Hírek

Zoli Band – megjelent az Ignite énekes Téglás Zoli itthoni zenekarának új albuma

Megjelent a magyar származású amerikai énekes, Téglás Zoli (IGNITE, ex-Pennywise, ex-The Misfits) saját nevét viselő ZOLI BAND zenekarával elkészített Santa Monica című második nagylemeze. Az album az EDGE Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és már meghallgatható a legtöbb online streaming felületen, (Spotify, Tidal, Apple Music, stb) illetve megrendelhető a metalshop.hu-n is. A zenekar áprilisban 12 állomásos európai turnén népszerűsíti az új lemezt a Slowmesh társaságában, melynek befejezéseképp visszatérnek Magyarországra, ahol Budapesten az A38 hajón, Debrecenben pedig a Roncsbárban mutatják be az album dalait.

▶️ Zoli Band – Santa Monica digitális felületeken:
songwhip.com/album/zoli-band/santa-monica

▶️ Zoli Band – Santa Monica a metalshop.hu felületén:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=21123

► Zoli Band + Slowmesh, A38 Hajó Facebook esemény:
www.facebook.com/events/789437531394822/

ZOLI BAND pár év kihagyás után most ismert magyar zenészekkel lehelt új életet szólóprojektjébe: a zenekar Lukács Peta (Bikini), Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) és Szűcs Péter (Superbutt) tagokkal kiegészülve vált magyar “szupergrouppá” ebben a teljesen új felállásban. Téglás Zoli zenekarával 2010-ben már kiadott egy dupla nagylemezt Red & Blue címen, más tagsággal.

Az album keverését és maszterelését Frank Gryner producer (Rob Zombie, A Perfect Circle, Tommy Lee, Andrew W.K.) végezte. Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice in Chains, Stone Sour, illetve a Scorpions. 

“Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice in Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni.”

A lemezről előzetesen kiadott Angel’s Wings rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130.000-en hallgatták meg. Az angol nyelvű Santa Monica egy dalnál tesz kivételt, utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor vers, a “Falu végén kurta kocsma” átdolgozott, megzenésített változata. Az albumhoz hamarosan érkezik az első videoklip is, melyet a  Budapest My Love című tételre forgattak.

Zoli így mesélt a Budapest My Love című dalról:
A “New York, New York” és az “I Love L. A.” klasszikusok mintájára írtam a “Budapest My Love” című dalt, mint tisztelgést a magyar főváros előtt, amely számomra a legkedvesebb város a világon.”

▶️ Zoli Band – Angels Wings: www.youtube.com/watch?v=0J2B3WajrWA

Téglás Zoli énekes, producer, színész és tevékeny állatvédő magyar szülők gyermekeként született Los Angelesben, 1994 óta az amerikai Ignite zenekar énekese. 2000-ben turnézott a legendás The Misfits zenekarral, 2010-ben pedig csatlakozott a Pennywise nevű punk rock / hardcore zenekarhoz, és énekel az “All or Nothing” című lemezükön. Színészként több nagy nevű produkcióban részt vett, feltűnt a Netflixes Spectral sorozatban, a 2015-ös Argo 2-ben Jackson szerepében, illetve részt vett az idén ősszel bemutatásra kerülő 6., Dark Fate című Terminatorfilm forgatásán is. Zene és film mellett hosszú ideje foglalkozik környezetvédelemmel és pelikánok mentésével, régi támogatója a Sea Shepherd Conservation Society környezetvédő mozgalomnak, illetve létrehozta saját csoportját, a Pelican Rescue Team-et. 

Lukács Peta gitáros az 1996-os ‘Ki mit tud?’ tehetségkutatón tűnt fel először, majd pár évvel később, 2001-ben megalapította az European Mantra fúziós jazz metal zenekart. 2006-tól Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekarában, a Bikiniben a gitározik, 2013-ban pedig kiadta első, War & Peace című szólólemezét, mellyel Fonogram díjat is nyert. Karrierje során ezzel együtt 8 rangos díjazásban részesült, és már tíz éve Gitármánia Tábor állandó tanítója.

ZOLI BAND SANTA MONICA EURÓPAI TURNÉ:
10.04. Dresden, DE @ Scheune
11.04. Berlin, DE @ Zukunft am Ostkreuz
12.04. Oberhausen, DE @ Kulttempel
13.04. Eindhoven, NL @ Dynamo
14.04. Arnhem, NL @ Willemeen
15.04. Aachen, DE @ Musikbunker
16.04. Bremen, DE @ Club Tower
17.04. Mannheim, DE @ MS Connexion
18.04. Cham, DE @ LA Cham
19.04. Dornbirn, AT @ Schlachthaus
20.04. Budapest, HU @ A38 
25.04. Debrecen, HU @ Roncsbár

Zoli Band: Santa Monica 
(2019 / EDGE Records)

 1. Angels Wings
 2. Death Or Liberty
 3. A Seperate Peace
 4. Santa Monica
 5. Budapest My Love
 6. Hold me
 7. There is a Light That Never Goes Out
 8. Dead Dog
 9. Vampire
 10. Christina
 11. Like a Lady
 12. Kocsmárosné

▶️ Zoli Band Facebook:
www.facebook.com/zolibandofficial/

▶️ EDGE Records Facebook:
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek