Hírek

Yob / Wiegedood Budapesten!

2018. november 7-én Budapestet egy nem mindennapi turné fogja elérni, hiszen fennállása során először fogja tiszteletét tenni nálunk az oregoni YOB. Az 1996-ban alakult doom metal bandát a kezdetek kezdetén még olyan zenekarokkal hozták párhuzamba, mint a Neurosis, a Sleep, vagy az Electric Wizard, de képesek voltak egy teljesen egyedi, modern soundot, stílust kialakítani maguknak, amiben igaz, megfigyelhetőek voltak a hatásaik, de csakis a saját útjukon járva.
2002-ben jelent meg az első lemezük,az “Elaborations of Carbon”, majd 2003-ban az 50 perces, 3 számos “Catharsis”, és ez volt az a pont, amikor aktívabban kezdett el mozgolódni a zenekar. Közben nem pihentek sokat, hiszen 2004-ben napvilágra került a “The Illusion of Motion”, majd nem sokkal később 2005-ben a “The Unreal Never Live”.
Ezután 2006-ban jelentették be a feloszlásukat.

Viszont ez nem tartott sokáig, hiszen 2008-ban új erőre kaptak és ott folytatták, ahol abbahagyták. A zenekar agya Mike Scheidt, Travis Foster és Aaron Rieseberg 2009-ben kihozta a “The Great Cessation” c. mesterművet. Igazából ezzel a lemezzel robbantak be a köztudatba. Itt már olyan helyeken is írtak róluk, mint a New York Times. A következő, 2011-es anyaguk az Atma egy kicsit másabb körülmények között lett felvéve, hiszen ezúttal mindent egyben játszottak fel. A következő lemezre 3 évet kellett várni, de nem hiába, hiszen az egyik legnagyobb alkotásukat zúdították a világra “Clearing the Path to Ascend” néven. Ezután a Mike Scheidt-tal történtek megkérdőjelezték a zenekar jövőjét, de ő erősebb volt és újjászületett, aminek hatására világra jött a legújabb mestermű, ami már a Relapse Records gondozásában jött ki “Our Raw Heart” néven. Aki azt gondolta volna, hogy az előző korongot nem lehet megfejelni, az nagyot tévedett, mert egyszerűen nem tudnak hibázni és ezúttal is csúcsteljesítmény hallható közel 73 percben. Nem csak azért lesz érdemes megnézni őket, mert még sosem játszottak nálunk, és a kortárs metál egyik legfontosabb nevéről van szó, hanem, mert élőben egy egyszeri és megismételhetetlen élményben lesz része annak, aki ellátogat az estére.

A Yobbal viszont nem más fog turnézni, mint az idén nálunk már egyszer megfordult Wiegedood.
A belga black metal trió legutóbbi “De Doden Hebben Het Goed III” c. lemezét promotálja mindenfelé, és emiatt szerencsére újból beleestünk a látószögükbe. Akik múltkor lemaradtak volna róluk, most behozhatják a lemaradást.

Az estének a Kék Lyuk fog otthont adni.
Elővételes jegyeket online a Tixa felületén, személyesen a Wave üzletében tudod megváltani!

ESEMÉNY:
https://www.facebook.com/events/646928305650679/

Kapcsolódó cikkek

Wiegedood, Ygfan – Koncertbeszámoló

Cryonus

Wiegedood Interjú

KMZ

Koncertajánló: Wiegedood, Ygfan

KMZ

Winterfylleth, Wiegedood, Necronautical – Koncertbeszámoló

Cryonus

Wiegedood – A közelgő Consouling Sounds debüt album első száma meghallgatható a Cvlt Nation oldalán

KMZ

Hot News: YOB – Oregonian Doom Metal Trio Join The Neurot Recordings Family

KMZ

Hot News: YOB – Doom metal classic ‘Catharsis’ to see deluxe vinyl reissue

KMZ

Hot News – Metal Blade Europe to release classic YOB albums on vinyl!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek