Interjúk

Bedwelming Interjú

Nagyon szigorú elvek és gondolkodásmód alapján íródott dalok. A pokol és a gonosz erejének teljes seregével harcolnak a vallás ellen. A black metal leggyűlöletesebb műfaját képviselő Bedwelming zenekarral készült interjú, amelyben 3 tag is részt vett: Asmodeus Odium, FrozenSoul, Naahmah. Plusz infó: Utólagos hírként tudtam meg, hogy a dobosuk Immortal, már nincs a zenekarban és helyette Szuhár Ádám érkezett.

Ave, légyszi röviden mutassátok be a Bedwelming-et.

Asmodeus Odium: Ave, a Bedwelming egy egri black metal csapat, 6 tagból áll: ének: FrozenSoul, billentyű: Naahmah, basszusgitár: Mephistopheles, gitároknál: Kain és Asmodeus Odium és a doboscsere után az új dobosunk Szuhár Ádám
FrozenSoul: 2005-re tehető a megalakulásunk ekkora még csak 2en voltunk a zenekarban. Asmodeus és én folyamatosan gyűjtöttük magunk köré a többieket

Mi az, ami a kezdeteknél arra ösztökélt, hogy megalapítsátok a zenekart?

FrozenSoul: A zenével szerettük volna kifejezni az érzéseinket, a világ és embergyűlöletet. Úgy gondolom, hogy a black metal az egyetlen műfaj, amely igaz érzéseket közöl és nem csak a zenéről szól.

Kik voltak azok a zenekarok, akiknek az ideológiáját próbáltátok követni?

Asmodeus Odium: Nem követtük egyetlen zenekar ideológiáját sem, saját érzéseinket fejeztük és fejezzük ki, saját világunkat tárjuk fel.
FrozenSoul: Még annyit fűznék hozzá, hogy azok, akik egymást másolják, hamar belebuknak, és elvesztik eredetiségüket és annak semmi értelme

A weboldalatokról a 100%-os vallásellenességet és a gyűlöletet lehet érezni. Mennyire gyűlölitek az emberi fajt? Teljes egészében sátán hívek vagytok?

Asmodeus Odium: Én nem vallom magam sátánistának, de jól vetted észre, valóban vallás- és embergyűlölők vagyunk. Az emberi lét teljesen eltorzult formája az életnek, ami belőlem személy szerint megvetést és utálatot vált ki… A vallások pedig??? egyáltalán nem is értem, hogy alázkodhatnak meg egyesek idegen istenségek előtt. Mindenki saját maga ura!
FrozenSoul: Véleményem szerint az emberi faj nagy részének, el kellene pusztulnia, teljes mértékben gyűlölöm azokat, akik meghajolnak egy magasabb hatalom előtt, rabszolgaként viselkednek. Követni és szolgálni valakit emberi gyengeség, a szabad akarat és a szabadság elutasítása.

Hogyan készülnek a dalok? Kit nevezhetünk frontembernek?

Asmodeus Odium: A zenét általában én szerzem, egy adott témában gondolkodom és elkezdek riffeket kitalálni, és a végén megszületik az egész, egy Bedwelming dal… Aztán, pedig ráhúzzuk a már FrozenSoul által megírt kiváló verset. Persze van úgy, hogy Kain vagy Naahmah talál ki egy-egy dalt és más zenekartag dalszövegeit használjuk fel.
Naahmah: A zenekar frontembere mindenképpen FrozenSoul

A demó borítóján mit is láthatunk pontosan, mit is szeretnétek ezzel kifejezni?

FrozenSoul: A borító képe egy temetőt ábrázol, ami a halál motívumát erősíti. Az egész demót az élet és a halál körforgása köré próbáltuk építeni.
Asmodeus Odium: Igen, igen

Milyen formában jelent meg a “Örökös körforgás” és hol juthatunk hozzá eredeti változathoz?

Asmodeus Odium: A demót otthoni körülmények között vettük fel és saját költségből mindösszesen csak 30 darab készült. Ezeket a cd-ket kiadóknak, ismerősöknek, valamint a lemez elkészítésében segítkezőknek jutattuk el. A dalokhoz a zenekar honlapján lehet hozzájutni: www.bedwelming.tk

A demóval mennyire vagytok elégedettek? Sikerült megvalósítani az elképzeléseteket?

FrozenSoul: Nem sikerült olyan jól, mint szerettük volna, mivel házi körülmények között készült az összes felvétel
Naahmah: Sajnos nem volt pénz stúdióra. Reméljük a következő próbálkozás jobb minőségű lesz

Az új dalokról mit tudhatunk, mikor kerül rögzítésre? Milyen változások várhatóak?

Asmodeus Odium: Az új dalok folyamatosan készülnek. Jelen pillanatban az új dobosunkkal próbálunk, azután pedig szeretnénk majd koncertezni. A következő lemez valószínűleg stúdiókörülmények között fog majd elkészülni talán idén, talán csak majd jövőre…

A hangzás továbbra is marad a poros true sátáni gyűlölet?

FrozenSoul: 1 kicsit próbálunk csiszolni rajta, de azért nem lesz olyan, mint valami kommersz, szar zenekaré.

Egerben milyen a black metal élet? Én úgy tudom több helyi zenekar is hasonló körökben mozog, mennyire tartjátok a kapcsolatot velük?

Asmodeus Odium: Egyetlen black metal bandával sem tartjuk a kapcsolatot itt Egerben. A Ködparázst próbáltuk elérni, e-mailünkre a mai napig nem válaszoltak.

Mennyire koncerteztek? Valahol láthatunk mostanában titeket?

Asmodeus Odium: Ha minden igaz és még össze is jön, akkor valószínűleg március, április környékén lesz egy karcagi koncert és az utána következő hetekben talán Budapest következik, na és természetesen Eger.

Találkozhatunk esetleg valami véres jelenettel a koncerteken? Terveztek valami színpadi jelenetet?

FrozenSoul: Igen, mindenképpen szeretnénk valami showt csinálni. Karóra szúrt disznó vagy kecskefej, néhány fáklya, de ez természetesen nagymértékben függ a szervezőktől

Mit csinálnátok, ha egy templomi misén kellene részt venni? Nagyon tiltakoznátok?

Naahmah: Nagyon egyszerű, valószínűleg nem vennénk részt, azon a bizonyos misén. Hiszen semmi sem kötelező…
Asmodeus Odium: Kicsit eltérő a véleményem Naahmahtól, lehet felgyújtanám azt a templomot…

Mit vártok a jövőtől?

Asmodeus Odium: A jövőtől? Talán egy kis elismerést, black metalt és fagyos szeleket

Web: http://bedwelming.tk/
Készítette: NorthWar

Kapcsolódó cikkek

BEDWELMING – Örökös Körforgás (demo)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek