Hírek

Yourself néven folytatja tovább a debreceni Autumn zenekar!

A zenekar 2000 májusában alakult Debrecenben, Autumn néven.

Az alapítók:

Sándor László [gitár, ének]

Sándor Mihály [gitár]

Czeglédi László [basszgitár]

Rózsa Nimród [dobok]

Zenénket kezdetben a lassabb harmóniák, melankólia és doomos hangulat jellemezték. Még ez év novemberében bemutatkoztunk a debreceni Shock-fesztivál keretein belül, ahol nem várt sikert arattunk. 2001 márciusában kiegészült a zenekar Fógel Tamás énekessel és Botos László kisegítő billentyűssel. Néhány koncert után sikerült eljutnunk a műfaj egyik legrangosabb rendezvényére, a Nightbreed fesztiválra (itt azóta már többször is megfordultunk), ahonnan igen jó visszajelzéseket kaptunk. Ezek után meg kellett válnunk Rózsa Nimród dobostól, aki sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta folytatni a zenélést. Helyét Wágner István vette át, aki emberileg és zenészként is jó választásnak bizonyult. Az idő múlásával és a tagcserékkel zenénk jellege is változott, lendületesebbé s néhol agresszívebbé vált. Az alábbi bandákkal írhatnánk le az irányvonalat: Anathema, My Dying Bride, Katatonia, Opeth, Dark Tranquillity, In Flames, Amorphis, Therion.

2001-2003 között az ország szinte minden szegletében megfordultunk. Többek között játszottunk a debreceni Shock-fesztiválon, a Gothica fesztiválon, s egy alkalommal a floridai Deicide előzenekaraként léptünk színpadra. Kijutottunk Pozsonyba is, ahol felejthetetlen élményeket szereztünk. Időközben kiegészült a zenekar Bódi Attila gitárossal és a billentyűs Botos László helyét Sándor László gitáros vette át. Ezzel egyidőben megnőtt a billentyűs hangszer szerepe a zenében. 2004-ben elkészült első albumunk, On the Verge of Existence címmel, a Nail records gondozásában.

Az idő múlásával az együttesből távozott Fógel Tamás és Bódi Attila, s az immár négytagú zenekar úgy döntött, hogy Yourself néven folytatja tovább. A zene gyökere nem változott, azonban az egy gitárnak köszönhetően konkrétabbá vált, a szintetizátorok és a gitár felváltott dominanciája és párbeszéde jellemzi, izgalmas ritmusokkal alátámasztva. Második albumunk 2010-ben készült el, s az …And We Trust címet kapta. Ezt az anyagot bárki meghallgathatja, ha a zenekar ideiglenes honlapjára kattint, mivel pedig nem tervezzük kiadón keresztül megjelentetni, az egész album ingyenesen letölthető az internetről.

Az ideiglenes honlap címe, e-mail cím:  www.yourself.gportal.huourself.hungary@gmail.com

Ezen kívül megtalálhatóak vagyunk különböző közösségi oldalakon is:

yourself.facebook.com, IWIW: Yourself Zenekar

A letöltés linkje: http://www.megaupload.com/?d=ZKABL5TL

A zenekar jelenlegi felállása:

Sándor László (szintetizátor, ének)

Sándor Mihály (gitár, ének)

Czeglédi László (basszusgitár)

Wágner István (dob)

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek