Interjúk

Avantasia Interjú

Helló Tobias,

Azt hiszem, az eddigi összes Avantasia album megjelenését hatalmas várakozás és kíváncsiság övezte a világ metálrajongói részéről. Majdnem húsz évvel a hátad mögött, szerinted melyik volt a metál-arcok részéről leginkább várt album?

Helló, köszönöm a támogatást és hogy időt szakítotok rám. Sajnos nem tudom megmondani, mi az, amit a rajongók várnak és éreznek a lemezzel kapcsolatban. Elég nagy magabiztossággal írtam meg az albumot, ami rögtön a német listák legelején landolt. Azt hiszem, ez mindent elmond 🙂

Alaposan kihasználtad a 18 hónapos szünetet, mivel fantasztikus dalokkal tértél vissza. Hogy sikerült elérned ezt a csúcsformát?

Kihasználtam az időt. Nem sürgettek, nem zargattak, mindent lazán, nyugiban, a saját időbeosztásom szerint csinálhattam. Ennyi volt az oka szerintem.

Milliószám fogynak az Avantasia albumok, te vagy Németország egyik legsikeresebb zenésze… Én ezt úgy tudnám elképzelni, mint egy ajándékot, ami egyszerre áldás és átok is. Te mit gondolsz erről?

Ez nekem egy valóra vált álom. Nem átok, hanem áldás számomra. Imádom, amit csinálok, még amennyire a rajongók szeretik, annál is sokkal jobban. Kell ennél több?

Mint általában, a nemsokára megjelenő albumon most is feltűnnek legendás barátaid. Mi alapján választottad őket egy-egy dalhoz?

Néha, amikor Michael Kiske-nek vagy Bob Catley-nek írok, hallom a hangjukat a fejemben és ez nagyon inspiráló tud lenni. De ez igaz pl. Geoff Tate-re is. Legtöbbször, amikor elkezdek írni, már megvan az ötletem, hogy kinek kellene az adott részt énekelni, legalábbis ami a hangszínt illeti. De igazából csak utólag derül ki, valójában melyik rész kihez illik leginkább.

Van még olyan vendégénekes vagy -zenész, aki eddig valamiért kimaradt az Avantasia albumokról, de egy nap szeretnéd, hogy ő is szerepeljen?

Igen, természetesen. Elég hosszú kívánságlistám van. Néhány tagot közülük már fel is kértem, de épp nem voltak érdekeltek a dologban. Meglátjuk, mit hoz a jövő…

Teljesen biztos vagyok benne, hogy szíved-lelked, összes tehetséged és valamennyi energiád beletetted a Moonglow albumba, ezt a korlátlan erőt szerintem leginkább a ’The Raven Child’ című számban hallhatjuk. Mi járt a fejedben, amikor írni kezdted ezt a dalt?

A Raven Child az a dal, amelyik a rajongók számára legjobban mutatja be az album érzésvilágát, egyfajta betekintést nyújt abba. Ahogy az egész album, a Raven Child is hangos és lágy. Kelta elemekkel, kövér kórusokkal, valamint lassú és gyors részekkel van átszőve, szóval mindenképpen idő és odafigyelés kell a hallgatásához.

A Moonglow albumon az epikus kórusok, a világzene-szerű témák és a himnikus vokálok tökéletes összhangját hallhatjuk. Mi szolgált számodra inspirációként ennek a kidolgozott, koherens és elképesztően megkapó világnak a megalkotásakor?

Minden inspirál, amit szeretek. Ez lehet klasszikus rock vagy dallamos metál, csakúgy mint klasszikus vagy világzene. Ha már annyi albumot írtál, mint én, rá kell jönnöd, hogy új hatások és elemek nélkül csak meghalsz az unalomtól.

Nagyon várjuk már, hogy májusban élőben láthassuk az Avantasia-t itt, Magyarországon! Mit várhatunk majd a koncerttől?

Hosszú koncertjeink lesznek, előzenekar nélkül, szóval egy igazi Avantasia éjszakára számíthattok! A Moonglow mellett régi és klasszikus dalokat is játszunk majd. Rengeteg vendégzenésszel és egy hatalmas színpaddal fogunk hozzátok érkezni! A színpadkép egyébként egy álomvilágba repíti majd a nézőket, akik így teljesen kint hagyhatják a valóságot. Szerintem jó lesz nagyon, megéri várni rá.

A színpadkép egyébként egy álomvilágba repíti majd a nézőket, akik így teljesen kint hagyhatják a valóságot. Szerintem jó lesz nagyon, megéri várni rá.

Van valamilyen üzeneted az Avantasia magyar rajongói számára?

Izgatottan várjuk, hogy Magyarországra érjünk és játsszunk nektek. A magyarok mindig nagyon kedvesen fogadnak minket. Örülök, hogy nemsokára ismét találkozhatunk veletek!

Ha egy szóval kellene jellemezned a Moonglow albumot, melyik három szó lenne az?

Hallgassátok

Köszönöm a válaszaidat! Szép napot kívánok neked!

Köszönöm, Zoltán az idődet és a támogatásodat!

WEB: https://www.avantasia.net/

Angol nyelven elérhető itt: https://kronosmortusnews.com/2019/02/27/avantasia-interview/

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn Avantasia koncert – itt az összes vendégénekes listája!

KMZ

Avantasia – The Raven Child: „Karácsonyi puding”, súlyos mondanivalóval

Muszka Zsuzsanna

Avantasia – Új lemez és budapesti koncert jövő májusban

KMZ

Avantasia koncert a Barba Negrában

KMZ

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

KME videók: Motus Tenebrae, Avantasia, Charm Designer, Greenleaf, Pilgrim, Imminence

KMZ

Az Avantasia visszatért; új album és világkörüli turné hamarosan!

KMZ

Hot News: Avantasia – W:O:A Warm-Up Show 2014

KMZ

AVANTASIA – The Mystery Of Time

Darkjedi

Hot News: Avantasia – Full Album Stream Available!

KMZ

Hot News: Avantasia – New Album Out On Friday!

KMZ

Hot News: Avantasia – “Sleepwalking” Single And Video Available Now!

KMZ

Hot News: Avantasia Shoot „Sleepwalking” Video Clip & Release New Single

KMZ

Hot News: Avantasia New Album Trailer and More Tour News!

KMZ

Hot News: Avantasia – First New Track „Invoke The Machine”

KMZ

Hot News: Avantasia – Bob Catley to Join As Guestsinger on the Album and the Tour

KMZ

Hot News: Avantasia – The Mystery Of Time Album Artwork Revealed

KMZ

Hot News: Avantasia – Song Titles And More Guests Announced!

KMZ

Hot News: Avantasia – Eric Martin Of Mr. Big Joins As Guest Singer!

KMZ

Hot News: Avantasia – Ronnie Atkins Of Pretty Maids Confirmed As A Guest Vocalist On The New CD

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek