Interjúk

Blind Myself Interjú

A Blind Myself új albumának köszönhetően hatalmas sikert aratott, és már külföldön is egyre népszerűbbé válnak. Szinte minden nagyobb média oldalán szerepeltek már. Szerencsére a Kronos Mortus Webzine kérdéseire is szívesen válaszoltak, amiben sok-sok mindent megtudhattok.

Hatalmas lendületet kapott a zenekar az új album megjelenése óta. Rengeted helyen szerepeltetek a médiában és jó a terjesztés is. Persze nem elhanyagolható, hogy tényleg jól sikerült az “Ancient Scream Therapy”! Mennyi munka fekszik ebben a 10 dalban? Hogyan tudtatok mindent ilyen tökéletesen elkészíteni?

Először is nagyon szépen köszönjük a pozitív kritikát, amit a honlapotokon olvastunk. Egy év komoly munkája fekszik benne. A legfontosabb célkitűzés a munka kezdetekor az volt számomra, hogy a végére ne fáradjanak el azok az alapötletek, amelyeket elhatároztam az elején. Gondolok itt például arra, hogy azt a kis 3D borítót kivitelezhettük. A stúdiózás végén ugyanis, rettentően bele lehet fáradni az egész produkció kivitelezésébe, hiszen lényegében mi csináltunk, mi szerveztünk meg mindent az anyaggal kapcsolatban.

Mi volt a legfőbb cél az új lemez készítésénél, mivel nem voltatok elégedettek az előző albumnál?

Az előző albummal elégedett vagyok alapvetően, talán az az egyetlen észrevételem, hogy nem sikerült komolyabb külföldi kiadót találnunk hozzá. Az új lemeznél fontos célkitűzés volt, hogy több fogódzót, kapaszkodót építsünk bele a zenébe, ezáltal könnyítve a Blind világának megértését. A hangzáson is sokat tudtunk javítani, ami a legfontosabb dolog, ha külföldön akarsz érvényesülni. Hál Istennek (vagy Sátánnak, haha), a Bakery Stúdió nagyszerű partner volt ebben a folyamatban. Basszusgitárosunk Bogyó meg külön köszönetet érdemel, kitartó munkájáért.

Készült egy magyar nyelvű szám is a “Sólyomszemmel”, ez egy kicsit ki is lóg a sorból a többi közül. Miért is döntöttetek úgy, hogy ezt létrehozzátok? Mennyire érzed ezt másnak, mint a többi dalt?

Hosszú évek óta terveztem egy magyar dalt. Egyrészt a kaland miatt is, másrészt még külföldön is sokan kérdezték tőlünk, hogy miért nincs egy ilyen nótánk. Izgalmas vállalkozás volt, izgultam is miatta, hiszen most szólaltunk meg először teljesen magyarul. Féltem a reakcióktól. Szerencsére nagyszerűen sikerült ez az elmebeteg kis ballada. Külön köszönet Pálinkás Tamásnak az IHM-ből, hogy részt vett a számban.

A YouTube oldalára felkerült egy videóklip is. Mit tudsz elmondani a videó elkészítéséről? Miért a “Go Get A Life!” számot választottátok?

Semmiképpen nem a Lost In Time-ból akartunk klipet elsőre. Egy gyors, rövid ütős nótát választottunk a Go Get A Life-ot, amely jól odacsap. A klipben sem akartunk nagyon “csilli-villizni” csak egy egyszerű image dolgot szerettünk volna, ami jól megmutatja a Blind élő energiáját. Jól sikerült. A következő videó a Lost In Time-ra fog készülni valószínűleg. Ha minden jól megy Gróf Balázs fogja rajzolni, akit a Pesti Est karikaturistájaként ismerhettek.

A Dual Disc-es megjelenés is egy nagyszerű ötlet volt. Szinte már majdnem apró pénzért megkap a hallgató mindent, amit rólatok tudni lehet. Első és legfontosabb célotok ez volt, hogy minél olcsóbban kihozzátok a korongot? Mennyire fogy jól a lemez?

A kiadónk ötlete volt az extra DVD, hiszen a képanyagokat, nem lehet annyira ingyen megszerezni a netről. Mi szívesen csatlakoztunk, még sosem csináltunk ilyen jellegű anyagot. A Dual Disc ötlete is az Edge Records-tól jött, ezzel még olcsóbban tudtuk kihozni az anyagot, amiért nagyon hálásak a rajongók. A lemez nagyon jól megy, szerintem ebből a CD-ből fogjuk a legtöbbet eladni valaha.

A DVD részéről tudnál egy kicsit beszélni, hogy mit is tartalmaz pontosan, mi minden jó és finom vár a rajongóra, ha megvásárolja az “Ancient Scream Therapy”-t?

3 videoklip, 3 élő szám a Szigetről, egy interjúanyag és egy képgalériát lehet találni a lemez DVD oldalán.

A “Tiefdruck-Musik” német kiadó hamarosan megjeleníti az albumot és terjeszti külföldön. Hogyan sikerült ezt elérni? Mennyire nagy érdeklődést mondhattok magatokénak külföldön?

Tavaly elkísértem Vörös Andrist a Superbutt-ból a berlini PopKomm zenei vásárra. Ott mutatott be a Tiefdruck-Musik főnőkének, akinek adtunk egy 3 számos előzetest az új lemezről. Nagyon bejött neki és hip-hop leszerződtünk. Németországban, Ausztriában és Svájcban fogja megjelentetni az Ancient Scream Therapy-t. Aztán tavasszal kijön a francia piacon is a Dirty8 jóvoltából.
Az érdeklődés egyre nagyobb, már alig várom a kritikákat, észrevételeket a külföldi újságoktól, zenehallgatóktól.

Szinte egy jó hónap alatt nagy sikernek örvendetek. Mit lehet még ezek után elérni? Mi az, amit még szeretnétek megvalósítani?

Egyre többet szeretnénk külföldön játszani. Szeretnénk egy kicsivel nagyobb ismertséget elérni első körben, aztán a következő lemez biztos nagy vízválasztó lesz Nyugat-Európában. Már vannak grandiózus terveim, hogy milyen is legyen a 2008-as Blind lemez.

Február, márciusban egész komoly turnét jártok be külföldön. Hollandiában és Németországban is koncerteztek, mit tudtok erről elmondani?

Még sosem játszottunk Hollandiában. Egy nagyon kedves ismerősünk szervezi a koncerteket, Gerjan a Bajvan Agency-től. Igen, jól olvasod “baj van”, ugyanis a srác nagy Tankcsapda rajongó. Hihetetlen, de igaz. Németországban csak egy koncert lesz Berlinben, ezt már a Tiefdruck intézte. Csinálunk egy kis előpromóciót, az ottani megjelenéshez.

Minek köszönhetők szerintetek a Blind Myself sikerei?

Szerintem annak, hogy sosem adtuk fel azt az elképzelésünket, hogy valami mást, valami egyénit szeretnénk létrehozni. Nem utolsó sorban pedig annak, hogy rettentő sok munkát fektetünk a zenélésbe és nagyon komolyan vesszük azt.

Milyen jelzőkkel mutatnád be az új albumotokat, milyen kategóriába sorolnád? Kiket mondanátok legfőbb példaképeiteknek?

Az új lemezünk energikus, izgalmas, néha kiszámíthatlan. Monumentális, ugyanakkor dalközpontúbb, mint azelőtt.
Minden olyan zenészt példaképnek tartok, aki a saját útját járja és keményen megdolgozik a sikerért.

A közeljövőben mi minden történik még? Mikor fogtok esetleg pihenni is:)?

Pihenni? Soha. Hahaha. Nincs miért pihenni, hiszen nagyon élvezzük a zenélést. Most a már említett külföldi megjelenésre gyúrunk, meg remélhetőleg jó sok koncertünk lesz. Az az igazi sava-borsa az egésznek.

Mondjatok egy-egy lelkesítő sort!

Támogassátok a kutya és állatmenhelyeket, bármivel!!!!
Köszönjük az interjút!!!!

Web: http://www.blindmyself.com/

Készítette: NorthWar

Kapcsolódó cikkek

Leander Rising, Blind Myself, Apey & the Pea, Godgiven – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Blind Myself, Neck Sprain, Cadaveres, Korog, The Idoru, Konflikt, Stubborn, Inhale Me – Koncertbeszámoló

Melciah

Blind Myself – Négyszögöl megjelenés

KMZ

Blind Myself, AWS, Pit Of Saron, Kilian – Koncertbeszámoló

Melciah

Blind Myself őszi/téli turné

KMZ

Négyszögöl 3. Három új dal a Blind Myselftől

KMZ

Blind Myself, Escape 07, Morningkill, Hatred Solution – Koncertbeszámoló

Melciah

Blind Myself – Megjelent a Négyszögöl 2. és három új klip

KMZ

Szünetet tart ősszel a Blind Myself

KMZ

Támogasd a Blind Myself új albumát és juss hozzá menő, limitált zenekaros relikviákhoz!

KMZ

Watch My Dying, Insane, Blind Myself @ Dürer Tavaszi Fesztivál

KMZ

Blind Myself – Új lemez stúdiófelvétel; Új management PIMP my ARTZ

KMZ

Rockfater teaser trailer a Blind új számával

KMZ

Blind Myself – Téli/tavaszi koncertek; Jó szándék animatik; új lemez hírek

KMZ

Blind Myself – Gergő a VOLTfólión, nyári fesztiváldátumok

KMZ

BLIND MYSELF – Budapest, 7 Fok, Eső

Menegroth

X. Kelet Underground Fesztivál – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Blind Myself, Mangod.Inc, Green Path – Koncertbeszámoló

Hoze

BLIND MYSELF – Ancient Scream Therapy

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek