Annihilationmancer Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Bruno Masulli válaszolt.

Üdvözletem srácok Magyarországról a KME nevében. Meglepődtem, hogy egy régi zenekarhoz van szerencsém, hiszen 1994-ben alakultatok. Kérlek meséljétek el, hogyan kezdődött a banda története? Kinek, minek a hatására ragadtatok hangszert a kezetekbe? Ismertétek-e egymást már korábban? Mindnyájatoknak az Annihilationmancer volt az első zenekara?

Sziasztok, igen, a bandát 1995 alapítottuk én és a többi régi tag. Már csak én maradtam az eredeti tagokból és igen, az Annihilationmancer az első bandám. Mindig imádtam a bay area trash-t és az első számaimat is ez ihlette. Megadeth, Metallica, Annihilator, Slayer stb. Megírtam az első számokat és azonnal alapítottam is egy bandát.

Hogyan jött a név? Kitől származik és mit jelent?

Egy szokatlan nevet akartam a bandának. Tetszett az Annihilation szó és hozzáraktam még egyet, ebből lett az Annihilationmancer. Egyébként van jelentése, egy cinikus és metaforikus figura, a jó és a rosszon túl. Az emberiség komplex fejlődése. Kapcsolódik a „Vérző Béke” szimbólumhoz is. Az örök emberi paradoxon.

Már a kezdet kezdetén is progresszív zenekarként kezdtétek el pályafutásotokat vagy lépésről lépésre jutottatok el odáig?

A banda thrash metálként indult és kezdetben durva és fejletlen volt a hangzás. Fiatal voltam, de igazi thrasher, mindig szerettem a szokatlan időket és a változásokat. Az első számok sokkal agresszívabbak voltak, de nem a megszokott thrash metal vonalon mozogtak. A fejlődés természetes és fontos volt.

1998-ban Angelo elhagyta a zenekart? Melyek voltak Angelo távozásának okai?

Személyes okok miatt távozott.

Első demótokat 1999-ben jelentettétek meg Unpunished Massacre Messiah címmel és ketten vettétek fel Bruno Masulli és Marco Tufari. Kérlek beszéljél nekünk erről a felvételről?

Ez volt az első hivatalos kiadvány. Én vettem fel az éneket, gitárt és a basszus részeket. Az Unpunished Massacre képviseli a régi Annihilationmancer hangzást. A Megadeth (Rust in Peace) volt az egyik fő hatás. A demo fontos volt, hogy meghalljuk a hibákat és jó tapasztalat is volt. Koncerten a régi számokat is játsszuk, nagyon jól szólnak!

A demo megjelenése után nem sokkal csatlakozott hozzátok Luca Coppola basszusgitáros. Hogyan találtatok rá? Rajta kívül mást is meghallgattatok? Mit kell tudnunk Luca zenei múltjáról?

Luca előtt sok basszerost kipróbáltam, de senki sem jött be igazán az Annihilationmancernél. Sok meghallgatás után, Luca-ra egy apróhirdetésben találtam rá. Ugyanazon az egyetemen tanult, elolvasta a hirdetést és felhívott telefonon. Teljesen más zenészek vagyunk, de a közös pontok szerencsére a death és thrash metál bandák és zenék szeretete. Játszott egy prog. death bandában, de sajnos ez a banda feloszlott.

2001-ben kiszállt Marco Tufari, utódját Lino Mazzola-t pedig csak 2004-ben találtátok meg. Hogyan foglalnátok össze ezt a három évet? Leálltatok ez idő alatt vagy folyamatosan írtátok a dalokat?

Sajnos az Annihilationmancer útja elég szaggatott, ami nem túl jó egy bandának, a dobosunk nagyon rosszkor lépett le, az Annihilationmancer épp jó úton haladt. Szóval személyes okok miatt, itthagyta a bandát, ránk pedig egy hosszú inaktív időszak várt. Lino Mazzola 2006-ban lépett be a bandába. Campania körül játszottunk az album előtt. Ha nincs ez a tag probléma, mára már lehet, hogy három albumot is kiadtunk volna.

Tavalyelőtt egy háromszámos promót adtatok ki, ezt a felvételt kiadó keresés céljából rögzítettétek? Mely kiadóknak küldtétek el a promót és melyek mutattak érdeklődést a zenekar iránt?

Igen, a promot és az album előzetest 2009-ben adtuk ki, hogy kiadót találjunk. Elküldtük pár kiadónak az anyagot, de a Pure underground kiadót kivéve senkit sem érdekelt.

Ezen a felvételen egy új dobos játszott Andrea Cannata személyében, miért került sor újabb tagcserére? A tagcserék hogyan érintették a zenekar fejlődését? Ennek (is) köszönhető, hogy debütáló lemezetek csak tavaly jelent meg?

A dob felvételek során problémáink akadtak Linoval, túl sok nézeteltérésünk akadt, ezért jobbnak láttuk megválni tőle és még több időt vesztettünk. Szerettünk volna egy profi dobost, aztán rátaláltunk Andrea-ra.

Mikor álltatok neki az anyag megírásának? Hogyan születtek a dalok? Hol és mennyi idő alatt sikerült a korongot rögzíteni?

A „The Involution Philosophy”-t 2001/2002-ben kezdtem el írni, felvettem két demot és zenészeket kerestem.

Érzésem szerint a Death hatása tagadhatatlan (Human lemez és újabbak), erről mit gondolsz?

Egyetértek, a Death az egyik fő hatás az Annihilationmancernél. A Symbolic és a Sound of Perseverance albumok nagyszerűek.

Engem alaposan megleptetek az anyaggal, az utóbbi évek egyik legjobb progresszív metal lemeze a The Involution Philosophy, melynek egyik legfőbb erénye, hogy fogós, követhetőek a dalok, nem gabalyodtatok bele a húrokba, mit gondolsz erről?

Köszönöm a dicséretet, de csak annyit mondhatok, őszinte zenét játszunk. A számokat illetően jók a meglátásaid! A technika maga még nem kényszerít arra, hogy unalmas gyakorlatokat játssz, mi pedig mindig akartunk egy kis spontaneitást csempészni a zenénkbe, aki meghallgatta a „The Involution Philosophy-t” az érti, a többiek nem. Aki nem érzi ezt, az vagy nagyon más zenéket hallgat, vagy nagyon analitikusan hallgatja azt. Türelem!

A címről és a szövegekről mit kell tudnunk? Kérlek mondjál el minden lényegeset a lemezről!

Antimateria/Etereo: az emberi erőről szól. A végtelen határokról és célokról, és hogy gyakran hiszünk a felületes célokban és alulértékeljük azt, hogy nem értünk meg mindent azonnal.

The Involution Philosophy: az emberi fejlődésről szól, mely önpusztításba vezet. A technológia és az ember fejlődik, miközben egy elkorcsosodási folyamat kezdődik. Kapitalista harcok, ösztönszerű hitek, hatalmi játékok vannak az előtérben. Minden változik, mégis minden ugyanaz marad, mint a visszafejlődés perverz fejlődése.

Apolide: a föld nélküli emberekről szól, a gazdasági érdekek vagy a gyűlölet elpusztítja jogaikat. Olyan ember fájdalmáról írok, akitől megtagadják a jogot, hogy egyéniséget szerezzen magának. Ezt a számot a kurdoknak és palesztinoknak ajánlom, akik a saját jogaikért és becsületükért harcolnak.

Impoverishment God Existence: az emberiség bukásáról szól. Ember és Isten bukásáról. Ez a szám az „Unpunished Massacre” demoról van.

Corner Of The Answers: egy nehéz tinédzser korszakot ír le. A félreértések és kirekesztések kockázatait és következményeit.

Reflected in Her Life: az édesanyámnak íródott. 2000-ben halt meg egy kórházban.

Mind Surrounds…: az emberi félelemről szól. Irányítanunk kell az elménkkel a félelmet. Nem pedig fordítva.

A korai évekhez képest, mennyit fejlődtetek szerinted?

Ez egy kiváló kérdés. Az áldozatok és a tapasztalat meghozza gyümölcsét. Néha visszagondolok, milyen volt 15 évvel ezelőtt és azt látom, hogy legalább 30 év telt el. Rengeteg fejlődést érzek. Annyi évnyi tapasztalat és kitartás, düh és szenvedély formált engem. A leckéknek viszont még koránt sincs vége.

Milyen fogadtatásban részesült a korong?

Fontos és javarészt pozitív kritikákat és visszajelzéseket kaptunk. Nem érdekelnek az idióta negatív kritikák, inkább a komoly és érdekes vizsgálatok érdekelnek, ami a munkánkat illeti. Örülök a jó minőségű visszajelzéseknek.

Vannak-e már frissebb, újabb dalaitok? Mikor álltok neki az új anyag megírásának? Mikor tervezitek megjelentetni a második albumot?

Igen, a „The Involution Philisophy” és a hosszú inaktív időszak alatt már írtam néhány új számot. Remélem sikerül minden számot felvennünk. Nyáron szeretném folytatni a munkát az új albumot tervezve.

Köszönöm szépen a beszélgetést és további sok sikert kívánok!

Köszönöm és köszönet a jó kérdésekért!

Bruno

——————————

ENGLISH VERSION:

Answered by Bruno Masulli.

Greetings to you guys from Hungary in the name of Kronos Mortus Webzine. I was surprised to find out that you are quite an old band, since you were formed in 1994. Please tell me how the band begun? Who or what inspired you to grab instruments? Did you know each other before? Is Annihilationmancer the first band for all of you?

Nice to meet you, yes, band born in 1995 around me and other old members, I’m the only original member and yes, Annihilationmancer is my first band. I ever loved bay area thrash metal and my first compositions come from that style. Megadeth, Metallica, Annihilator, Slayer etc.. I began to compose first songs and immediately I thought to form a band.

Where did the name come from? Whose idea was it and what does it mean?

I invented Annihilationmancer cause I would a unusual name for my band, I liked something about Annihilation and I thought for another word to join to it and I thought for Annihilationmancer. Anyway, behind that strange or non common name there is a meaning. The Annihilationmancer represents a cynic and metaphoric figure, beyond the good and evil It’s the complex evolution of mankind. Annihilationmancer meaning is joined to our symbol “The Bleeding Peace” too. The perennial human paradox.

Did you start as a progressive band or was it the result of multiple steps?

Band comes from thrash metal and in the early years sound was rude and primordial yet, I was so young but I was a pure thrasher butI ever loved uneven times and time changing. First songs was more aggressive but not very ordinary thrash metal. Our technical progression comes from natural and very slowly evolution, and important steps too.

In 1998, Angelo left the band, what were his reasons for this?

He left the band for personal reasons.

Your first demo, titled Unpunished Massacre Messiah, was released in 1999 and was recorded by the two of you, Would you please tell us some about this release?

It was first official release. I recorded all vocals, guitars and bass parts. Unpunished Massacre Messiah songs are old sound of Annihilationmancer; Megadeth (Rust in peace) was main style influence.. First Demo release was so important to understand personal mistakes and was an important experience and starting point. We plays old songs in concert yet, they sounds so great!

Not long after the release of the demo, Luca Coppola bassist joined you. How did you find him? Did you audition other people as well? What is there to know about his musical past?

Not soon, I tried so many bass players before Luca, but nobody was good bass player for Annihilationmancer. I found Luca by advertisement after long and failing auditions. We was in the same University, different departments, he read the advertisement and called me by phone. We are so different musicians but our important common point is Death band influences and the good thrash metal and good music in general. He played in a prog death band, but unfortunately this band disbanded.

In 2001, Marco Tufari quit the band as well and his successor, Lino Mazzola was only found in 2004. What happened in those three years? Did you stop to work or have you been writing songs?

You know, sorry to say, path of Annihilationmancer was been so fragmentary, it’s not good for a band this, and yes, my very first drummer left the band in a wrong moment for us because with that line up Annihilationmancer could go so far. So he left the band for his personal reasons too and for Annihilationmancer began a long period of inactivity and not lucky auditions. Lino Mazzola was engaged in the band in 2006. We played around Campania before album planning. Probably if Annihilationmancer had not line – up problems, today we have released three albums already!

The year before last year you released a promo of three songs, did you record this to find a label? Which labels did you send it to and which did show interest in the band?

Yes, we released promo ’09 and album preview to find a label exclusively. We send our material to few labels, but no labels was really interested, except Pure underground records.

Andrea Cannata, a new drummer played on this release. What was the reason for another lineup change? How did these changes affect the band’s progression? Was this one of the reasons that your debut has only been released last year?

Well, during drums recording we had problems with Lino, so many different point of views between us and we thought the best things was separate us from him and we lost more time again. We thought for a professional drummer, fortunately we found Andrea soon.

When did you start writing the album? How were the songs born? Where did you record the album and how much time did it take?

I began to write material for “The Involution Philosophy” in 2001/ 2002 I recorded two new sample demos and I started to look for new musicians again.

I think that the influence of Human and Death is undeniable. What do you think?

I’m agree, Death is actually main inspiration of Annihilationmancer albums like Symbolic and Sound Of Perseverance had a great influence for us.

I was really surprised by The Involution Philosophy, it’s one of the best progressive metal materials of recent years, onw of it’s greatest advantages being that the songs are catchy and easy to follow, you didn’t get tangled up in strings. What’s your opinion about this?

Thank you for your great compliment, but I just can tell you we play our honest music. Of course, about songs, your point of view is right! You see, technical in general, doesn’t means do useless and boring music exercises, and we ever work to give to our sound a touch of humanity and spontaneity, so lot of people listened “The Involution Philosophy” understood this, other not! But who did not perceive this maybe not likes hat kind of approach to music or listen to music very supercially too. Be patience!

What should we know about the title and the lyrics? Please tell everything about them.

Sure: Antimateria/ Etereo: talk about human potential. Speak about the infinite borders and goals we can cross but often we trust in superficial purposes and sub value that we cannot see immediately.

The Involution Philosoph:y is the mankind evolution joined to self destruction. Technologies and human being evolves and in the same time the involution process go on too. Capitalist wars, institutional religions, power plays prevail. Everything changes, nothing changes, as a perverse evolution of devolution.

Apolide: talks about people with no lands, their rights are destroyed by economic interests or for hate. I tried to describe the pain of a man who is denied the right to reclaim own identity. I dedicate this song to kurdish people and Palestine and to all people fight for their rights and for their dignity.

Impoverishment God Existence: describes the human failing. Man/ God failing. this song is taken from “unpunished massacre messiah” demo.

Corner Of The Answers: describes hard teenage period. Risks and consequences of misunderstanding and exclusion.

Reflected in Her Life: is dedicated to my mom. She’s died in hospital in 2000.

Mind Surrounds…: is a song about human fears. We must control our fears, mind rules! Not be the other way.

How much progress do you think you’ve made, compared to the early years?

That’s an excellent question. Sacrifices and experience pay. I see myself about 15 years ago and sometimes I think seems to have passed 30 years already. Progress I feel inside of me is much. So many years of experience, so many years of perseverance, rage and passion improved my self. Anyway, lessons are not over yet.

What was the reception of the album like?

Curiosity and important and most positive reviews and responses. We don’t care about stupid negative reviews but we give a value to serious and interesting examinations about our work. So I’m happy to receive high-quality comments.

Do you already have fresher, newer songs? When will you start writing new material? When do you plan on releasing a second album?

Yes, I began to write new songs during “The Involution Philosophy” album planning and long period of Annihilationmancer inactivity. I hope to bring in studio all songs to record. After this summer I would to begin to arrange new songs to plan for new release.

Thanks for the interview and good luck!

Thank you too and thank you for good questions

Bruno

WEB: http://www.annihilationmancer.com/

Kapcsolódó cikkek

ANNIHILATIONMANCER – The Involution Philosophy

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár