Hírek

Zártosztály – holnap koncert a Trip hajón, Csuka születésnapját ünneplik és bemutatják az új EP-t!

Új, 4 számos EP-vel jelentkezik holnap az Edda-legendák alapította ZÁRTOSZTÁLY, melyet rögtön be is mutatnak Budapesten, a TRIP Hajón. Szöveges videó készült a dinamikus és fogós Szétszakítva című dalhoz, illetve helyet kapott rajta a lassabb Színpad, melynek szerzője a Petőfi díjas “Év billentyűse”, Szebényi Dániel. Mellettük szerepel a már tavasz óta videoklippel együtt nyilvánosság elé tárult Lassíts, és a korábban a gitáros, Csillag Endre szólólemezén hallható A szívem visszavár, melyet most Schrott Peti hangjával is élvezhetünk.

▶️ Zártosztály: Szétszakítva(Hivatalos szöveges videó)
youtu.be/6E8Z1gyOx9M

▶️ Zártosztály – Lassíts! (Hivatalos videoklip)
youtu.be/-byR81jGEBo

A Batthyány tér mellett álló TRIP hajón Csuka születésnapját is megünneplik és a Szétszakítva EP-t is itt lehet majd először beszerezni, és ingyenes a belépés azoknak, akik doktor úr, vagy nővérke öltözékben jönnek a koncertre.

Zártosztály őszi nagykoncert // TRIP Facebook esemény:
www.facebook.com/events/349373045960606/

Jegyek online:
trip.jegyx1.hu/eloadas/196/zartosztaly

ZÁRTOSZTÁLY – Szétszakítva EP
(2019 / Hammer Records)
01. Szétszakítva02. Színpad03. A szívem visszavár04. Lassíts

Zártosztály tagok:
Schrott Péter – ének (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére)
Csillag Endre – gitár (Edda, Bikini, HBB)
Mirkovics Gábor – basszusgitár (Edda, Fix, Hard, Kard)
Lázár Zsigmond – billentyűs hangszerek
Hirleman Bertalan – dobok (Edda, Bikini,Beatrice, Telegram)

☐ Zártosztály Facebook:
www.facebook.com/zartosztalyzenekar/

☐ A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/


Zártosztály: Holnap koncert a Trip hajón, megjelenik az új, négyszámos EP, Csuka születésnap – Őrült este a Zártosztály zenekarral

Hajóra szállnak az őrültek! Október 11-én, a Batthyány tér mellett álló TRIP hajón ad koncertet a Zártosztály zenekar. Az egykori EDDA tagok – Mirkovics Gábor „Zserbó” és Csillag Endre „Csuka” által alapított formáció a tavalyi énekes kereső casting győztesével, Schrott Péterrel (Continoom, ex-Tűzmadár) a fronton áll színpadra, akivel egy új, négydalos EP is készült, és ami az eseményhez időzítve jelenik meg. A Szétszakítva címet kapott kiadvány bemutatásában és a bulira hangolódásban a hétvégén születésnapját ünneplő gitárfenomén, Csuka volt segítségünkre.

Mielőtt hajóra szállnánk, mutasd már be kérlek a Szétszakítva EP dalait! Kezdjük a Lassíts című nótával – igaz, az a korong utolsó tétele – hiszen azt már áprilisban a nagyközönség elé tártátok egy imidzsklip formájában, és az a hír járja, hogy egy több évtizede talonban lévő riffre épül.

Igen, az a fő gitár riff 1987 nyara környékén született. A Változó idők albumhoz íródott, próbáltuk is, de nem dolgoztuk ki, nem lett belőle konkrét nóta, és én ugye ’88 februárjában mentem ki Ausztriába. És amolyan útmutatónak, jelzésnek tökéletes, mert ha akkor itthon maradok, akkor valószínűleg ebbe a zenei irányba mentünk volna el az Eddával. Most Barbaró Attila hozott hozzá egy szöveget, ami Petinek is tetszett. Ez utóbbi azért fontos – és emiatt tisztelem is –, mert ő csak olyan nótákat „hajlandó” elénekelni, amikkel azonosulni tud, azokat tudja előadni igazán.

Hogy volt meg neked ez a téma?

Csak a fejemben. Attila és Göme akkoriban felvette a próbákat, sőt, még utazás közben, szállodákban is dolgoztunk zenéken, ötleteken, de ez a téma biztos nem lett rögzítve. Egyszerűen megmaradt az agyamban… most meg beugrott. (nevet) De ez már nem először fordul elő velem, a szólólemezemen megjelent – Deák Bill Gyula által elénekelt – Hol a határ? blues-os témáját már 19-20 évesen megírtam, azóta őriztem magamban. És milyen az élet, 2015-ben került lemezre.

Jó is, hogy szóba hoztad a Csillagok és gyémántok CD-t. A szívem visszavár Pataky Attila énekével került fel anno erre, viszont ez a nóta volt a tavaly októberi Zártosztály casting „kiadott” száma, amit ugye már akkor is hallhattunk Schroti előadásában, és azóta már koncerten is játszottátok. Ezért került fel most is erre az EP-re?

Nem kimondottan. Egyszerűen ezt tartottuk az egyik legslágeresebb nótának, és szeretnénk, ha Peti hangjával rögzülne a hallgatóságban, most már lemezről is. Az EP-n újra felénekelve, és a dobokat is újra felvéve, bizonyos részeiben megeditálva jelenik meg, sokkal hard rockosabb a hangzása az eredeti verzióhoz képest. Gömét is megkérdeztem, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a refrénben hallható vokáléneke megmaradjon, és ő nagy örömmel rábólintott. 

A címadó Szétszakítva című dal is elérhető néhány napja, azt szöveges videóként publikáltátok.

Ez az első Csillag Endre/Schrott Péter szerzemény! A zenei rész ötlete itt sem teljesen friss, már akkor megvolt, amikor a szólólemezt csináltam. Azon az albumon egy lassú, kissé módosított verzióban valósult meg, most viszont elővettem az eredeti ötletet, és sikerült egy fogós nótát faragni belőle. Lehetne mondani, hogy tipikus Csuka dal, de mit csináljak, ilyen vagyok. (nevet)

És végül, a CD-n másodikként helyet kapott Színpad című dalról mit kell tudnunk?

Ezt Zserbó hozta. Szebényi Dani és Bátky Zoli ’BZ’ szerzeménye még a H.A.R.D. zenekarból. Megvolt a szövege, és a dal majdnem teljes váza is, de nem játszották, és nem került kiadásra sem. Mi meg igazítottunk rajta itt-ott, és befejeztük. Szenzációs egy nóta, mondom ezt annak ellenére, hogy nem egy dögös hard rock tétel, hanem egy zongorára és énekre épülő dal. Meglepetés lesz a lemezen, az biztos!

A bulin hány dalt vesztek ezekből elő?

Mindegyiket! (nevet)

Picit szándékosnak érzem az összecsengést a téren, hogy tavaly októberben volt a casting, és az eredményhirdetés, hogy Schroti a befutó, most pedig, majdnem pontosan egy év elteltével jött el az idő az ő „rendes” fővárosi bemutatkozására, hiszen a júliusi Trackes buli nem önálló koncertetek volt.

Jól látod. Ez az első igazi önálló fővárosi bulink együtt! És gyorsan hadd tegyem hozzá, hogy az a nyári koncert szinte az utolsó pillanatban esett be, a Piramis kért fel, hogy lépjünk fel azon az estén, részünkről nem volt előre betervezve.

A TRIP hajón egy igazi Zártosztály őrület várható! És nem mellékes, hogy a koncertre ingyenes a belépés azoknak, akik doktor úr, vagy nővérke öltözékben jönnek el. Peti egy jóképű, jó hanggal rendelkező gyerek, aki ráadásul nagyon illik közénk. Mondjuk, még nem annyira őrült, mint mi, lehet, hogy egy kicsit itatni kellene. (nevet) Egyébként, én évekkel ezelőtt már játszottam vele, egyszer meghívtak vendégként egy Tűzmadár koncertre, és már ott felfigyeltem rá, hogy mennyire színpadra született ember.

K. T .A.

Kapcsolódó cikkek

Zártosztály – Július 26-án nyári osztálytalálkozó különleges vendégekkel a Barba Negrában

KMZ

Zártosztály – 4 számos EP jelenik meg a jövő heti budapesti koncerten, itt a címadó új dal!

KMZ

Zártosztály dal- és klippremier: a ‘Lassíts!’ című dalhoz forgatott klipet a Schrott Petivel kiegészült zenekar

KMZ

Zártosztály – Megjelent az ‘Őrült Érzés’ kiadvány, hamarosan koncert Budapesten és Miskolcon

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek