Interjúk

Avoidance interjú

Sziasztok srácok! Az Avoidance zenekar nyilvánosságra hozott információ alapján az idén év elején alakult és már minőségi produkcióval rendelkezik! Kérlek mutatkozzatok be és említsétek meg, hogy ki melyik korábbi zenekarból lehet ismerős?

Én vagyok az Avoidance szóló gitárosa és énekese. Tulajdonképpen egyikünknek sincs említésre méltó múltja. Én korábban játszottam a Bloodholderben és a BWD-ben, valamint az Akrasiában jelenleg is Leifel együtt. (Vincent Smith, 18 éves)

Én az együttes ritmusgitárosa és háttér vokálosa vagyok. Az Avoidance előtt volt 2 zenekar, amiben játszottam, de azok csak 1-2 hónapos próbálkozások voltak, semmi komoly. (Rendes Martin, 17 éves)

Nekem ez az első komolyabb bandám. Volt pár korábbi gimi zenekaros kísérletezgetésem, de egyikkel sem jutottam sokáig. (Bajnáczki „Bozont” Bence, 19 éves)

Az együttes billentyűse vagyok. A legfiatalabb tag vagyok a 15. életévemmel. A zenével, zongorázással igen hamar kezdtem el foglalkozni, viszont komolyabb együttesem 2020 márciusáig nem volt. Pontosítva, volt egy, egy iskolai zenekar, The Call volt a neve. Az együttes azóta is működik csak nélkülem. (Balla Gergő, 15 éves)

Első sorban az Akrasia dobosa vagyok, de Vincent kérésére elvállaltam 2020 januárjában az Avoidance dobos pozícióját. (Leif Ludvigsson, 16 éves)

Amikor összejött a banda mindenkinek egyértelmű volt a zenei irány? Sok időt sikerült töltenetek a zenéléssel az elmúlt hónapokban?

Az elmúlt hónapokban volt egy kis szünet a próbák terén mert többünknek is szükségessé vált néhány új eszköz a munkára és dolgoznunk kellett. Jobb lehetőség híján 3 tag a Balatonnál dolgozott, de előtte szinte minden héten volt legalább 1 próbánk. A zenei irány leginkább attól vált egyértelművé, hogy Vincent már az első próbára írt egy számot és gyakorlatilag azonnal saját anyaggal dolgoztunk. (Martin)

Rendelkeztek már 2 klippel és egy teljes albummal. Ez fantasztikus, hogy ilyen rövid idő alatt megvalósult. Egyből albumot akartatok megjeleníteni? Rendelkeztek más hivatalos kiadvánnyal?

Nos, mikor belevágtunk ebbe a projektbe Martinnal az elsődleges cél az volt, hogy gyorsan haladjunk. Akkoriban az Akrasiában taghiány volt és nem nagyon tudott haladni a zenekar, ezért bennem felmerült egy ilyen projekt létrehozása. Martint már ismertem akkor és vele összebeszélve azonnal neki is láttunk. Sok számunkra sürgős célunk volt mert már mindketten nagyon akartunk tenni egy olyan lépést, amit korábban egy zenekarral sem. Martinnak akkoriban volt egy bandája, ami egy billentyűsből, egy énekesből és egy basszusgitárosból állt. Én, mint másik gitáros léptem be és hívtam Leifet az Akrasiából. Így teljes lett a létszám, ugyanekkor viszont az akkori basszeros nem volt kibékülve a műfajjal és adódtak kisebb konfliktusok ezzel kapcsolatban. Végül a régi tagok kiléptek, én pedig pont ekkor találkoztam Bozonttal, és ő be is lépett mint basszusos, de csak ideiglenesen mert ő se ebben a műfajban mozog, de hamar megkedvelte a társaságot és a zenét, így végül véglegesen velünk maradt. Más hivatalos kiadvánnyal nem rendelkezünk, de érdekességképp megemlítem, hogy 4 videóklippet terveztünk csak sajnos nem voltak hozzá megfelelő eszközeink, hogy azokat az ötleteinket is kivitelezzük. (Vincent)

A „God of Damnation” bemutatkozó albumról mit kell tudnunk? Mennyire sikerült megvalósítani az elképzeléseteket?

Volt korábban pár komolyabb minőségre törekvő tervünk, mint pl a gitárokat 2 helyett 4 sávba felvenni, de ezekhez nem volt megfelelő technikai felszereltségünk. Ezeket leszámítva meg vagyunk elégedve vele. Persze lennének dolgok, amiket talán most máshogy csinálnánk, de majd a következő albumon felhasználjuk ezeket az ötleteinket (Bozont)

Hosszú távon mi lehet az a szint, amivel már elégedettek lesztek?

Most dolgozunk a második albumon és azon mindenki igyekszik minél többet beleszólni a számírásba. Korábban főleg Vincent írta meg a dalok zömét, mi Bozonttal módosítottuk a saját szólamunkat, ahol szükségesnek éreztük. Vincent mindig csak egy jelképes szólamot küldött nekünk, hogy legyen valami ötlet, amin elindulhatunk. Most viszont más a stratégia. Sokkal több időt adtunk magunknak és sokkal jobb eszközeink lesznek a következő albumra. Most a próbateremben írunk meg minden más szólamot miután Vincent hoz pár riffet gitáron. (Leif)

Mennyire vagytok felkészülve egy esetleges hosszan tartó dicsőség nélküli időre?

A járványügyi intézkedések miatt készülünk a legrosszabbra. Sajnos nem tudjuk mikor ér véget ez az időszak és mikor lehet végre újra nyugodtan koncertezni, de reméljük, minél előbb lehetnek komolyabb sikereink. A kapcsolatot igyekszünk fenntartani a követőinkkel, a lehető legtöbbet posztolunk és igyekszünk takarékoskodni a posztokhoz rendelkezésre álló anyaggal és ötletekkel. (Martin)

Azt hiszem azért valamennyivel könnyebb dolgotok van, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt a digitális lehetőségek miatt. Nagyon rövid idő telt el eddig, de azért szeretném megkérdezni, hogy sikerült már fontosabb kapcsolatot kialakítani valamilyen területen?

Nincs még sok kapcsolatunk, leginkább online magazinokat ismerünk. Az utóbbi napokban pár nagyobb oldal is posztolt rólunk, többek között a HammerWorld. Külföldön rendszeres kapcsolatban állunk több oldallal is, mint pl: El Tio Melodeath, Metal Detector Promotion és Melodeathmaster. (Gergő)

Mennyire akartok függeni egy jól működő PR ügynökségtől? Milyen lehetőségeket láttok idehaza és külföldön?

Ha valaki megkeres minket és mindkét fél számára jövedelmező ajánlatot tesz, azt természetesen elfogadjuk. Jól jönne egy cég, aki tudna minket segíteni abban, hogy több emberhez jusson el a munkásságunk, de nem akarjuk, hogy emiatt a banda gyökeresen megváltozzon. Külföldön is mindenképpen szeretnénk koncertezni, de idehaza is szívesen lépünk fel. Idén nem sok esélyt látunk külföldre menni a járvány miatt, de persze ha hívnak, elfogadjuk. (Martin)

Élőben mikor és hol lehet látni titeket?

Eddig csak egy meghívást kaptunk. Az 2021 nyarán lesz Tokajban, pontos részleteket januárban kapunk. Reméljük, hogy még idén is tudunk koncertezni legalább egyszer és igyekszünk is lehetőséget keresni rá. Amint lesz szervezve koncert, értesítjük a követőinket a Facebook oldalunkon. (Martin)

Mik a jövőbeli céljaitok? Szeretnétek minél hamarabb elérni?

Szeretnénk egy minél jobb második albumot létrehozni. Ezt terv szerint augusztus végére fejezzük be. Jelenleg számokat írunk és 2021 elején vonulunk ismét stúdióba. (Vincent)

Tudnátok pár mondatot mondani magatokról, hogy ki milyen közegben nőtt fel és mikor érintette meg a metál szele?

3 éve zenélek, az első évben dobos akartam lenni, de áttértem a basszusra, mert a dobot sokkal nehezebb lett volna megoldani, de egy cseppet sem bántam meg a basszust!
Emiatt a banda miatt kezdtem el jobban metált hallgatni, hogy jobb témákat tudjak kitalálni. Nem tartom magam metalheadnek, én azért vagyok a bandában, mert szeretek együtt zenélni a többi bandataggal. (Bozont)

Vincenttel közösen alapítottuk az Avoidance-t, egy akkor szétesett banda megmaradt tagjaiként. Egyébként én Vincentet már korábbról ismertem, egy villamoson utaztunk, amikor leszólítottam, mert láttam, hogy gitár van nála. Bejelöltem Facebook-on, és megbeszéltük, hogy valamikor összerakunk egy zenekart.
A metál zenével én 2017 környékén kezdtem el komolyabban foglalkozni, amikor Guitar Hero-ban már expert fokozaton tudtam játszani a Megadeth számokat. Ez is közrejátszott abban, hogy elkezdjek igazi gitáron játszani. (Martin)

Mint pár cikk mondja, Martin talált meg engem az Instagramon, így lettem az Avoidance tagja. Komolyabban akkor kezdtem el a zongorával foglalkozni, mikor Queen-t kezdtem el hallgatni. (Azelőtt a zongorámat csak akkor használtam, ha a tanárommal darabokat kezdtünk el tanulni, vagy vizsgáznom kellet.) A rock iránt hamar kezdtem el rajongani, pár hónapra rá a metál „szerelmese” is lettem. Metalheadnek, rockernek tartom magam, más műfajt nem nagyon követtem, követek. (Gergő)

A magyar nevem Báthori-Kovács Bence. Az apám miatt mindig közel álltam a zenéhez. Kezdetben zongoráztam 4 évet zeneiskolában, utána 1 évig doboltam. Ezután tértem át a gitározásra szépen lassan és megalapítottam az első zenekarom a BWD-t. Ebben a zenekarban kb 1 évig voltam, de kreatív nézeteltérések miatt eljöttem. Ezután alapítottam a Bloodholdert két iskolai haverommal, de innen is hasonló okok miatt távoztam. Ezután az Akrasiába kerültem be és ott a mai napig bent vagyok. Mivel az Akrasia akkoriban tagokat keresett nem volt sok dolgom ezért valamivel foglalkozni akartam. Sok zenekarba bekerültem, de egyik se tetszett igazán, tehát végül elhatároztam, hogy újra alapítok egy zenekart. Ezután Martinnal azon dolgoztunk, hogy beteljesítsük a közösen megálmodott céljainkat. (Vincent)

A becsületes magyar nevem Levente. 16 nyarat láttam ezeddig. Első sorban az Akrasia dobosa vagyok, de Vincent kérésére elvállaltam 2020 januárjában az Avoidance dobos pozicióját. (Leif)

Köszönöm a válaszokat, ha szeretnétek még valamit közölni, csak bátran írjátok le!

Hamarosan az album CD formájában is megvásárolható lesz. Egyelőre 25 db-ot fogunk tudni eladni, de ha lesz többre is igény, fogunk még gyártatni. Ennek ára valószínűleg 2500 Ft lesz.
Köszönjük az interjút, reméljük, tudtunk érdekességeket mondani a zenekarról, és meghoztuk az olvasók kedvét az album meghallgatására.

Angol nyelven elérhető itt: https://kronosmortusnews.com/2020/09/28/avoidance-interview/

Facebook: https://www.facebook.com/avoidance8/
Instagram: https://www.instagram.com/avoidance.official/ 
Bandcamp: https://avoidanceofficial.bandcamp.com/album/god-of-damnation

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek