Interjúk

Arcadia Interjú

(scroll down for English Version)

Ez az olasz zenekar 1996-ban alakult, akkoriban még másabb volt az irányvonal, de a modern közelítés mára is megmaradt. Legújabb “Cold, cold bodies” c. korongjukkal a biztosra akarnak menni. Koncertek illetve promozások tömkelege, ahogy azt kell. A zene eléggé összetett, ahogyan a banda hatásai is, de mégis a végeredmény egy befogadható anyag, amiben van valami magával ragadó is, talán az atmoszférában. A zenekar jelenlegi helyzetéről illetve az album fogadtatásáról kérdeztem a srácokat.

Hello! Köszi az interjút. Hogy érzitek magatokat a turné előtt?

DIMITRY: Köszönjük neked. Nagyon izgatottak vagyunk. Már lezavartunk egy túrát, mielőtt kiadtuk a lemezt, s promóztuk a számokat, s most fogjuk lenyomni a második részét a turnénak. Február közepétől 2008 augusztusáig fogjuk véghezvinni ezt a koncertsorozatot. Ez Európára vonatkozik, s talán szeptembertől az USA-ban tudunk majd koncertezni.

Amúgy régebben is ennyit nyomultatok mindenfelé?

DIMITRY: Igen, háromszor játszottunk az USA-ban és ha jól emlékszem, akkor a Testament, a Deicide, a Trivium, az Obituary, illetve a Prong társaságában tudtunk játszani. Elég jó menedzsmentünk van és gyakran tudunk itt koncertezni, illetve európai kiruccanás volt már két alkalommal.

Szerintetek mennyivel lett másabb a mostani stílusotok, mint amilyen a régebbi volt ?

DIMITRY: Az előző albumunk a “Fracture concrete” volt, ami 2005-ben jött ki. Az utóbbi két év alatt megváltozott a felállásunk és kevésbé hasonlít ez a lemez az előzőhöz. Most jobban direkt irányba mentünk illetve a vokálokon is többet dolgoztunk. Csináltunk egy elő-felvételt (demó), ami alapján kidolgoztuk a részleteket, hogy még jobbá tegyük a lemezt. Ez egy elég nehéz folyamat volt. 2005-ben kezdtük el a dalok írását, addig, amíg el nem kezdtük az USA turnét. Mikor visszamentünk Olaszországba, akkor a dobos meg én elkezdtük a lemez felvételét egy külső producerrel, a Studio A nevű helyen.

A 2007-es lemezetek, amelyet a Valery records adott ki számos arcbamászó, jump metálcore tételt tartalmaz, mégis eléggé extrém az énektémák megközelítése. Ez a ti sajátosságotok közé tartozik?

DIMITRY: Hát, nem gondolom, hogy minket “metalcore”-nak kéne nevezni. Mi egy elég sajátos zenét játszunk, s úgy szeretjük nevezni ezt a stílust, hogy “Italian bastardcore”. Ez egy mix a hardcore, a metál, a progresszív és az extrém zenék között. Elég sok progresszív dalt találhatsz nálunk extrém énekkel megspékelve vagy szintén kemény riffeket édes melódiákkal kísérve.

Együtt írjátok a számokat a zenekaron belül?

DIMITRY: Igen, a legtöbb esetben együtt írjuk a számokat. A legtöbbször megírom a szimpla részeket (szólókat, riffeket), utána összepróbáljuk őket a dobos sráccal, s akkor kezdenek a témák igazi formát kapni. Utána készítünk egy pár demót, amit a többieknek is elküldünk. Majd pár hónap múlva összeül mindenki, s akkor kidolgozzuk egytől egyig az ötleteket, s a vokális részre is rámegyünk. Ezután jöhet a felvétel.

Miről szól a “Ravens and doves” videoklip?

(Mike): A szám egy szerelmi történeten alapul, ami minden ellentmondást megélt, ahol a legjobb példája van a szeretetnek, s ez áll hasonlatban a galamb szimbólumával, amely szerelembe esik egy ijesztő, sötétnek látszó tüneménnyel, mint a holló. Magamon keresztül is tapasztalva, az élet tele van ellentmondásokkal, s szerintem ez a szerelem.

Van egy koncepciója a lemeznek?

DIMITRY: Ahogyan korábban próbáltam megmagyarázni az előző válaszomban, szeretem az emberiséget a különböző formájában, illetve megjelenésében. Tehát a koncepció lényegében az emberek spontán érzéseit boncolgatja. Azért elég sok jelet kapunk arra, hogy az emberiség mennyire kettős. Azt szerettük volna összehasonlítani, hogy milyen különbség van a természetes gyógyszer illetve a mesterséges ártalmak között, ami nem tapasztalat útján megy a fejbe.

Milyen zenéket hallgattok a mindennapjaitokban?

DIMITRY: Attól függ. Gyakran hallgatunk különféle zenéket. Meshuggah, Steve Vai, Korn, Bleed the Sky, Mnemic, Metallica, Fear Factory, Strapping Young Lad, Glacial Fear, Dimmu Borgir, Dream theater, In flames, Tommy Emmanuel, és még sorolhatnám.

Meg tudtok élni a zenélésből?

DIMITRY: Abszolút nem. A zene az életünk, nem tudnánk nélküle élni. Elég sok zenét hallgatunk a nap 24 órájában. Turnézni és zenét készíteni a legjobb dolog, amit valaha csináhattunk, enélkül meghalnánk.

Milyen a fogadtatása eddig a lemezeteknek? Milyen kritikákat kaptatok?

DIMITRY: Igen, elég sok kritikát, illetve interjú lehetőséget kapunk, főleg a mostani periódusban. A túlnyomó része jó a kritikáknak, egyedül kettő volt rosszabb hangvételű. Bár a legjobb kihívás egy zenekarnak kétségtelenül az, amikor fent vagy a színpadon és seggbe rúghatsz mindenkit, hogy utána ne arról beszéljenek, mi jó, mi nem jó a zenédben…. és szerintem ezt mi meg tudjuk csinálni 🙂

Szerintetek mennyire ismernek titeket eddig a világon?

DIMITRY: Ez egy elég érdekes kérdés. A válasz: nincs ötletem. Vannak websitejaink sok zenével, illetve cdbaby.com segítségével sok helyre eltudjuk juttatni a zenénket. Ezzel egy időben meg koncertezünk ezerrel.

Mit jelent a bastardcore kifejezés?

DIMITRY: Ez a bastard magatartást is magával hordozza, amilyenek a színpadon vagyunk és a hardcore-metal zene, amit őrült melódiákkal fűszerezünk, ez mind ezt a kifejezést akarja jelenteni.

Milyen a kapcsolatotok a kiadótokkal?

(Mike): Azt veszem észre, elég sok elemet találsz a lemezünkön. A hip-hop csak egy elem a sok közül. Lehet, hogy viccesnek tűnik, de a reggae-től kezdve az extreme black metálig mindent meghallgatunk.

Sok számotok alatt vannak közben úgymond vakerálások, azzal közben kommentáljátok a történteket vagy csak színesíti a zenét?

DIMITRY: Nagyon sok zenét szeretek, mert mindegyik a lélekre hat, de ha kell mondani valamit, akkor inkább a standard zenéket nem szeretem. Azokat a pop bandákat nem szeretem, akik különböző Image-vel akarnak mindig felfutni. Szerintem egy zenének valamilyen szinten művészinek kell lennie, s nem azért kell csinálni, mert most ez a “cool”. Sok banda most ezzel menőzik, hogy visszamegy a múltba, mert most ez a menő, hogy a régebbi témákat nyomassák, ami nem baj, csak szívből jöjjön.

Jó kapcsolatot ápoltok a kiadótokkal?

DIMITRY: Րk tudják a legjobban, hogyan kell egy zenekart promotálni. 1 éve vagyunk a Valerynél, mert az amerikai managerünk elküldött egy csomó cuccot tőlünk nekik. Utána felhívtak engem. Alig várták, hogy megnézzenek minket, majd 2-3 hónap múlva megtörtént a szerződés.

Ki mivel tölti a zenekaron kívül idejét a hétköznapjaiban?

(Mike): Az az igaszság, hogy mindig a színpadon vagyunk, hehe. A teljesidős zenész a nap 24 órájában, s az év 12 hónapjában csak ezzel foglalkozik. Ez sokszor nagyon nehéz, de ha nem választanánk a zenét, akkor a zene választana minket :).

Ismertek magyar zenekarokat?

DIMITRY: Legutóbbi túrnénál voltunk Magyar területen, s akkor nyomtuk együtt helyi bandákkal. Arra emlékszem, hogy jók voltak, de még kell azért egy kicsit fejlődniük, de reményteliek voltak.

Köszi szépen az interjút, remélem majd találkozunk valamikor a koncerteteken?

Mi köszönjük, remélem majd iszunk egy jót valamikor.

——————

ENGLISH VERSION:

Hello ! Thanx for the chance that we can make the interview. How do you feel yourself before the tour?

DIMITRY: Thanks to you man!! We are really excited, Really we already Have been on tour just before the record was in the store just to promote it, anyway now we’ll have the second part of the tour… We’ll leave on tour since the middle of February and we’ll be on tour untill august 2008.. This regarding Europe…Maybe from September we’ll tour the USA..

Have you played in abroad this time before?

DIMITRY: Yeah…We have been on tour in the USA for 3 times and i remember that the first time we have been supporting TESTAMENT, OBITUARY, DEICIDE, TRIVIUM AND PRONG.
We have a very good management overthere so we usually tour that country… Also we have been touring Europe for 2 times….

Do you think what is the difference between your latest and the old style?

DIMITRY: Our previous Album was “FRACTURE CONCRETE”. It was out in 2005..We changed line up during the latest 2 years, anyway the new record is more or less in the same style of the previous one… Maybe it’s a little bit more direct..I think we worked more on the vocals… We had a preproduction before to go into the studio for the record, maybe that helped us in arranging some stuff and in making the record more complete… It was a really hard work.. I mean we started working on the songwriting in 2005 during the breaks from the USA tour.. Then when we came back to Italy in 2007 we started recording it in our studio (STUDIO A) without any outside producer, just me and the drummer…

Your latest stuff that was recorded by Valery records contain few of jump metalcore tracks, but the approximations of the vocal area are very extreme. This element is your flavour?

DIMITRY: Well…I don’t really think that we can really considered like “metal Core”… We play a really personal music, we like to call it “Italian Bastard Core”, it’s a mix between Hardcore, Metal, Progressive and Extreme music… You can find a lot of progressive songs with a very extreme voice on them or also some really heavy riffs with an awesome sweet vocal melody, you know?

Do you write songs together in the band?

DIMITRY: Yeah, Most of the times it works like this.. Maybe i write some single part, riffs, solos..etc…Then i rehearse with our drummer and we can give a real “shape” to the composition…
Then we record some demos and we send these demos to the other guys… You know…then maybe after some months we get everybody together and we try to work on these ideas putting some vocals on it.. After a while the record is ready to be recorded…ahahahaha

You have a videoclips for the song called “Ravens and doves”. What this song’s about?

[mike] the song is mainly based on a kind of love story lived thru many contradictions, where an example of purity like a white dove can fall in love with something usually concepted as something scary and darky like a raven. Life itself is full of contradictions,so is love I think.

Is this album have a conception?

[mike] As I probably explained in the previous answer, I love “humanity” in its different aspects and peculiarities. So the concept I may have used is about the human spontaneous feelings, but since there are lots of references to the duality of mankind, I wanted to emphatize it by comparing it with the use of medicines which is the most chimic and “annatural” thing that come in mind.

Which musics what you listen to in your everyday life?

DIMITRY: It depends. We usually listen to a lot of different stuff, we listen to Artist such Meshuggah, steve vai, Korn, Bleed the sky, Mnemic, Metallica, Fear factory, strapping young lad, Glacial fear, Dimmu Borgir, Dream theater, In flames, tommy emmanuel, and many more…

Could you live without music and tour? I understand that do you have to work near the concerts or not?

[mike] eheh absolutely NO ! Music is our life, so we really can’t live without it…we listen to many kinds of music nearly 24 hours a day. Touring and making music is what we love…Not doing it would mean death to us.

Have you heared some reviews from your stuff? What was that?

DIMITRY: Yes, a lot of interviews and reviews are coming out in this period… Usually they are quite good, i mean we just had maybe two negative reviews.. But i think anyway that the best test i a band activity is the stage, if you kick asses on the stage nobody can speak bad about your music…And i really think that we do…ahahahahahah.

Do you think how many people know your music int he world?

DIMITRY: This is a really strange question.. The answer is: I have no idea!!!! Ahahahah Anyway we are in a lot of website with our music, also our records are on digital distribution all over the world thanks to Cdbaby.com…And at the same time we are always on tour to spread our world all over the world…

What it mean called bastardcore?

DIMITRY: It’s ITALIAN Bastardcore… As i said before This is the kind of music we created… It’s the mix between the bastard attitute we have on stage, some hardcore/metal music and also the attention we give to melody and to the musicianship in general…

When I listen your album, I hear some comment in the tracks. It means hip – hop elements or just comment the happenings?

[mike] I think that you can hear a large variety of influences in the album, hip hop is just one of those since we like many kinds of it. It seems quiet funny, but in the band we listen from reagge music to extreme black metal !

Which musics what you don’t like?

DIMITRY: Personally i like almost any kind of music but it has to be played with the Heart and also i usually dont like the too much “standard music”, i mean i can like a pop band but they should have a “different” appeal, you know what i am talking about? Unfortunately above all in this period we have to many bands that have all the same sound and nothing peculiar, also we are coming back to the past but i think it’s just because there is a sort of trend, u know? It’s really sad…I mean music should be “art”, something personal and not just something to be considered “cool”…

Is your contact good with your records?

DIMITRY: Yeah, It’s great. I think that they do their best to promote the band… We got in Contact with “VALERY REC” about 1 year ago because our USA Manager sent some stuff to them, cds and stuff… Then Niki, the owner, Called me.. He was really impressed of what he listened to; after 2 or 3 months we got signed..

… and what do you do in your everyday life when you’re not in the stage?

[mike] the point is we are always on stage ahahah. Ok,let’s say that when you choose a certain kind of life, you don’t have time to go on holiday, when you are a musician, you’re a musician 24h a day, 12 months a year. Sometimes it’s hard. But you know…we didn’t choose music, it’s music which chose us.

Do you know hungarian bands?

[mike] While we were on our hungarian part of our last tour, we shared the stage with some local bands; I remember they were very young and still had lots to learn, but they were good hopes.

Thanx again for the questions, I hope we can meet together in your either concert.

[mike] thank you, we’ll have a drink session 😉

Készítette: xfixbitchx
Web: http://www.arcadiacrew.com/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek