Interjúk

Alluvial interjú

A kérdésekre Kevin Muller válaszolt!

Magyarországról hívlak és azt hiszem muszáj vagyok népszerűsíteni a zenéteket, mert sokkal nagyobb figyelmet érdemeltek, mint eddig! Hogyan alakult az Alluvial, mi hozta össze a bandát? Mi a közös bennetek?

3 éve kezdődött minden. Wes megkeresett engem és elkezdtünk azon gondolkozni, hogy mit szeretnénk csinálni, mit tudnánk kihozni egymásból és a céljainkból, és most itt vagyunk. Remek csapatott állított össze Wes. Gondolkoztunk más tagokon is, de végül Tim és Matt mellett maradtunk. Őrültség, hogy csak előző év közepe óta kezdtük a felvételeket, és az idei év elején fejeztük be. Őszintén a legközösebb tulajdonságunk, hogy hasonló zenekari neveltetésünk van. Mind átestünk azokon a turnézós és tagcserés nehézségeken, szóval most mind egy olyan gondolkodásmódon vagyunk, ami biztosítja a banda stabil és kényelmes légkörét. Nagyon pozitívak vagyunk, majdnem minden nap beszélünk. Valamint mindenkinek van egy plusz profizmusa, amivel részt vállal a banda haladásába. Én a promóciókat, az online videókat és vágásukat intézem, Tim és Wes az audio osztályunk, Matt pedig videó és filmkészítő. Elképesztő és erős csapatot alkotunk szerintem.

USA tőlünk nagyon távol van, ezért egy kicsit nehezebb elképzelni az ottani metál életet. Jelenleg mi a trendi arrafelé? Ti melyik úton kezdtetek el járni?

Nehéz megmondani, hogy mennyire térhet el a ti trendjeitektől. Amennyire messze vagyunk nektek, ti ugyanolyan messze vagytok. Folyamatosan próbálok új bandákat megismerni és hallgatni, és ahogy észrevettem a modern metál vonal elég erős. Inkább death metálosnak tartom magam, de manapság ilyen bandák mellett, hogy Gojira, és Meshuggah, ez a modern metál hangzás releváns tud maradni, és sok banda próbálja meg kialakítani a saját hangzását ezeken a kereteken belül. Ezt mondanám most trendinek.

Sokat tudtok zenélni? Megfelelő a próbatermetek? Mik az elvárásaitok?

Az a baj a próbatermekkel, hogy nehéz megfelelőt találni. Főleg mi az Alluvial-al, mi mind más-más államban élünk, szóval ha valaha is próbálnánk, akkor csak Wes-nél találkoznánk Georgia-ban. Ott van a banda főhadiszállása mondhatni. Van egy másik bandám is, The Merciless Concept, velük egy államban élek, és egy haverunk házában próbálunk. Az Alluvial-al még nincs szükségünk hivatott próbateremre, ameddig nem megyünk nagyobb turnékra. Egyelőre ennyi elég.

Én úgy látom, hogy elég gyorsan sikerült összehozni az első „The Deep Longing for Annihilation” kiadványt. Kiadó nélkül jelent meg! Mit sikerült így elérni? Mit mondanál a debütálásról?

Az az album néhány éve jött ki, akkor még nem voltam tag. Akkoriban egy instrumentális 3 tagú banda volt, és közülük már csak Wes maradt meg. Akkor keresett meg és adtuk ki a ,,Sarcoma”-t a Nuclear Blast-tal. Azóta úgy tűnik elég jól állunk, nem igazán tudok az előzményekről beszélni.

Azóta már meg is jelent az új „Sarcoma” albumotok. A 10 dal mennyire nevezhető technikás vagy kísérletező Death Metálnak?

Szerintem az album bája, hogy minden számon kicsit más. Vannak olyan számaink, amik groove-osak, black metálosak aztán thrash metálosak, még technical death metálról is beszélhetünk. Szóval számonként majdnem mindenből vannak elemek, mondhatni így is terveztük, mert sok területről inspirálódtunk. Nem akarok sarokba szorulni, vagy egy műfajba például. Wes tiszta énekeket is tol, én meg a kemény üvöltéseket, szóval próbáljuk variálni egy albumon belül is. Ez felszabadít minket, hogy később azt játszhassunk, amit szeretnénk.

Aki ismerte az első kiadványt az most milyen plusz értékeket kap a „Sarcoma” albumtól?

Azoknak, akik az első album miatt követnek minket, tettünk egy újabb instrumentális számot erre az albumra is. Szerintem az emberek egész jól viselik, hogy már nem csak hangszereket hallanak, és jó érzés kitörni ebből a bandaformából. Nem sokan akarják, hogy visszatérjünk az első albumhoz. Wes pedig ontja magából a technikás riffjeit, amit megértünk, hogy kár lenne ha elveszne a szószban, de szerencsére ez nem történik meg.

Hogyan állt össze az album? Gondolok itt a dalírásra, felvételekre, keverésre stb, ami fontos kérlek mondd el!

Ezt most meg kell adnom Wes-nek. Tényleg ő tette össze az album nagyját, szövegileg és tematikailag. Segítettem pár apró produceri döntésben, de az egész album munkafolyamata nagyon jól lett megszervezve. Mivel a pandémia és más személyes nehézség is leterhelt a munkálatok alatt, nagy megkönnyebbülés volt, hogy elkészültünk vele. Még egyszer köszönjük John Douglass-nek és Jeff Dunne-nak, nem is kérhettünk volna jobb végeredményt.

Miben lehet érdekes az Alluvial zenéje ebben a zenei dömpingben? Hallgassák meg és meg fogja győzni őket, vagy mit mondanál?

Nagyon remélem, hogy elég egy esély, hogy tetszünk valakinek. Az utóbbi 2 hétben adtuk ki, és már születtek YouTube-on és más platformokon is értékelések, és pár cikk azt is rebezsgeti, hogy jelölt az év albuma címre. Hogyha ez igaz, akkor ezzel a hozzáállással hallgassátok meg, mert mindenkinek nagyon sok minden van benne. Sok technikás blast beat és death metál, jazz elemek is, egy kis swing, kis erőszak, kis könnyű ének. És az a kedvencem, hogy megkérdezem az embereket, hogy melyik a kedvenc számuk, mert ez sokat elárul arról, hogy milyen stílus tetszik nekik. Az egyik számunk: ,,Exponent”, ami egy keményebb szám, amit nagyon várok már, hogy élőbe egy fesztiválon játszhassunk, mert látni akarom a közönség reakcióját ahogy kitörnek rá. Aztán a ,,Sarcoma” című számunk is elég kemény, de a ,,Sleepers Become Giants”, egy olyan szám, ahogy West fogalmazott: ,,egy Nirvana szám, csak metálos hangzással”. A stílusa és a felépítése miatt. Nagyon sok van benne srácok, csekkoljátok: ,,Sarcoma – Nuclear Blast Records”.

Mi a legfontosabb manapság egy metál zenekarnak? Sok album eladás, vagy sok koncert vagy rengeteg like és pozitív visszhangok?

Szerintem a mentális egészség. Biztosra menni, hogy minden bandatársadat tiszteled és oda-vissza, és hogy jó csapatod legyen. Ha ez megvan, akkor a többi majd jön a maga módján, csak tudni kell felelősséget vállalni a saját dolgaidért, és tudni, hogy mi visz előre. Szerintem az olyan dolgok, mint album eladás, koncertek és lájkok egyszerre ugyan olyan fontosak. Az a fontos, hogy egyensúlyban legyenek, mert ha sok lemezt adsz el, akkor úgy tudsz menedzserekkel beszélni és stb… A közösségi média jelenléted pedig az emberek fejében tart téged, és hogy mit csinálsz, szóval hogyha meghirdetnek egy turnét, a te neved bekerül a kalapba. Vagy nem is igazán jelenlétnek mondanám, de minél inkább szereznek rólad tudomást az emberek. Szerintem egy egészséges és vicces kommunikáció a bandán belül a kulcsa mindennek.

Tudsz mondani valami érdekeset, ami megtörtént a zenekar életében, valami sztori beugrik hirtelen?

Csak annyi érdekes történt még velem, hogy kirepültem stúdiózni. A zenevideó mondjuk nagyon vicces volt, a ,,40 Stories”-nak vettünk fel egy videót egy alpaka farmon Georgia-ban. Az elég érdekes volt, megkergetett pár pulyka, ez egy vicces sztori, de semmi őrületes. Nem sérült meg senki és semmi. Habár azt kívánom bárcsak megsérültem volna, hogy beszélhessek róla.

A folytatást hogyan képzeled el? Mennyire tettétek magasra a mércét?

Persze azt szeretném, hogy a csúcsra kerüljünk, de ha ez nem történik meg, akkor nem fogok elkeseredni miatta. Még mindig azon lovagolok, hogy hogy tudtunk idáig eljutni. Mert eredetileg saját magunk akartuk kiadni a lemezt, aztán beszélgettünk egymás közt, hogy mi lenne a legjobb lépés, aztán a Nuclear Blast-hoz szerződtünk, és hirtelen premierezett minket a Liquid Metal. Ezek a mérföldkövek csak úgy megtörténtek körülöttünk, és még mindig ívelünk felfele. Olyan turné meghívásaink vannak, amikre mi is csak annyit tudunk mondani, hogy: na, hát ez nagyon király lenne. Inkább csak fenntartom a pozitív energiámat, és meglátjuk meddig tart.

Köszi a válaszokat. Mit üzensz a rajongóknak?

Azt üzenem a rajongóinknak, hogy: maradjatok, sokkal több minden lesz, ez még csak a kezdet. Mellékesen, Twitch-en is aktív szoktam lenni, ott meg tudtok találni, twitch.tv/kevmuller. Énekelgetek, és majd amikor a srácokkal végre találkozunk azt is streamelni fogom élőben. Még Wes-et is ráveszem, hogy ő is kezdje el. Kövessetek be itt is minket, és a többi szokásos felületen, Instagram, Facebook, Twitter. Maradjatok pozitívak, történnek még jó dolgok!

Angol nyelven elérhető itt: https://kronosmortusnews.com/2021/06/15/alluvial-interview/

Készült. 2021. június 11.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek