Hírek

Ziskó Olivér – 3 új videó a készülő „Global Warning” lemezről

Végre felkerült a világhálóra 3 további dal az albumról, amin már jó ideje dolgozom. A bónuszokkal együtt 73 percnyi zeneanyag gyűlt össze, tehát akár dupla lemeznek is nevezhetjük a kis csúszással, 2022-ben megjelenő „Global Warning”-ot.

Eddig 4 dal klipjét hoztuk ki, amihez most csatlakozik további 3. A lemezen összesen 12+2 trekk lesz hallható.

Alapvetően nem progresszív zenei ritmusokból szerettem volna építkezni az albumon. A „Travelin” nóta ritmikai ötleteit pl. Jojo Mayer és Steve Smith játéka ihlette. Aztán megkaptam Derek Sherinian-től a szólósávokat és egy kicsit hozzányúltam a dalhoz. Derek egy ikonikus figura. Az Őrá jellemző stílust hozza, és azt a hangszínt használja amiről nem lehet nem ráismerni a játékára. Mint ahogy a Dream Theaterben, Sons of Apollóban, Planet X-ben megszokhattuk tőle. (Sajnos tőle csak audio sávokat kaptam.)

A „Travelin” klip további közreműködői Anthony Crawford (basszgitár) és Marius Pop (gitár) akik egyben a korábbi „Ghost Notes” videó vendégzenészei is voltak. Marius nagy segítség volt a dal végleges formájának kialakításában és ragaszkodott hozzá, hogy Ő legyen a hangmérnök. Mark Mihelével közösen keverték a Rootz Music Studio-ban, Romániában.

A dob felvételénél most is – ahogy a lemez többi számánál – ragaszkodtam hozzá, hogy egy take-re menjen és a keverés során ne legyen editálva/kvantizálva amit feldoboltam. A videók és audiók egyszerre készültek. A „Travelin”-nel egyidőben további dalokat is rögzítettünk. Ezzel kezdtük a sort. Az első take után mentünk is a következő dalra, tehát kb 10 perc alatt megvoltunk. A mozgó kamera képével készült egy drum playthrough is.

A „Plastic” vendégzenésze egy másik kedvenc billentyűsöm, Kaltenecker Zsolt. Nagy öröm számomra, hogy Ő is közreműködik a lemezen. Korábban volt már egy kooperációnk Erdei Péter barátom brilliáns „Soulwaves” szerzeményében. A „Plastic” dalt Miski Ádám programozta, őrületes ritmikus zajokkal telepakolva – ami nekem tetszik :))) .

A „The Origin”-ben is két kedvencemet hívtam segítségül. Papesch Péter basszusgitározik és Gotthárd Misi gitározik. Mindketten nagyon eltalálták azt a feelinget, ami passzol ehhez a trekkhez. Bocs az őrületes szinti dallamokért. Ennek most harsognia kellett .

A „Plastic” és „The Origin” hangmérnöke Scheer „Max” Viktor volt.

Még 4 további videokliphez vannak videofelvételeim, amiken nemsokára elkezdünk dolgozni. Ezek majd a lemez megjelenéskor vagy valamivel előtte lesznek beütemezve.

www.oliverziskodrummer.com

Kapcsolódó cikkek

Ziskó Olivér – „Sokkoló” dal a decemberben megjelenő lemezről

KMZ

Többek között Derek Sherinian is játszik Ziskó Olivér készülő lemezén

KMZ

Megjelent Ziskó Olivér új szólólemeze

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek