Interjúk

As We Draw Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Amaury Sauvé válaszolt.

Az As We Draw méltán mondható olyan zenekarnak, akit méltatlanul kevés ember ismer, annak ellenére, hogy magasan kiemelkedik – személyes véleményem szerint – az utóbbi évek post-hardcore bandák tömkelegéből. Az interjú pedig próbálja elérni, hogy még többen ismerjék meg őket.

Sziasztok! Mondhatni ti vagytok az egyik kedvenc zenekarom, és az a megtiszteltetés ért, hogy egy interjút is készíthetek veletek. Először is a szokásos sablonos kérdés. Bemutatnátok a zenekart?

Köszönjük ezeket a szép sorokat, igazán örülünk. A bandánk neve As We Draw, és a franciaországi Lavalból származunk. A banda a Hard Off Hearing hamvaiból született, ami egy inkább kísérleti jellegű metál projekt volt. Volt pár változás a felállásban és a zenei stílusban az As We Draw létrehozása során. Jelenleg a bandában van Quentin (gitár és főénekes), Amaury (dob és háttér énekes) valamint Pierre (basszusgitár és háttér énekes). Annó gyorsan kiadtunk egy dupla EP-t, a „Background/Frontside”-ot (elérhető ingyenesen a http://www.amaurysauve.com/aswedraw/ oldalon), aztán 2010-ben megjelent az első albumunk, a “Lines Breaking Circles” (szintén elérhető ingyenesen a http://www.amaurysauve.com/aswedraw/linesbreakingcricles oldalon).

Szerkesztőségünkbe még csak most jutott el a 2010-ben kiadott Lines Breaking Circles albumotok. Mi volt az újrakiadás oka?

Az albumtok teljes mértékben kézzel készült, így az elkészült példányok száma igencsak kevés volt (kb 300).  Legnagyobb meglepetésünkre pár hét alatt elfogyott az összes eladnivaló példányunk, ami már önmagában is lenyűgöző dolog volt. Így a legutolsó turnénk alkalmával egyik jó barátunk, Mathias a Throatruiner Records-tól felajánlotta a lehetőséget, hogy újranyomjuk az LP-t, mi pedig belementünk. Ráadásul így újabb példányokat adhatunk el a következő turnénk során az első albumból és remélhetőleg az elkövetkező új albumból is!

Tavalyelőtt egy split is napvilágot látott az Euglena és a Hexis társaságában. Várhatunk a közeljövőben egy hasonló kiadványt esetleg egy új lemezt?

Épp most dolgozunk egy új albumon, amit terveink szerint 2014 elején vennénk fel, reményeink szerint egy tavaszi megjelentetéssel. Már megvan 6 szám ide értve azt a hármat, amit előző koncerteken már játszottunk. Utána lesz egy európai turné az új album promótálására.

Mennyire mondjátok magatokat koncert zenekarnak, sokat koncerteztek?

Én úgy gondolom, hogy lehet minket koncert bandaként jellemezni, ha figyelmen kívül hagyjuk  azt, hogy nem igazán lépünk fel gyakran a sűrű beosztásunk miatt. Ettől függetlenül igaz, hogy a dalainknak több értelme van, ha élőben hallgatják, tele van mindazzal az energiával, amit egy élő előadáson bele tud adni a banda. Ráadásul a döntések amiket meghoztunk a felvételek során egyértelműen koncert előadásra vannak hegyezve abból a célból, hogy a dalok a lehető leghűségesebben adják vissza a játékstílusunkat és viselkedésünket, és hogy az emberek akik eljönnek ugyan azt a hangulatot hallják és érezzék, ami otthon a hifiből szól. Élő felvételek során az egész banda együtt van egy szobában, nem igazán hibázhatunk, de ha ez mégis megtörténne, úgy a végeredményt ez is élettel telibbé varázsolja, olyan mintha a színpadon lennénk és közönség előtt játszanánk.

Pár „nagy” név, akikkel együtt koncerteztetek?

Nem számít, hogy mennyire híresek a bandák akikkel együtt koncertezünk. De ha meg kellene említenem pár nevet, akik véleményünk szerint hihetetlenül tehetségesek és akikkel a turnék során találkoztunk, úgy azok a The Rodeo Idiot Engine, a Sight and Sounds, Altess, Narrows, Parween, Kruger… és természetesen a Birds in Row-os kollégáink és barátaink lennének.

Melyik dal jön be legjobban a közönségnek? Egyáltalán lehet választani a sok nagyszerű dal közül?

Nehéz válaszolni erre a kérdésre, a véleményeket amiket koncertek után kapunk általában a műsor egészére vonatkoznak, de szerintem a Burst of Colour egy igazi favorit, csak úgy mint a Sin of Addiction. Néhányan a Fault Lines-t is nagyon szeretik. A split után ki kellett húznunk pár dalt a listánkból, hogy az újabbaknak helye legyen. Ha csak rajtunk múlna, végigtolnánk az egész diszkográfiát a koncerteken!

Ha valaki kérdezné, hogy miért hallgassa az As We Draw-t, mit válaszolnátok?

Csak annyit hogy csak hallgasson bele, fedezze fel miről szól, és alkossa meg róla a saját véleményét.

Melyik dal mutatja be legjobban a zenéteket?

Nehéz megmondani, mert mind a zenét, mind a dalszöveget megpróbáljuk egy fő alapötlet köré építeni, amit minden számban megtalálhat az ember; ha kivennénk egyet az teljesen megváltoztatná az egész projekt jelentését. Minden hangjegyet megírása közben észben tartjuk, hogy ha csak egy embernek is tetszik, akkor tökéletes. De általában saját magunkra találunk a zenében, így nehéz lenne egyet kiválasztani.

A dalszövegekről tudnátok mesélni? Milyen hatások érték a zenekart mind szöveg világi, mind zenei téren? 

A Lines Breaking Circles esetén a grafikus elképzelésből indultunk ki, ami a dalírás közben megihletett engem. Általában a szöveg esetén törekszem arra, hogy ne a személyes tapasztalataimat és a múltamat írjam bele. Próbálok általános dolgokról írni, ami remélem, hogy rengeteg embert megfog. Ezek a témák általában a harag, a természet, a függés…

Zeneileg azt mondanám, hogy mindhármunknak megvan a saját zenei behatása ami jellemzi a stílusunkat valamint azt, hogy megegyezik az ízlésünk. Nem mondanám biztosra, hogy a zene amit hallgatunk közvetlenül befolyásolná azt, amit írunk. Viszont azt sem állíthatom, hogy semmi sem áll kapcsolatban velünk, amikkel eddig találkoztunk, de soha nincs az, hogy „hé, az a riff úgy hangzik mint annak a bandának! Remek!”. Inkább próbálunk ezzel ellentétesen gondolkozni.

Az As We Draw mellett van más bandátok is? Korábban zenéltetek valahol?

Amaury-nak és Quentinnek van egy másik projektje amihez nemrég csatlakoztam, miután elment a gitárosuk. The Brutal Deceiver néven fut (Useless Pride Records) és ahogy az elnevezésből is látszik, brutal death/hardcore projekt. Quentin ezen kívül a Calvaiire-ben gitározik (a Birds in Row és Puzzle tagjaival, Throatruiner Records) ami egy zajos, dühös, agresszív hardcore banda. Van még egy szóló akusztikus projektje is, a Throw Me Off the Bridge, ami egy nem túl boldog hangzású folk zene. Rengeteget turnézik vele, és az emberek beszélnek is róla. Van még egy As We Draw és Birds in Row tagjaiból összeállt banda is, melynek neve Hourvari. Két számunk szeptemberben fog megjelenni, post hardcore projekt.

Mik a terveitek a jövőt illetően?

Egyértelműen a második albumunk felvétele és megjelentetése, a lehető legtöbb koncert, új emberek megismerése… bármi és minden, amit egy banda szeretne és szeret csinálni.

Az utolsó szó jogán, mit üzennétek az olvasóknak?

Mindig támogassátok a helyi színteret és az álmaitokat!

Üdv!

Köszönöm szépen az interjút! Szép napot!

—————————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Amaury Sauvé.

Hello! We could say that you are one of my biggest favourites, and it is an honor for me to have the opportunity of making an interview with you. First, our bread and butter question: please, tell us about the band!

Thanks for the kind words, it really is a pleasure. Our band is called As We Draw, we come from Laval, France. The band was born from the ashes of Hard Off Hearing, a more metal experimental project. We’ve made some change in the line up and in the musical style that created As We Draw. Today the band includes Quentin (guitar and lead vocals), Amaury (drums and backing vocals), and Pierre (bass guitar and backing vocals). We’ve released a double E.P. Quickly, “Background / Frontside” (available for free on http://www.amaurysauve.com/aswedraw/) then in 2010 our first album came out “Lines Breaking Circles”, (also available for free on http://www.amaurysauve.com/aswedraw/linesbreakingcricles/).

Only recently had our editorial receive your album, Lines Breaking Circles, which was released in 2010. What is the reason behind the re-release?

The packaging of the album was totally handmade so the amount of copies was limited to a small number (300ex). To our surprise after a few weeks, we already ran out of copies to sell, which was amazing in itself. So during our last tour, our great friend Mathias from Throatruiner Records gave us the chance to repress the LP, so we did. Moreover, we’ll be able to sell more copies of this first album during our next tours, along with the new one to come, we hope !

The year before last year, your split with Euglena and Hexis saw the light of day. Can something like this be expected in the future, maybe a new album?

We are actually writing a new album which we plan to record in early 2014, hoping for a spring release. We already have 6 tracks, including 3 we’ve already played during our previous shows. Then there will be a euro tour to promote the new album.

Would you call yourselves a live show band? Do you make lots of live performances?

I think that one can describe us as a stage band beside the fact that we’re not playing as much as we’d like because of our busy schedules. Nevertheless, it’s true that our songs make more sense when you see them live, with all the energy that a live-playing-band can have. Moreover, the choices we’ve made concerning the recording are clearly live orientated, the aim being that the tracking is as faithful as possible to our respective playing and behavior, and that the people coming to our shows can find as much as possible the mood and the sound they can hear from their hifi at home. When we record live sessions, we are all together in the same room, we can’t really make mistakes, but if these happen it only make the final result more lively, as if we were playing on stage, in front of people listening.

A few “big” names you have had concerts with?

It doesn’t really matter for us how famous the bands we play with are. But if I can mention a few band names that we think are amazing talented people we’ve met on the road I’d say The Rodeo Idiot Engine,  Sight And Sounds, Altess, Narrows, Parween, Kruger… and obviously our colleagues and friends from Birds in Row.

Which is the crowd favorite song? Is it even possible to select one from all these great songs?

It’s hard to answer that question, the comments we get after the shows in general are more about the whole performance, but I think that Burst of Colour really is a favorite, so is Sin of Addiction. Some people really like Fault lines too… After the split LP, we’ve had to take a few songs out of our setlist, to make room for newer ones. If it was up to us, we would play the whole discography at each gig !

If someone asked “Why should I listen to As We Draw?” what would be your answer?

Maybe that you should just listen to discover what it is about, and to make your own opinion about it.

Which song represents your music the most?

It’s hard to say because we try as much as possible to write music and lyrics around a general concept that one can find in every track, taking one song out of the lot would completely change the meaning of the whole project. Every single sound that we write is written for us bearing in mind that if someone else ever likes it, then that’s perfect. But in general we find ourselves in our music so it would be really hard to chose in particular.

Could you tell us a bit more about your lyrics? What sort of influences did you get both lyrically and musically?

For Lines Breaking Circles we started from a graphic concept that I got inspired from when I wrote the lyrics. In general for all the texts I try my best not to write about my personal experiences or my past. I try to write about general matters to which I hope a lot of people can relate to. These themes are mainly about anger, nature, addiction…

Musically I would say that the three of us have each our own influences that describe our style, as well as the fact that we share common tastes. I’m not sure we can say that the music we’re listening to directly influences the one we write. Nevertheless, we can’t deny neither that we’re not linked to everything that touches us, but it’s never a case of telling ourselves “hey that riff sounds like that band! Great!” We actually try to have the opposite thinking.

Do you have any other bands besides As We Draw? Have you played somewhere else before?

Amaury and Quentin have another project together that I’ve recently joined after the guitarist left. It’s called The Brutal Deceiver (Useless Pride records), and as its name says, it’s a brutal death / hardcore project. Quentin also play guitar in Calvaiire (w/ member from Birds In Row, Puzzle, Throatruiner Records) which is a really noisy, angry and aggressive hardcore band, and he also has a solo acoustic project called Throw Me Of The Bridge, it’s folk music that doesn’t sound really happy. He’s touring a lot with it, and people talk about it. We also have a band made out of members from As We Draw and Birds in Row called Hourvari. A 2 tracks is coming out in september, it’s a post-hardcore project.

What are your plans for the future?

It’s obviously the recording and the release of our second album, as many shows as possible, meeting new people… anything and everything a band can hope for and loves doing.

Any last words for our readers?

Always support your local scene and the things you believe in.

Cheers! Bye!

Thank you for the interview! Best of luck!

Kapcsolódó cikkek

AS WE DRAW – Mirages

Golysz

As We Draw – „Mirages” teljes stream, előrendelés és ingyenes letöltés

KMZ

Hot News: As We Draw completes new album, 2xLP/CD out this fall on Throatruiner Records

KMZ

AS WE DRAW – Lines Breaking Circles (Re-release)

MelancholyR

Hot News: Throatruiner Records re-releases As We Draw’s “Lines Breaking Circles”, new album in 2013

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár