Interjúk

Akela Interjú

Az interjú kérdésekre Főnök válaszolt:

Sajnos megint egy szomorú esemény következett be, mivel hogy feloszlottatok. Mesélnél egy kicsit az okairól és hogy mivel is fogjátok tölteni az időt, ki milyen más zenekarban fog szerepelni?

Nem oszlottunk fel! Még nem döglöttünk meg! 2007 okt. 31-én búcsúkoncertet tartottunk, mely főleg a zenésztársaktól, és a bandában demokrácia néven uralkodó fejetlenségnek szól(t). Részemről majd Akelát fogok csinálni, ha találok olyan társakat akik dolgozak is: nótákat írnak, eljönnek a próbára, stúdióba, fotózásra, klipforgatásra, stb. Addig az Omen együttesben vendégeskedem, mivel már most hiányzik a bulizás.

“Fattyúdal” címmel megjelent az utolsó albumotok, amin 7 új dal is szerepel és különböző bandák, ami a régebbi és új zenekaraitok. Plusz a legvégén tisztelgés Daczi Zsolt emlékére. Kicsit beszélnél az albumról, mit is kell tudnunk róla?

2007-re két albumot igértünk a közönégünknek. A 13. albumot eleve nem tejes Akela-lemeznek szántam, mivel állatira babonás vagyok. + vagyok győződve arról, hogy a tizenhármas szerencsétlen szám. Tehát innen jött az a elképzelés, hogy minden tag egyéb (korszakban, zenekarban, stilusban,… megfogant) szerencsétlenkedését, szerencsétlen próbálkozásák, szerencsétlen fogadtatását szerencsétlen körülmények között – szerencsétlen emléket állítsunk. Ehhez társult mostoha testvérünk (Retek) Fattyúdal szóvicce. Akkor még ő se gondolhatta, hogy ez többek között az ő hattyúdala is lesz e zenekarban. De az igazi szerencsétlenség: Daczi Zsolt távozása az élők sorából…ez igazi csapás! erről nemis lehet mit írni, azt a fájdalmat, amit érzek elvesztése miatt ugyse tudnám szavakba önteni.

Ugye egyszer már feloszlottatok, most már véglegesnek tekinthető ez a döntés vagy esetleg ha megint éreztek annyi energiát magatokban, akkor újra össze álltok?

Semmi sem örök, semmi sem végleges! Igen.

Hogy érzed mennyire sikerültek jól az új dalok? Melyiket tartjod a legjobbnak és melyik albumhoz tudnád legjobban hasonlítani?

Jól sikerűltek. Kedvencem a Fattyú-, a Lusta- és a Rablódal.

A legutolsó “Feneketlen dal”-ról beszélnél egy kicsit bővebben, mert ha jól tudom ez a legértékesebb számok közé tartozik a lemezen.

Nem tudom: mitől ez a legértékesebb? Hosszú hónapok könyörgése után sem kaptam új nótákat, amikre szöveget írhatnék. Rákényszerültem, hogy magam írjam meg a zenét is.

Hogy sikerült a búcsúkoncert? Milyen volt utoljára az Akelával fellépni?

Jól. Nem utoljára léptem fel az Akelával!

Az Akela életrajza egészen 1990-ig visszanyúlik. Melyik időszakot neveznéd a legsikeresebbnek és melyik volt az a lemez amelyiket a legjobbnak tartod?

Legsikeresebb időszak: 1993-95, legjobb lemez: Farkastörvények, Fekete Birka és mindig a legutóbbi aktuálisan megjelent album.

Terveztek később még valamilyen Best of lemezt vagy koncert kiadványt, mert gondolom az évek alatt összegyűlt egy-két felvétel és lenne miből válogatni?

Nem.

Elég nagy rajongótáborotok alakult ki az évek során, és most gondolom sokan el is szomorodtak a feloszlásotok miatt. Mit tudtok ígérni és mit üzentek nekik, hogy ne törjenek le annyira?

Semmit.

Köszönöm az interjút, minden jót!

Viszont!

Készítette: NorthWar
Web: http://www.akela.hu/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek