Anihilated Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Si Cobb válaszolt.

Üdvözöllek benneteket webzine-ünk nevében. Amennyire én tudom, ez az első interjútok magyarországi metal orgánumnak, legyen az írott (nyomtatott) vagy online, igaz?

Üdv, Si vagyok, az Annihilated énekese és basszerosa. Igen, úgy tudom ez az első magyar interjú és nagyon örülök, hogy sor került rá!!

Prospex néven alakultatok 1981-ben, emlékszel még arra, hogyan jöttetek össze? Mindnyájatoknak ez volt a legelső zenekar?

Én 1982-ben csatlakoztam, mikor a banda már Annihilated néven futott, 14 éves voltam és ez volt az első bandám. A többiek akkorra játszottak már néhány másik bandában, de az Annihiliated-ig nem volt semmi komoly.

Mikor változtattátok meg a csapat nevét Anihilatedre? Prospex-ként készítettetek felvételeket?

1982-ben, Prospex néven nem csináltunk felvételeket.

A Sacrilege és az Onslaught is a metal felé fordult, mint ahogy ti is, minek, kinek a hatására mozdultatok el a metal felé? Kik voltak rátok a legnagyobb hatással?

Mikor csatlakoztam, az Annihilated tiszta punk rock volt. Én sokkal jobban kedveltem a Motörheadet, Iron Maident és a Black Sabbathot. Ezek a hatások lassan bekúsztak a zenénkbe. Aztán csatlakozott Mark is, akinek hasonló ízlése volt, így a metál hatás eléggé megkérdőjelezhetetlen lett. Természetes fejlődés volt. Master, Mettalica, Slayer, Morbid Angel és Venom demókat szereztem és belemélyedtem. A legnagyobb hatások akkoriban a Motörhead és a Venom voltak.

A ’80-as években három anyagot jelentettetek meg, a Will Evil Win? Splitet valamint a Created In Hate illetve The Ultimate Destruction korongokat. Hogyan foglalnád össze ezeket a lemezeket?

Az evil will winen egy szám volt, az „Inferno”, ez volt az első Peaceville records kiadvány. A Created in Hate-t nagyon kevés pénzből hoztuk össze egy olyan stúdióban, amely sosem látott még metál bandát. Az album nyers és csiszolatlan, de benne vannak a brutális pillanatok. Kaptunk néhány építő jellegű kritikát, melyeket megfogadtunk. Az Ultimate Desecration-t már több pénzből csináltuk, és több időnk is volt rá, valamint tapasztalt producerrel dolgozhattunk. Összességében nagyszerű album volt, viszont a piac elég telített volt, amit meg is szenvedett az album.

Mikor és miért oszlottatok fel? Mivel foglalkoztatok ez idő alatt illetve kapcsolatban maradtatok egymással?

Az Ultimate Desecration után eléggé háttérbe szorultunk és 1990-ben úgy döntöttünk, feloszlunk. Kapcsolatban maradtunk, Mark és Bod játszottak néhány bandában, amíg Mark felhagyott a zenéléssel. Bod tovább játszott az Annihilated újjáalakulásáig. Alapítottam egy bandát a Cradle of Filth eredeti basszerosával Robyn Eaglestone-nal, de a turné elvárásai nagynak bizonyultak, ezért ismét nem játszottam rendesen 2007-ig.

Tavalyelőtt a brazil Marquee Records The Black Box set címen újra megjelentette a Created In Hate-et és a The Ultimate Desecrationt, (valamint a japán In Crust We Trash a Path To Destructiont a Speedwell demóval és koncertfelvételekkel kiegészítve) ezeket akár az újrakezdésetek előzményeinek is tekinthetjük? Motiválták visszatéréseteket ezek a kiadványok? Hogyan jöttek létre egyáltalán ezek az újrakiadások? Folyamatos igény mutatkozott az Anihilated iránt?

Az újrakiadáskor nem döntöttük még el, hogy újjáalakulunk-e, de beszélgettünk róla, de a sok pozitív visszajelzés és a rajongók üzenetei a MySpace-n mind motiválóan hatott ránk. Marquee felvette velünk a kapcsolatot és megkérdezte, megcsinálhatnák-e az újrakiadást. Úgy érezték, hogy az albumok mérföldkövek voltak Anglia thrash történelmében és újramasterelten és egy kis ráncfelvarrást követően beleegyeztünk a korlátozott számú kiadásba.

Mikor döntöttétek el, hogy folytatjátok az Anihilatedet? Lee Hittman bőgős miért nem vett részt a visszatérésben? Mi van vele manapság?

2008-ban Mark, Bod és én úgy döntöttünk összeülünk és megnézzük mi a helyzet. Lee Hittman 1990-ben felhagyott a zenéléssel és nem is igazán érdekelte az újjáalakulás. 1990 óta postásként dolgozott és azóta sem vette fel a basszusgitárját.

A tavaly megjelent Scorched Earth Policy-t a német Killer Metal Records adta ki, hogyan kerültetek Jens Häfnerhez? Több lemezre szóló megállapodást írtatok alá?

Kiadó keresés előtt felvettük az albumot, megvolt a borító, és minden finomítás. Biztosak voltunk, hogy találunk egy kiadót, akit érdekel az album, a Killer Metal-t pedig egy régi barátunk javasolta. Beszéltünk Jens-szel, aki egy briliáns fickó és leszerződtünk vele a Scorched Earth Policy kiadását illetően. Csak erre az egy albumra írtunk alá, nem akartunk nyomás alá kerülni, hogy egy másik albumot is kelljen írni, ha nem akarjuk. És Jens-t sem akartuk elkötelezni, mert lehet, hogy ő sem akarta volna 🙂 Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen nagyszerű kiadó családjába tartozhatunk, mint a Killer Metal.

Mikor, mennyi idő alatt állt össze a lemez? Mikor kezdtetek el dolgozni az új dalokon? Hogyan zajlottak a felvételek?

A végleges verzió 2009. szeptemberében készült el. 10 nap alatt vettük fel egy tőlünk néhány órára fekvő stúdióban, a gyártást pedig Mark intézte az otthoni stúdiójában. A felvételeket nagyon élveztük. A stúdióban aludtunk, együtt ettünk, ittunk és horkoltunk.

Rettentő intenzív, riffgazdag thrasht rejt az album, melyen egy bizonyos, a thrash stílust alapvetően meghatározó kaliforniai csapat (Slayer) hatása markánsan tetten érhető, mi erről a véleményed?

Olyan hangzást akartunk elérni, ami mi vagyunk. Az előző albumokat úgy vettük fel, hogy már régóta nem hallgattunk Slayert, de a hardcore punk gyökereink megalapozták az agresszív hangzást, ami a Slayer számokban is hallható. De megtisztelő, hogy ilyen legendás thrash bandához hasonlítasz minket. Viszont semmiképp sem egy Slayer klónként tekintünk magunkra, mivel a zenénk teljesen más hangulatot hordoz, és megvan a saját arculatunk és filozófiánk.

Véleményem szerint egy korrekt visszatérés volt, simán odailleszthető a tavalyi Heathen és Forbidden albumok mellé, a rajongóitok (és ti magatok is) elégedettek voltak a koronggal? Milyen visszajelzéseket kaptatok rá?

Köszönjük. Nagyon elégedettek vagyunk az albummal, és kitűnő kritikákat kapott, valamint kinevezték 2010 Thrash albumának, az év visszatérő albumának és sok más pozitív kommentet is kapott. Szóval a rajongók nagy többségének tetszett a CD.

Mi a különbség illetve a hasonlóság a jelenlegi és a „régi” Anihilated között?

A különbség, hogy sokkal nyersebb és brutálisabb. Másképpen játszok, mint Lee Hittman. Vastagabb hangzást használok és főként akkordokat pengetek. Todd, aki átvette a helyemet gitár poszton sokkal tehetségesebb zenész és a szólói nagyszerűek. Mind fejlődtünk, sokkal figyelmesebbek vagyunk dalszerzés közben. Próbáljuk megtartani azokat az elemeket, melyek a ’80-as években megvoltak.

Jövőbeni terveitekről mit tudsz mondani? Mit várhatunk a csapattól a közel jövőben?

Játszunk Franciaországban, Hollandiában és Németországban, majd visszatértünk Angliába felvenni a következő albumot. Nagyjából minden készen áll és a saját stúdióban fogunk dolgozni. Aztán keresünk egy kiadót. Az új album minden tekintetben Annihilated lesz, de raktunk bele néhány meglepetést és csavart, több brutalitással. Inkább az élményre koncentráltunk, mint hogy csak egy új albumot adjunk ki. Izgalmas, brutális és intenzív.

Köszönöm szépen az interjút és további sok sikert kívánok!

Köszönjük és reméljük, találkozunk Magyarországon!

—————————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Si Cobb.

Welcome from Kronos Mortus. As far as i know this is your first interview for a Hungarian metal media. Am I right?

Hi this is Si, Vocals and Bass in Anihilated. Yes as far as I know it is the first Hungarian interview and I am really happy to be doing it!!

You formed in 1981 on the name of Prospex, do you remember how did you get together? That was the first band to all of you?

Personally I joined in 1982 and the band was already known as Anihilated, I was still 14 years old and this was my first band. The other guys in it at the time had played in a couple on bands but nothing serious until Anihilated.

When did you change name to Anihilated? Did you do recordings as Prospex?

1982, we never recorded under the name of Prospex

Sacrilege and Onslaught too have turned to metal, and you too. What inspired you to move towards metal? Which bands inspired you the most?

When I joined Anihilated the music was purely Punk rock. I was very much more into Motorhead, Iron Maiden and Black Sabbath. This influence began to slowly creep into the music. When Mark joined he had very similar tastes to me and the metal influence really started to shine through. It was a natural progression really for us. I was getting Master, metallica, Slayer, Morbid Angel and Venom demo’s and really getting into it. probably my biggest personal influences in those early days were Motorhead and Venom.

You came out with three stuffs in the ‘80s, Will Evil Win?, Created in Hate and The Ultimate Destruction. How would you summarize these albums?

We had one track, “inferno” on will evil win, it was the first ever peaceville records release. Created in Hate was recorded on a very low budget in a studio that had never even seen a metal band before..still the album as raw and unpolished as it is, kind of captured a brutal moment and was well received by everyone on the whole, however we did get some constructive criticism which we listened to. Ultimate Desecration had a bigger budget, more time and had an experienced producer. On the whole it was a great album at the time but was swamped by the uk’s obsession with american acts\the market was saturated and the album suffered for it.

When and why did you break up? What did you do during the hiatus? You stayed in touch?

Following the release of the ultimate desecration we were badly let down by certain people and we decided to break up in 1990. We remained in touch on and off during the following years. Mark and Bod played together in a couple of bands until Mark gave up playing. Bod carried on in bands until Anihilated reformed. I formed a band with original cradle of filth bassist Robyn Eaglestone but his tour commitments proved too much and I didn’t play properly again until 2007.

Two years ago the Brazilian Marquee Records re-released Created In Hate and The Ultimate Destruction (plus the Japanese In Crust We Trash). Could we think of these as the precursors of your returning? Were you motivated by these releases? Why the label did re-release these albums after all? Are those become goods in short supply?

We hadn’t decided to reform when the deal was thrashed out for the re-releases but it did get us talking and I guess the positive response to the idea of getting them back out there and the massive reaction from fans on our myspace page really motivated us to give it a go and see what happened. Marquee contacted us and asked if they could do the rereleases, they felt that the two albums were landmarks in UK thrash history and with a remastering and editing brush up and some extra live tracks on them we were proud to allow a very limited edition run of 1000 each.

When did you decide upon continuing Anihiliate? Why did Lee Hittman refused joining? What does he do recently?

In 2008 Bod Mark and me decided to have a couple of get together and see what happened. Lee Hittman had given up playing ion 1990 and was not really interested in any kind of reunion. He has worked as a Postman since 1990 and never picked up a bass since then.

Last year’s Scorched Earth Policy was released by the German Killer Metal Records, how did you end up at Jens Häfner? Did you signed for more than one album?

We recorded the album and had the artwork etc all finalised before we actually signed for anyone, we were confident that we would find a company that would be interested in the album and Killer Metal were recommended to us by an old friend. We spoke with Jens who we found to be a brilliant guy and signed for the release of Scorched Earth Policy. We signed for this album only, we didn’t want the pressure of having to write another album if we didn’t feel like it. We also did not want to make Jens commit to more than one album..after all he might not have wanted to either 🙂 But we are proud to be part of the great label that Killer Metal is.

How long time did it take to finish the album? When did you start working on it and what was the recording session like?

We started work on it from our first jam session and completed it in September 2009. We recorded it in ten days at a studio a few hours from our homes and then Mark produced it using our own studio. The sessions were great fun and we enjoyed all of it. we slept at the studio and all ate together, drank together and snored together so it was a very united session.

The album is quite intensive and full of trash riffs and I’m quite sure to feel the Californian Slayer effects on it. What’s your opinion about this?

We never set out to sound like anyone but ourselves. The latest album was written at a time when none of us had listened to slayer for several years but I guess that our hardcore punk roots lend themselves to a particular sound and our fury and aggression an these influences can also can be heard in some slayer tracks. I guess if you are going to be compared to someone it may as well be the ultimate thrash band so in that way it is quite an honour. However we definately do not see ourselves as Slayer clones as we offer a very different edge and feeling behind our music our image and philosophy.

In my opinion this comeback was awesome, the album is as good as last year’s Heathen and Forbidden albums. Are you and the fans satisfied with the album? What feedbacks have you received so far?

Many thanks for that. We were very happy with the album, it has had some brilliant reviews being called The thrash metal album of 2010, the comeback album of the year and many other really positive comments have been made. Obviously it is not to everyone’s personal taste but the vast majority of fans have really liked the CD.

What are the differences or similarities between the “old” and new Anihilated?

The differences are that we have looked to strip things down and get more brutal. My bass playing is very different to Lee Hittman. I use a much thicker sound and basically play chords for the majority of the songs and Todd who has taken my old spot on guitar is a far more talented and accomplished musician than I ever will be his solo work has added a more polished feel. All of us have improved in ability and patience so we craft our songs carefully.
But we still have tried to retain an element of what set us apart in the 80’s.

What about the future plans? What to expect from you?

We are playing a few European dates in France, Holland and Germany then we return to the UK and start recording the next album. It is nearly all written and we wil be using our own studio so the project will be entirely in house. We will then look to see who wants to release it. The new album is definately an Anihilated recording but be prepared for some surprises and some shocks, we have cranked up the brutality and concentrated on creating an experience rather than simply an album..it’s going to be exciting, creepy, brutal and intense to listen to

Thanks a lot for the interview, I wish you all the best!

Many thanks to you keep it metal and stay in touch we hope to see you guys really son in Hungary

WEB: http://www.anihilated.com/

Kapcsolódó cikkek

ANIHILATED – Scorched Earth Policy

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár