger/Prophecy Productions-al

Helrunar énekeseként és dalírójaként ismert Marcel Dreckmann leszerződött az Auerbach Tonträger/Prophecy Productions-al új projektjéhez, a WÖLJAGER-hez.

Koncept terén WÖLJAGER elválaszthatatlan a zenész szülőhazájától: az észak-nyugat vesztfáliai Münsterlandtól. Zenéjében megpróbálja visszaadni Münsterland érintetlen hangulatát. Így kommentálta: „Első pillantásra lehet hogy nem tűnik különlegesnek a Münsterland, de ha bebarangolod a nagyvároson túli vidéket, úgy rengeteg hangulatos részt fedezhetsz fel, főleg ősz és tél környékén… zord, egyszerű, esős, füstös és ködös.

Tartalom terén a zenész a münsterlandi folklór már-már elfelejtett narratíváját követi, leginkább annak sötét, rejtett részeit kihangsúlyozva. Ezt olyan dialektusban adja vissza, ami kifejezetten ritka – a „Münsterlander Platt” egy alsó német nyelvjárás, melyet csak a münsterlandi vidéken hallhatunk. „Az alsó németet általában a vidékre és humorra korlátozzák, leginkább a paraszti és népi színház keretei közé. A Wöljagerrel meg akarjuk mutatni, hogy a nyelvjárásnak és a belőle kifejlődött narratívának komoly oldala is van, ami napjaink emberéhez is kapcsolódik.

WÖLJAGERVan’t Liewen un Stiäwen” („On Living And Dying”) című albuma az elkészítés legutolsó fázisában van. A Stefan Drechsler és Árni Bergur (Árstíðir Lífsins) segítségével életre keltett album 2015-ben jelenik meg.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek