Aeon Interjú

(scroll down for English Version)

Végighallgattam az új lemezeteket, majd elolvastam az előzetes ígéreteteket és azt kell, hogy mondjam teljesen igazatok lett. Nagyon változatos, kemény nótákat hallhatunk sok blastbeattel! Hogyan értétek el, mit csináltatok most másként?

Daniel: Ezt éreztük, az előző albumunk, a “Path of Fire” után, ami egy gyors album volt. Vissza akartunk találni a gyökereinkhez, oda, ahol a „Rise to Dominate”-tel abbahagytuk. Úgy gondoltuk, nem túl jó ötlet egy csak gyors számokat tartalmazó albumot készíteni. Nagyobb élményt akartunk nyújtani a hallgatónak. Szóval ez volt a cél. És nem, nem csinálnánk semmit másképp. Ez egy nagyon friss album lett, még számunkra is.

Ronnie Björnström az Empire stúdióban milyen plusz ötletekkel állt elő? Megtaláltátok a közös ördögi hangulatot? 🙂

Daniel: Az album kreatív részét illetően nem voltak újabb ötletek, már minden megvolt a fejünkben a stúdióba lépés előtt. A gyártási részét tekintve azonban rohadt sok ötlete volt a hangszerek hangzásról. Ő tette le a hangszerek alapjait, majd később ő is keverte és masterelte az albumot. Néhány jó kis effekttel is besegített, hogy megfűszerezzük kicsit az albumot. Teljesen elégedettek vagyunk Ronnie munkájával és azt hiszem, ez az egyik legjobban szóló albumunk.

Van néhány death metal vonal, amit sokan másolnak, viszont a tiétek mintha kilógna a sorból. Nekem nagyon egyedi lett az új Aeon mestermű! Szerintem az eddigi legjobb alkotásotok. Miben látod a zenekar fejlődését?

Daniel: Köszi. Nos, azt hiszem, majd meglátjuk mi lesz a következő lépés. A célunk, hogy folyamatosan jó és brutális death metalt csináljunk, olyat, ahogyan mi gondoljuk, hogy a death metalnak szólnia kellene. Nem törekszünk annyira az innovációra dalszerzés közben, inkább a stílus öröksége előtt tisztelgünk, amely szerintem manapság egy kevésbé hatalmasabb irányba halad. Követjük a saját utunkat és reméljük, zenészként és dalszerzőként folyamatosan fejlődünk, hogy egyre jobb albumokat csinálhassunk.

A dobosotok Arttu Malkki visszatért és egy új basszusgitárosotok is lett Marcus Edvardsson személyében. Ez is sok erőt és felfrissülést hozott a csapatnak?

Daniel: Nagy megkönnyebbülés Arttu-t ismét a dobok mögött tudni, mivel Nils (a régi dobosunk) mindig valami fura szarságot csinált, sok bandába játszott, sokat utazott, meg ilyesmi. Nem volt egy túl stabil felállás, és nagyon nehéz volt bármit is betervezni vele a bandával. Szóval mikor Arttu visszatért, végre mind egy városban voltunk és sokkal könnyebb volt dolgozni, összejönni és próbálni. Marcus az előző albumunk, a „Path of Fire” felvétele óta van velünk és nagyszerű basszeros, valamint rendes fickó. Egyikük sem ír számokat a bandának, de persze közreműködnek a hangzásukkal és a nagyszerű hangszeres játékukkal.

Marcus-t bemutatnád honnan is lehet ismerni és miért őt választottátok?

Daniel: Marcus már régóta a banda barátja. Játszik gitáron és énekel is egy Souldrainer nevű bandában. Velük egyébként én is játszottam, gitároztam ott néhány évig. A Sanctification nevű death metal bandából is ismerős lehet, ahol gitározik, de manapság nem túl aktívak.

Ez a negyedik lemezetek és több mint 10 év telt el a megalakulásotok óta, és ti teljesen hűek vagytok a death metalhoz. Sok zenekar próbál különböző core elemekkel vagy elektronikus kütyükkel újítani a műfajban, amivel elbassza az egészet. Mi a véleményed erről? A death metal megszállottságot, azóta csak tovább fokozódott?

Daniel: Nos, ahogy már mondtam nem nagyon tetszik, amerre ez a stílus halad. Szerintem az igazi death metal-t túl sok minden fertőzi. Utálom a deathcore szarságot és a többi fura metál mutációt is. Számomra az igazi death metal úgy szól, mint a régi Deicide, Morbid Angel és a Cannibal Corpse, meg hasonlók. Nemrég olvastam egy metál magazint és valami kibaszott bandáról írtak, akiknek valami 5 szavas nevük volt és már a banda fotóját megnézve tudtam, hogy kurvára utálni fogom ezt a szart. Undorító flanel pólóban voltak, rövid hajjal, amihez valami passzentos favágó szakáll és valami undorító napszemüveg dukált. Ők tuti nem ugyanazon az elképzelésen vannak, mint én és biztos nem olyan zenét játszanak, amit én szeretnék hallgatni. Ki van zárva…

A borítót Necrolord készítette, aki ismét profi munkát végzett. Miket mondtatok neki, hogyan fesse meg a számotokra a megfelelő arculatot?

Daniel: Igazából nem sokat. Szerettük volna, ha egy művész készít egy igazi festményt, amit borítónak felhasználhatunk. Az első szóba jövő ember, Necrolord (Kristian Whalin) volt, akit már ismertünk a korábbi kiváló metál albumborítók miatt. Úgy döntöttünk, felvesszük vele a kapcsolatot. Ismerte a bandát és beleegyezett, hogy dolgozik velünk. Megmutatott egy képet, amit nemrég fejezett be és csak úgy a saját maga szórakoztatására készítette és úgy gondolta, illik az albumhoz. Megnéztük a képet, felajánlotta, hogy ha tetszik, megvehetjük, vagy nekiáll egy másik képnek. Nagyon tetszett a kép és rögtön tudtuk, hogy tökéletesen illik az albumhoz. Szóval végül azt vettük meg. Pokoli egyezés!

Mivel már nem sok van hátra az évből, ezért a jövő évi terveitekre lennék kíváncsi. Mit vártok a lemeztől? Mennyi koncert várható tőletek és hol?

Daniel: Nos, akarunk turnézni az albummal. Egy dán bulin mutatjuk be először az albumot, november 24-én. Januárban aztán lesz egy rövid angol/ír koncertsorozat. Jelenleg ennyit tudok mondani. Próbálunk lekötni több időpontot is, de jelenleg még korai bármiről beszélni. Reméljük, ezúttal többet találkozunk a turné során, mint az előző album idejében. Az idő majd megmondja…

Svédországban manapság melyik stílus a legtrendibb? Ti miket hallgattok legszívesebben?

Daniel: Nem tudom, tényleg… Sok pop és dance zene pörög most Svédországban. Nincs igazán rálátásom arra, mi népszerű és mi nem. Úgysincsenek még a metál közelében sem. Svéd rádiót hallgatni igazi durva dolog. Még a hard rock csatornák elképesztő baromságokkal vannak teli.

Köszönöm a lehetőséget és brutális napokat kívánok a koncerteken!

Daniel: Köszi és reméljük, találkozunk a turnén. Sziasztok!

—————————————–

ENGLISH VERSION:

I’ve listened to your newest album and read your previous pledges about it, and I must say, you were absolutely right! The songs are diverse and rock hard, with a lot of blastbeat! How did you manage to do this, and would you do something different now?

Daniel: We felt that after our previous album “Path of fire” who was mostly a fast paced album. We wanted to find our way back to our roots and where we left of with “Rise to dominate”. We felt that creating an album that only contains fast songs is not a good idea. We wanted to give the listener a much wider experience. So that was what we were aiming for. And no, we would not have done anything in any other way. This albums still feels very fresh even for us.

What kind of additional ideas did Ronnie Björnström come up with in Empire Studios? Have you found your common diabolical atmosphere?

Daniel: As for the terms of creativity with the songs, he did not come up with any additional ideas since we had It all figured out before we entered the studio. But for the production, he had a shitload of ideas for the sound of the instruments. He was the one who dialed in a good foundation for each instrument and later on mixed and mastered the album. He also contributed with some nice FX little here and there that spiced the songs up a bit. We are absolutely pleased with Ronnie’s work and I believe that this is by far the best sounding album we have ever done.

There are several genres of death metal that a lot of people try to copy, but yours is somehow different. To me, this new album is a unique masterpiece, the best so far if I may add. In what ways do you think your band can further develop?

Daniel: Thanks man. Well I think we will have to see what the next step will be. Our goal has always been to create good & brutal death metal in a way that we think real death metal should be done. We are really not trying to be all that innovative when we write music, but rather conduct the legacy of a genre that I personally think is taking turns towards a lesser great destination. We will keep following our path and hopefully progress even more as musicians and songwriters and create another album that is hopefully even better.

Arttu Malkki, your drummer, came back, and you have a new bassist, Marcus Edvardsson. Did this revitalize your crew?

Daniel: To get Arttu back on drums was a big relief for us since Nils (our old drummer) was always doing weird shit, playing in many bands and moving to different countries and whatnot. It was not a very stable situation to say the least and it was really hard to actually plan anything with him in the band. So when Arttu returned we’re all living in the same town and it’s much easier to work as a band when you actually can get together and rehearse etc. Marcus has been around since we recorded our previous album “Path of Fire” and he is a great bass player and a nice dude.  None of them does actually write any music for the band, but contributes to the sound with their good & solid musicianship.

Would you introduce Marcus? Could have we heard about him before, and why did you choose him?

Daniel: Marcus is a friend of the band since way back. He is also playing guitar and singing in a band called Souldrainer. A band that actually I used to play guitars with too for a couple of years. You might also know him from playing guitar in a death metal band called Sanctification, but they don’t seem to be very active nowadays.

More than 10 years have passed since your formation, you’ve released your fourth album and you’re still loyal to death metal. Lots of bands try to innovate with new core elements or electric gadgets, but that just messes everything up. What is your opinion on this? Did your obsession with death metal increase since then?

Daniel: Well, like I said in an earlier answer. I don’t really like the way that this genre is taking. I think real death metal is being run over by a lot of shit. I really hate that death core crap and all those other strange metal mutations, you know. For me, real death metal should sound like the old Deicide, Morbid Angel and Cannibal Corpse and similar. The other day, I was reading some metal magazine and there was this article on a fucking band who had like a five word long band name (why do you want to have that to begin with?!?),  and just by looking at their band photo, i instantly knew how much I would fucking hate this shit. Someone who dresses in an ugly ass flannel shirt, having a short haircut with a matching woodcutter beard and some real ugly glasses is not going to be in the same state of mind as I and being able to create music that I will enjoy. No way, no how…

The cover was made by Necrolord, and is an exceptional piece yet again. What sort of guidance did you give him, so he could create this fitting profile for you?

Daniel: Nothing really. We thought that this time around, we wanted to have a real artist doing a real painting that we could use as an album cover. And the first name that came to our minds when thinking of artists who have done great metal album artwork in the past was Necrolord (Kristian Whålin). We decided to contact him and he was very aware of our band and wanted to work with us. He told us that he actually had just finished a piece of art that he had done for his own pleasure that he thought could suit us and our album well. He sent over a preview of it and offered us to buy it if we liked it, otherwise he would start painting a new painting. But we really loved this piece of art and instantly felt that it would suit our album perfect. So we ended up buying that one. A match made in hell!

Not much is left from this year, so I would like to ask about your future plans. What do you expect from the new album? How many concerts are you planning, and where?

Daniel: Well, we want to do some touring on this album. We will kick this album off with a show in Denmark on November the 24th. And in Januari we will be doing a short headline tour in UK / Ireland. That’s all I can say about touring today. We are working on more dates, but it’s to early to say anything about it yet. Hopefully you will be able to see us on the road far more this time around compared to our previous releases. Time will tell….

Which is the most popular genre in Sweden today? What do you prefer to listen to?

Daniel: I really don’t know… But there is a lot of pop and dance music going on in Sweden. I don’t really have an all that good insight in whats popular or not. It’s not anything near metal anyway. Listening to radio in Sweden is a real pain in the ass. Even the hard rock channels drive you crazy with all it’s suckiness.

Thank you for the opportunity,  and I wish you the most brutal concerts!

Daniel: Thank you, and hopefully we will see you on the road. Cheers!

Daniel / Aeon

WEB:
http://www.aeon666.com
https://www.facebook.com/aeon666
http://www.youtube.com/aeon666com
http://www.myspace.com/aeon666

Kapcsolódó cikkek

AEON – God Ends Here

KMZ

Hot News: Aeon announces new guitarist Ronnie Björnström!

KMZ

Hot News: Aeon launch ‘Still They Pray’ performance demonstration!

KMZ

Hot News: Aeon’s latest album ‘Aeons Black’ to be released on vinyl the 18th/21st of January!

KMZ

Hot News: Swedish Aeon and German Over Your Threshold to go on G/A/S Tour supporting Obscura in March of 2013!

KMZ

Hot News: Aeon – New In-Studio Video Footage Posted

KMZ

Hot News: Aeon – Stream whole of new album ‘Aeon’s Black’ with Terrorizer!

KMZ

Hot News: Aeon – Album Streaming In Its Entirety Courtesy Of Terrorizer Magazine

KMZ

Hot News: Aeon post new song exclusively via MetalSucks!

KMZ

Hot News: Aeon post new in-studio video update via Guitar World!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Aeon premiere new song ‘Still They Pray’ exclusively via German Metal Hammer!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Aeon post first studio report feat. bass and vocal recordings!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Aeon unveil ‘Aeons Black’ lyric video!

KMZ

Hot News: Aeon – Swedish Death Metal Squadron Unveil “Aeons Black” Lyric Video

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Aeon to unleash fourth full-length album ‘Aeons Black’!

KMZ

Hot News: Aeon UK/Ireland headline tour confirmed with support from Dyscarnate and Ageless Oblivion!

KMZ

Aeon Interjú

Dr. Feelgood

AEON – Path Of Fire

Dr. Feelgood

AEON – Rise To Dominate

conatgion

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár