Interjúk

Artillery Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Carsten N. Nielsen válaszolt.

Mit kell tudnunk az Artilleryről?

Az Artillery egy dán thrash metal banda, ami még 1982-ben alakult, ami három alapító tagból áll, – Michael, Morten és Carsten- és természetesen velünk van Peter, aki 1989-ben csatlakozott, és a legújabb tagunk, Søren, aki akkor jött, amikor újra aktiváltuk a zenekart 2007-ben.
Talán idősebbek lettünk, de még mindig nyomjuk a thrasht, és ez a legfontosabb. Jól érezzük magunkat, és élvezzük, hogy játszhatjuk a metalt.

Hogyan jött az ötlet, hogy megalapítsátok az Artillery zenekart?

Szerintem úgy, ahogy az összes többi bandának… Kedvtelésből, és hogy olyan zenét játsszunk, amit szeret a közönség.

Hasonló zenét szerettetek volna játszani, mint az Accept, de eléggé különbözik a zenétek az övéktől. Mi ennek az oka?

Nem, ez nem teljesen igaz. Az Accept – Fast as a Shark című száma inspirált minket, és abban a szellemben szerettünk volna játszani… Csak gyorsabb zenét szerettünk volna játszani, mint az Accept, olyan hatásokkal keverve, amit azoktól a hardcore punk bandáktól származott, akiket akkoriban szerettünk (Ramones, G.B.H., Exploited stb.).

Az Artillery kétszer is feloszlott. Mi okozta ezeket?

Számos oka van… Említhetek egy párat: egy csomó frusztráció, széttörött álmok és egy pár olyan probléma, amit nem akarok elmondani.

Hogyan találtatok rá az új énekesetekre, Søren Nico Adamsenre?

Amikor elhatároztuk, hogy újra aktiváljuk a bandát Michael felhasználta a kiterjedt ismerősi hálózatát, és elküldte az üzeneteket, hogy énekest keresünk, és Søren hirtelen itt termett…

Hogyan jött a DVD lemezetek, a One Foot in the Grave the Other One in the Thrash címe?

Lényegében ez egy olyan szlogen, ami akkor jött elő, amikor egy szanatóriumban próbáltunk… A „One Foot in the Grave” azt a tényt szimbolizálja, hogy közelebb vagyunk a sírhoz, mint huszonöt évvel ezelőtt. A „The Other One in the Trash” pedig azt jelenti, hogy még mindig itt vagyunk és önbizalom-hiányosan még nem haltunk meg.

Mik a kedvenc számaitok az albumról? A rajongók melyeket szeretik a legjobban?

Nehéz kérdés, hiszen mindegyiket szeretem, de szerintem a közönség leginkább a Khomaniac-et, a The Challenege-et és a Terror Squadot szereti. De ez csak egy megérzés.

Elégedettek vagytok az albummal? Mit változtatnátok meg mai fejjel a DVD-n?

Igen, elégedett vagyok az albummal, de azt kellett, hogy mondjam, jobban örülök annak a lehetőségnek, hogy megcsinálhattuk az albumot úgy, hogy körülbelül 10 évig nem játszottunk.
Most már túl késő bármit is változtatni, de azt szeretném mondani, hogy volna egy pár dolog, amit megváltoztatnék, de hogy mik ezek, az legyen az én titkom.

Mit csináltok a magánéletetekben?

A gyógyszeriparban dolgozom, a szabadidőmben pedig természetesen próbálunk, nézem a gyerekeimet, ahogy fociznak, koncertekre járok stb., és ami a legfontosabb, mivel van egy feleségem és két gyermekem, hogy igyekszem jó férj és jó apa lenni.

Mik az Artillery távlati céljai? Terveztek új albumot?

A célunk, hogy újra jól érezzük magunkat zenélés közben. De biztosítok mindenkit, hogy egy új anyagon dolgozunk a tipikus Artillery stílusban, és a közeljövőben tervezzük az új album elkészítését.

Hol és mikor találkozhatunk az Artilleryvel élőben?

A közeljövőben játszunk Dániában, Németországban, Spanyolországban, Norvégiában, de szerintem a legjobb módja, hogy megtudjátok, hogy megnézitek a honlapunkat, ahol további információkat találhattok ilyesmi témákról.

Mit üzentek az olvasóknak és a metal rajongóknak?

Először is köszönjük azt a hatalmas érdeklődést, amit az emberek a világ minden tájáról mutatnak a zenekar felé, és nem szabad elfelejtenetek, hogy nem a kor határozza meg, hogy thrash metal rajongók legyünk és még mindig élvezzünk zenélni.

—————-

ENGLISH VERSION:

What should we know about Artillery?

Artillery is a Danish Thrash Metal Band – formed back in 1982…still consisting of the 3 original members Michael – Morten & Carsten – and of course Peter, who joined in 1989 and our newest member Søren who joined, when we reactivated the band in 2007. We’re maybe grown older, but we are still Thrashing, and most important!! We are having a good time and enjoying ourselves playing metal.

How came the idea to create the band, Artillery?

I think in the same way as every other bands… The idea of having fun and play the music that you like..

You wanted to play similar music as Accept. You are quite different than the band mentioned before. What can explain this?

No! That is not completely true. We were inspired by Accept’s „Fast as a shark” track – that’s right, and we wanted to play in that direction…We just wanted to play faster than Accept, mixed with the influences, we had from the Hard Core Punk bands, that we use to like at that time..(Ramones – G.B.H. – Exploited etc.)

Artillery had two long silent intervals in operation. What caused these?

There are many reasons…I can mention a few: a lot of frustrations – broken dreams – and some other problems I don’t want to mention.

How did you find your new vocalist, Søren Nico Adamsen?

When we decided to reactivate the band in 2007 – Michael just used his big network, sending the message that we were looking for a new vocalist, and suddenly we ended up with Søren…

How come the title of your DVD, One Foot in the Grave the Other One in the Trash?

Actually it was some kind of slogan we came up with, at the time we were rehearsing at a nursing home… „One Foot in the Grave” symbolise the fact that we are closer to the grave, than we were 25 years ago. „The Other one in the Trash” symbolises, that we still around and diffidently not dead yet.

What are your favourite tracks in this album? Which one like the fans most?

This is a tough one, because I like all the tracks, but I think that the fans like „Khomaniac – The Challenge & Terror Squad” the most…Well just a felling.

Are you satisfied with the album? What would you change now in this DVD?

Yes I’m satisfied with the album, but I had to say that I’m more thankful for getting the opportunity the do the album, after not been playing music for about 10 years.

Well, it’s too late to change anything now, but I would like to say that there’s a few thinks I would like to change, but what it is – will be my secret.

What do you do in your private lives?

I work in the medicinal industry and in my spare time I of course rehearsing, watching my kids play football – going to concerts etc. and the most important – I have my wife and kids, trying to be a good husband and father!!!!

What are the future goals of Artillery? Do you plan a new album?

Our main goal is to enjoy ourselves playing music again. But I can assure you, that we are working on new materiel now, in the typically Artillery style and were planning to make a new album in the nearest future.

Where and when can we see Artillery live?

We play in Denmark – Germany – Spain – Norway in the nearest future, but I think the best way the found out is to enter our homepage, where you can see some more information, about issues like that.

What is your message to the readers and to metal fans?

First of all I had to say thanks for the great interest that people all over the world are showing to the band and remember that age is not a limitation for being a Thrash Metal Fan and still having fun playing music..

WEB:
http://www.stutzer-music.com/

Kapcsolódó cikkek

Artillery – „By Inheritance – Live At Copenhell” (lyric video) premier

KMZ

Artillery – „The Challenge” (lyric video) premier

KMZ

Vio-lence, Whiplash, Artillery, Xentrix – Koncertbeszámoló

Harsányi Zsolt

Az Artillery nyáron újra stúdióba vonul új albumuk felvételeihez!

KMZ

Hot News: Artillery to tour Europe with Onslaught and Hatriot in July!

KMZ

Hot News: Artillery launches official video clip for title track of new album ‘Legions’!

KMZ

Hot News: Artillery launches lyric video for 2nd single ‘Wardrum Heartbeat’ exclusively through Metal Hammer Germany!

KMZ

Hot News: Artillery posts video with studio footage of recordings for new album ‘Legions’!

KMZ

Hot News: Artillery launch landing page and first single taken off new album ‘Legions’!

KMZ

Hot News: Artillery signs to Metal Blade!

KMZ

Hot News: Artillery announces new drummer

KMZ

Hot News: Artillery – Upcoming tour, 30 year anniversary, line-up change and more!

KMZ

Artillery Interjú

Dr. Feelgood

ARTILLERY – My Blood

Dr. Feelgood

ARTILLERY – When Death Comes

Krisz

ARTILLERY – One Foot In The Grave, The Other One In The Trash DVD

Vodka

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek