Hírek

Ziskó Olivér – „Sokkoló” dal a decemberben megjelenő lemezről

Előzetes terveim szerint már 2020-ban megjelent volna a „Global Warning” lemez, amit aztán különböző teendők és egyéb történések sorozata írta felül, mint a covid, stúdiómunkák, koncertek, céges és családi teendők, Tóth Tomi (a videó szerkesztőm) halála. Lassan 1 éve a számítógépemen pihennek a kész mixek és az eddig még nem megosztott dalok videói.

Szóval épp ideje, hogy bejelentsük, december elsején végre megjelenik a lemez. 

Forray Tomi és a metal.hu vállalta be azt a nyűgöt, ami egy kísérletező, se metal, se jazz, se elektronikus underground zenei kiadvány velejárója minden kiadó számára.

Igen, metál zenei kiadó, és a lemez műfaja nem az (bár a dob sound eléggé fémes lett és egy-két dalba azért tettünk torzgitár-riffeket), de mivel valószínűleg többen ismernek metal zenekarok kapcsán, ez épp jót is fog tenni a dolognak. 

A digitális megjelenést 2023 februárjára toltuk, dec.1-én először fizikai hanghordozón jönnek ki a dalok. Havancsák Gyula készítette a cover art-ot a digipack CD-hez és szuper borítót szerkesztett hozzá Kocsis Péter, 16 oldalas booklettel, gyönyörű dizájnnal.

A kiadó oldalán már előrendelhető: https://metal.hu/?s=global+warning&post_type=product

Később nagyon szeretnék egy limitált dupla vinyl megjelenést is. Közel 73 perc az album játékideje, ezért egy lemezen sajnos nem fér el. Ezzel kapcsolatban kb 5 bakelitre specializálódott kiadóval folynak az egyeztetések. A helyzet az alapanyag ára és az idén ránk szakadt rezsi terhek miatt épp a fűtési szezon előtt nem nevezhető túl optimálisnak, úgyhogy ennek tavasszal tudunk nekiindulni. Ha mindenki – Isten is – úgy akarja.  

A 21st Century Shock dalról: 

A mozgó kamera képeket: Tóth Tamás rögzítette, az audio mix és mastering Scheer Viktor-nak köszönhető.

A dal egy Shock-A-Diddle nevű dob-rudimentre (kézrendre) épül,  ami az egyike a kedvenceimnek a 21st Century Hybrid Rudiment listán. Innen és a koncert vizuál témájából jött a cím. Ez egy elég komplex rudiment, amit önmagában sem egyszerű egy dob groove-ba beleépítve eljátszani. A dal első felében ritmikailag lényegében mindössze ennyiről van szó. A zene viszont építkezik, kicsit felkavaró módon, pont úgy ahogyan a címből már lehet erre következtetni, és 2 perctől válik igazán érdekessé a dobjáték szempontjából. Itt van egy szóló blokk és egy rész, amiben Shock-A-Diddle és „félbevágott” Swiss Army Triplet kézrendeket játszom. 

A cím – egy másik kontextusban – utal a koncerthez készült vizuál témájára is. Mint minden szerzemény a lemezen, ez is egy önálló üzenetre épül. A videó alatt olvasható egy kis leírás erről, de később a dalok vizuáljai is fel lesznek töltve a csatornámra. A tervek szerint a teljes lemez egyben is hallgatható/nézhető lesz az összes dalhoz készült háttérvizuállal. Így jobban átjön az a globális üzenet, amiről valójában szólni akar (a rengeteg dobhang mellett). Célszerű lesz majd ránézni később a yt csatornámra emiatt (www.youtube.com/oliverzisko). 

A mostanin kívül még november elején és a Digipack megjelenésekor jönnek ki újabb videók.

Kapcsolódó cikkek

Ziskó Olivér – 3 új videó a készülő „Global Warning” lemezről

KMZ

Többek között Derek Sherinian is játszik Ziskó Olivér készülő lemezén

KMZ

Megjelent Ziskó Olivér új szólólemeze

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek